خبر یزد

آخرين مطالب

از مهتاب سفید تا ماه خونین؛‌ چرا رنگ ماه تغییر می‌کند؟ علمي

از مهتاب سفید تا ماه خونین؛‌ چرا رنگ ماه تغییر می‌کند؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - گجت نیوز / حتما شما هم در آسمان شب با رنگ‌های متفاوتی از ماه مواجه شده‌اید. این پدیده که از ماه آبی تا ماه خونین را شامل می‌شود یک دلیل علمی ساده دارد. پاسخ این سوال در خود ماه نیست، بلکه در اتمسفر سیاره ما یعنی زمین نهفته است.
ماه از خود نوری تولید نمی‌کند و تنها بازتاب‌دهنده نور خورشید است. پس چرا ما آن را در رنگ‌های مختلفی می‌بینیم؟ همه چیز به نحوه جذب و بازتاب نور توسط اتمسفر زمین بستگی دارد. در واقع، جو سیاره ما مانند یک فیلتر عمل می‌کند.
بازار
چرا رنگ ماه تغییر می‌کند؟
نمونه‌هایی که از ماه به زمین آورده شده‌اند نشان می‌دهند که سطح آن عمدتا از سنگی خاکستری به نام آنور توزیت تشکیل شده است. البته بخش‌های تاریک‌تری نیز وجود دارند که از بازالت ساخته شده‌اند. اما به طور کلی سطح ماه یکنواخت و خاکستری است.
این رنگ خاکستری انرژی را به طور مساوی جذب می‌کند. یعنی بخش کوچکی از هر طیف نوری را می‌گیرد و بقیه را به سمت زمین بازتاب می‌دهد. به همین دلیل است که ما معمولا ماه را به رنگ سفید مایل به خاکستری می‌بینیم.
اما وضعیت جو زمین می‌تواند بر میزان نوری که به چشمان ما می‌رسد تاثیر بگذارد. بسته به شرایط مختلف، طول موج‌های متفاوتی از نور در هر شب به ما می‌رسد. وقتی ماه در ارتفاع بالایی از آسمان قرار دارد، نور مسیر کوتاه‌تری را در جو طی می‌کند. این یعنی نور پراکندگی زیادی ندارد و تمام نور سفید به سطح می‌رسد.
با این حال وقتی ماه به افق نزدیک‌تر است، زاویه عبور نور از جو به طور قابل توجهی تغییر می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که طول موج‌های متفاوتی از نور پراکنده شوند و رنگ ماه در نظر ما کاملا متفاوت به نظر برسد. از آنجایی که نور ماه شامل تمام طول موج‌های مرئی است اتمسفر می‌تواند بر عبور هر یک از آنها تاثیر بگذارد.
راز ماه خونین یا ماه‌گرفتگی
پدیده ماه خونین یا ماه‌ گرفتگی کامل زمانی رخ می‌دهد که تمام طول موج‌های نور آبی توسط جو زمین جذب می‌شوند. در این حالت فقط طول موج‌های قرمز و نارنجی می‌توانند از جو عبور کنند و به ماه برسند. در نتیجه همین رنگ‌ها به سمت ما بازتاب داده می‌شوند و به همین دلیل است که ماه‌گرفتگی ظاهری قرمز-نارنجی دارد.
این پدیده یک یادآوری جالب از پیچیدگی نور و تاثیر آن بر دید ما از جهان است. همچنین نشان می‌دهد که ماه با وجود ظاهر ساده‌اش می‌تواند به ما در درک بهتر علم کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/735914/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماموریت جدید ناسا برای محافظت از زمین در برابر طوفان‌های خورشیدی

پوریا: من لذت بردم، شما کیف نکردید؟

پیام تشکر اسفندیار از مردم ایران

پیاتزا: بلغارستان پس از برد لهستان مغرور شد

دست رد بازار به بسته‌های حمایتی

آیا بدون افغان‌ها، بازار مسکن کشور دوام می‌آورد؟

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 30 تیر 1404

پیاتزا حرف‌گوش‌کن‌ترین بازیکنان جهان را دارد

ستاره بلغارستان: بازی با ایران خیلی ناراحت کننده بود

ستاره والیبال ایران امروز ژاپنی شد!

اسماعیل‌نژاد: سختی‌هایی فراتر از تصور مردم می‌کشیم

پیاتزا: به انضباط، دفاع و حمله پایبند بودیم

خانزاده: بچه‌ها بهترین عملکردشان را ارائه دادند

در تعطیلی چهارشنبه بانک ها و بورس تعطیل نیستند

وزیر رفاه: کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 تا 3-4 روز آینده واریز خواهد شد

یک قدم تا تایید آمپول آب کننده چربی شکم

تمرینات سرعتی امروز بارسلونا (29 تیر)

پیاتزا: مهم نیست صعود می‌کنیم یا نه!

امتیاز ویژه اسلوونی علیه صعود ایران

صعود چشم‌گیر شاگردان پیاتزا در جدول؛ بلندقامتان در انتظار صعود

بازار سرمایه پس از شوک ژئوپولیتیکی؛ کدام صنایع از بحران عبور کردند؟

تخفیف 80 درصدی بیمه شخص ثالث برای خودروهای عازم سفر اربعین

عذرخواهی وزیر نیرو بابت افت فشار آب

خلاصه والیبال بلغارستان 0 - ایران 3

طوفان امین؛ بلغارستان عاجز از دفاع این ستاره

شاهکاری به نام آرمان صالحی؛ همه جای زمین بود

استارت تیم بسکتبال زیر 16 سال ایران در مسابقات غرب آسیا با شکست

ایتالیا 3- هلند صفر؛ حریف احتمالی ایران

بیرانوند: از هواداران پرسپولیس عذرخواهی میکنم

پیش بینی بورس دوشنبه 30 تیر 1404

راهکاری برای کنترل رواناب با بهره‌گیری از بتن متخلخل مقاوم به گرفتگی

ایران 3- بلغارستان صفر؛ ما بازگشتیم، مثل یک توفان!

امتیاز پایانی دیدار ایران و بلغارستان

حرکت فیک فوق العاده مرتضی شریفی در بازی با بلغارستان

افزایش دمای دوبرابری جهانی و هشدار برای نابودی جنگل‌های بلوط زاگرس

گل اول ترابزون اسپور به ذوب آهن توسط سیکان

گل دوم ترابزون اسپور به ذوب آهن توسط اسکیلاچی

تبلیغات رمزارز بدون مجوز ممنوع شد

امکان اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی تا 7 مرداد تمدید شد

عینک شنای هوشمند به واقعیت افزوده مجهز شد

چرا در فدراسیون هندبال موشک نگهداری میکنید؟!

رئیس فدراسیون هندبال: بی‌ثباتی در مدیریت ، عامل آسیب به هندبال کشور بود

پاکدامن نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی شد

لیگ ملت‌های والیبال؛ ژاپن، کانادا و چین پیروز شدند، شانس اندک ایران برای صعود!

آل‌کثیر به استقلال، بمب از جناح مخالف!

ستاره سپاهان جدا شد!

چین 3- کوبا 2؛ شگفتی بزرگ در روز آخر لیگ ملت‌ها

رشد 22 درصدی صادرات به اوراسیا در 3 ماهه امسال

از مهتاب سفید تا ماه خونین؛‌ چرا رنگ ماه تغییر می‌کند؟

تلاش منچستریونایتد برای هایجک یوکرش از آرسنال