خبر یزد

آخرين مطالب

رشد 22 درصدی صادرات به اوراسیا در 3 ماهه امسال اقتصادي

رشد 22 درصدی صادرات به اوراسیا در 3 ماهه امسال
  بزرگنمايي:

خبر یزد - تسنیم / مسئول دبیرخانه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا، ضمن اشاره به استقبال تجار دو طرف از موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، از رشد 22 درصدی صادرات ایران به حوزه اوراسیا خبر داد.
الهام حاجی کریمی، مسئول دبیرخانه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا با اشاره به اثر بخشی موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات، گفت: موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از 25 اردیبهشت ماه اجرایی شد و مطابق آن 87 درصد کالاها مشمول حذف تعرفه شدند، به نظر می‌رسد‎ از مهمترین موافقتنامه‌های تجاری ایران باشد که بیشترین اثرگذاری بر تجارت را می‌توان از آن انتظار داشت.
وی با تاکید بر استقبال چشمگیر تجار دو طرف از این موافقتنامه، گفت: اجرایی شدن موافقتنامه یاد شده این نوید را می‌دهد که باتوجه به فراهم شدن زمینه همکاری فیمابین و عزم و اراده مقامات کشورهای عضو اتحادیه و کشورمان و همچنین کمیسیون اقتصادی اوراسیا به عنوان نهاد مسئول آن اتحادیه، در آینده نزدیک می‌توان شاهد توسعه تجارت فیمابین ایران و آن اتحادیه باشیم.
این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: بررسی‌های آماری وضعیت تجارت ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا بیانگر شروع بسیار امیدوارکننده و در حد انتظار موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا بوده است. طی سه ماه ابتدای سال میزان صادرات ایران به اوراسیا رشد 22 درصدی در ارزش صادرات را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد و به رقم قابل ملاحظه 532 میلیون دلار رسیده است. 
به گفته حاجی کریمی؛ بیشترین میزان افزایش صادرات مربوط به روسیه و ارمنستان است که به ترتیب 33 و 28 درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته است. طی همین مدت میزان واردات بالغ بر380 میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته کاهش سه درصدی را نشان می دهد. پس از تجربه تراز مثبت تجاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای اولین بار در سال گذشته، در سه ماه اول سال نیز تراز تجاری به میزان 152 میلیون دلار مثبت و به نفع صادرات کشور شده است.
مسئول دبیرخانه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا با برشمردن عمده اقلام صادراتی ایران به اوراسیا، تصریح کرد: تا قبل از انعقاد موافقتنامه موقت ایران و اوراسیا در سال 1398 عمده اقلام صادراتی ایران به اوراسیا شامل تعداد محدودی اقلام کشاورزی بوده و میزان صادرات برای سال 1397 حدود 650 میلیون دلار بوده است. ولی با اجرایی شدن موافقتنامه موقت فیمابین به‌تدریج روند تعاملات تجاری بین طرفین افزایش یافت و صادرات در سال گذشته به بیش از 2 میلیارد دلار رسید.
وی عمده اقلام وارداتی ایران از اوراسیا را اقلام اساسی و اقلام مورد نیاز کشور دانست.
حاجی کریمی با اشاره به استقبال قابل توجه تجار طرفین برای بهره مندی از مزایای این موافقتنامه، گفت: میزان صادرات فقط در سه ماه ابتدای سال به 532 میلیارد دلار رسیده است. در فهرست اقلام صادراتی ایران به اوراسیا علاوه بر کالاهای کشاورزی کالاهای صنعتی نیز به سبد صادراتی ایران اضافه شده است و پیش بینی می‌شود در فرآیند تجارت آزاد صادرات اقلام صنعتی نیز به حوزه اوراسیا توسعه بیشتری پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/735915/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک قدم تا تایید آمپول آب کننده چربی شکم

تمرینات سرعتی امروز بارسلونا (29 تیر)

پیاتزا: مهم نیست صعود می‌کنیم یا نه!

امتیاز ویژه اسلوونی علیه صعود ایران

صعود چشم‌گیر شاگردان پیاتزا در جدول؛ بلندقامتان در انتظار صعود

بازار سرمایه پس از شوک ژئوپولیتیکی؛ کدام صنایع از بحران عبور کردند؟

تخفیف 80 درصدی بیمه شخص ثالث برای خودروهای عازم سفر اربعین

عذرخواهی وزیر نیرو بابت افت فشار آب

خلاصه والیبال بلغارستان 0 - ایران 3

طوفان امین؛ بلغارستان عاجز از دفاع این ستاره

شاهکاری به نام آرمان صالحی؛ همه جای زمین بود

استارت تیم بسکتبال زیر 16 سال ایران در مسابقات غرب آسیا با شکست

ایتالیا 3- هلند صفر؛ حریف احتمالی ایران

بیرانوند: از هواداران پرسپولیس عذرخواهی میکنم

پیش بینی بورس دوشنبه 30 تیر 1404

راهکاری برای کنترل رواناب با بهره‌گیری از بتن متخلخل مقاوم به گرفتگی

حرکت فیک فوق العاده مرتضی شریفی در بازی با بلغارستان

امتیاز پایانی دیدار ایران و بلغارستان

ایران 3- بلغارستان صفر؛ ما بازگشتیم، مثل یک توفان!

افزایش دمای دوبرابری جهانی و هشدار برای نابودی جنگل‌های بلوط زاگرس

گل اول ترابزون اسپور به ذوب آهن توسط سیکان

گل دوم ترابزون اسپور به ذوب آهن توسط اسکیلاچی

تبلیغات رمزارز بدون مجوز ممنوع شد

امکان اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی تا 7 مرداد تمدید شد

عینک شنای هوشمند به واقعیت افزوده مجهز شد

چرا در فدراسیون هندبال موشک نگهداری میکنید؟!

رئیس فدراسیون هندبال: بی‌ثباتی در مدیریت ، عامل آسیب به هندبال کشور بود

پاکدامن نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی شد

لیگ ملت‌های والیبال؛ ژاپن، کانادا و چین پیروز شدند، شانس اندک ایران برای صعود!

آل‌کثیر به استقلال، بمب از جناح مخالف!

ستاره سپاهان جدا شد!

چین 3- کوبا 2؛ شگفتی بزرگ در روز آخر لیگ ملت‌ها

رشد 22 درصدی صادرات به اوراسیا در 3 ماهه امسال

از مهتاب سفید تا ماه خونین؛‌ چرا رنگ ماه تغییر می‌کند؟

تلاش منچستریونایتد برای هایجک یوکرش از آرسنال

پنج تیمی که برای اولین بار لیگ برتر را تجربه می‌کنند

حمایت 13.3 هزار میلیارد تومانی صندوق تثبیت از ثبات بازار سرمایه در 4 ماه

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد: آمار صادرات مناطق آزاد شفاف می شود

معاون سازمان بودجه از تدوین 3 بسته اقتصادی برای شرایط جنگی خبر داد

کانادا 3- اوکراین یک؛ همه چیز به نفع ایران

شانس کاغذی والیبال، امیدی که هنوز زنده است!

افزایش 4 میلیونی پایگاه مؤدیان با رویکرد جدید مالیاتی

نظریات پنهان نیکولا تسلا درباره اتر و ضدجاذبه فاش شد

پایان حکمرانی رونالدو؛ مسی رکورددار شد

بهترین فرصت زندگی پیام نیازمند!

متنظر یک شکست نقل و انتقالاتی دیگر در استقلال باشید!

سه بازیکن جدید شاگرد رحمتی می‌شوند

صدرنشینی استاد بزرگ ایران در مسابقات روسیه

14 بازیکن تیم ملی والیبال ایران برای دیدار با بلغارستان مشخص شد

خلاصه بازی صربستان 3-1 کانادا (لیگ ملت های والیبال 2025)