خبر یزد

آخرين مطالب

سرعت چرخش زمین افزایش یافته است: آیا روزها کوتاه‌تر می‌شوند؟ علمي

سرعت چرخش زمین افزایش یافته است: آیا روزها کوتاه‌تر می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - آخرین خبر /اگر احساس کرده‌اید که روزهای تابستان به سرعت سپری می‌شوند، اشتباه نمی‌کنید – حداقل از نظر علمی. کارشناسان مشاهده کرده‌اند که سرعت چرخش زمین در حال افزایش است و این امر باعث شده برخی از روزها کمی کوتاه‌تر از 24 ساعت استاندارد باشند.
به نقل از نیوزویک ، در تاریخ 9 ژوئیه 2025، دانشمندان در سرویس بین‌المللی سیستم‌های چرخش و مرجع زمین (IERS) گزارش دادند که زمین چرخش خود را تقریباً 1.3 تا 1.6 میلی‌ثانیه سریع‌تر از دوره استاندارد 24 ساعته تکمیل کرده است. علاوه بر این، انتظار می‌رود این اتفاق بار دیگر در تاریخ‌های 22 ژوئیه و 5 اوت سال جاری رخ دهد.
در حالی که تفاوت‌های زمانی برای انسان‌ها نامحسوس است، اما این میزان برای جلب توجه در دنیای زمان‌سنجی فوق‌دقیق به اندازه کافی قابل توجه است.
زمین برای یک چرخش کامل به دور محور خود 24 ساعت یا 86,400 ثانیه زمان نیاز دارد، اما چرخش زمین کاملاً ثابت نیست.
سرعت آن به دلیل ترکیبی پیچیده از عوامل افزایش و کاهش می‌یابد و دانشمندان این نوسانات را با استفاده از ساعت‌های اتمی پایش می‌کنند. این ساعت‌ها آنقدر دقیق هستند که تنها هر 100 میلیون سال یک ثانیه خطا می‌کنند.
بازار
چرا زمین سریع‌تر می‌چرخد؟
اختر فیزیکدان گراهام جونز به نیوزویک گفت: «علل شتاب اخیر به طور کامل درک نشده‌اند.» هیچ دلیل واحدی برای چرخش سریع‌تر زمین وجود ندارد، اما دانشمندان به چندین عامل محتمل اشاره می‌کنند.
یکی از عوامل اصلی، ماه است. ماهواره طبیعی زمین نیروی گرانشی قدرتمندی اعمال می‌کند که به طور کلی در مقیاس‌های زمانی طولانی‌تر، چرخش ما را کند می‌کند. اما در نقاط خاصی از مدار بیضوی و متمایل ماه، به ویژه زمانی که ماه در دورترین فاصله از زمین و در بیشترین زاویه نسبت به استوا قرار دارد، گرانش ماه می‌تواند تأثیر شتاب‌دهنده‌ای داشته باشد.
در تاریخ‌های کلیدی تابستان امسال، ماه نزدیک به دورترین نقطه خود و با شیب مداری تند خواهد بود – شرایطی که به نظر می‌رسد با این روزهای کوتاه‌تر همخوانی دارد.
یکی دیگر از عوامل کلیدی، تبادل مداوم تکانه زاویه‌ای بین بخش‌های مختلف سیستم زمین است. پروفسور ریچارد هولم، ژئوفیزیکدان از دانشگاه لیورپول، به نیوزویک گفت: «اگر اتمسفر سرعت بگیرد، زمین جامد کند می‌شود – و بالعکس.» در دوره‌های طولانی‌تر، تبادلات مشابهی بین گوشته زمین و هسته مایع آن رخ می‌دهد.
عوامل دیگری که تصور می‌شود بر سرعت چرخش زمین تأثیر می‌گذارند شامل فعالیت‌های زمین‌شناختی مانند زمین‌لرزه‌ها هستند که می‌توانند جرم سیاره را بازتوزیع کرده و بر چرخش آن تأثیر بگذارند، هرچند زمین‌لرزه‌های بزرگ اخیر برای مرتبط کردن با افزایش سرعت امسال وجود ندارد.
ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در نتیجه تغییرات آب و هوایی نیز می‌تواند توده‌های آب را در سراسر سیاره جابجا کند و محور زمین را تغییر دهد، اگرچه معمولاً انتظار می‌رود این امر باعث کند شدن چرخش سیاره شود تا سرعت گرفتن آن.
جونز گفت: «مطالعات از این ایده حمایت می‌کنند که بازتوزیع یخ و آب بر چرخش زمین تأثیر می‌گذارد، هرچند این احتمالاً افزایش سرعت اخیر را توضیح نمی‌دهد.»
پیامدها چیست؟
ممکن است این موضوع شبیه یک دانستنی کیهانی به نظر برسد، اما پیامدهای تغییرات چرخشی زمین واقعی هستند.
جونز توضیح داد: «اگر این چرخش سریع‌تر ادامه یابد، ممکن است برای همگام نگه داشتن ساعت‌های ما با خورشید، به یک ثانیه کبیسه منفی نیاز باشد. این به معنای حذف یک ثانیه است – یک دقیقه تنها 59 ثانیه خواهد داشت.»
این امر باعث مشکلاتی برای زیرساخت‌های جهانی مانند ناوبری ماهواره‌ای، سیستم‌های نظامی و بازارهای مالی جهانی که به دقت در کسری از ثانیه متکی هستند، خواهد شد. عدم تطابق بین چرخش سیاره و زمان اتمی می‌تواند این شبکه‌ها را دچار هرج و مرج کند.
هولم گفت: «برای ناوبری، GPS برای موقعیت برای آفستی که ناشی از اثر تجمعی تغییر در نرخ چرخش است، تصحیح می‌شود. برای سیستم‌های زمان‌سنجی، از احتمال تصویب یک ثانیه کبیسه منفی – یک ثانیه اضافی (یا در این مورد، یک ثانیه کمتر) در روز برای اطمینان از هم‌ترازی مجدد ما – صحبت می‌شود.»
تا به امروز، تمام تنظیمات زمان شامل افزودن یک ثانیه کبیسه بوده است. اما اگر شتاب فعلی زمین ادامه یابد، دانشمندان ممکن است به زودی نیاز به کسر یک ثانیه داشته باشند، حرکتی که می‌تواند چالش‌های جدیدی را برای سیستم‌های زمان‌سنجی و نرم‌افزارها ایجاد کند.
آیا زمین در حال شتاب گرفتن است؟
روزهای کوتاه‌تری که توسط دانشمندان مشاهده شده‌اند، علاقه را برانگیخته است، اما به طور کلی، چرخش زمین در حال کند شدن است.
هولم توضیح داد: «300 میلیون سال پیش، در حدود همین مدت زمان سال، 400 روز در یک سال وجود داشت.»
جونز موافق بود: «به طور کلی، چرخش زمین در حال کند شدن است. اما در این الگوی کلی، سرعت چرخش زمین بالا و پایین می‌شود.»
خبرنگار: زینب مومن زاده

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/736062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلا سقف 5 هفته‌ای خود را لمس کرد؛ چشم‌انتظار ضرب‌الاجل تعرفه‌ای ترامپ

نقاط قرمز مرموز کیهان، کهکشان نیستند

مهرداد محمدی - تراکتور لو رفت

وعده توانیر برای کاهش قطع برق

انجام پروازهای اربعین از 32 فرودگاه بین‌المللی و مرز هوایی

کارگاه صنعتی در دل یک روستا

تاثیر جالب توجه 2 واکسن بر جلوگیری از زوال عقل

انتظار برای تصمیم کاپیتان بارسا درباره جراحی

پیگیری درخواست‌های مردمی در بسته شهروند خبرنگار

شهرهای گران قیمت سال 2025

ایگور: بازی در تراکتور مثل حضور در لیگ قهرمانان اروپاست!

ماموریت ویژه آلگری برای ستاره پرطرفدار میلان

کاظمی: همه باید برای مسابقات قهرمانی جهان صد خود را بگذاریم

شریفی: مهم نیست من چه رکوردهایی را زدم، مهم نام ایران است

علیزاده: اگر اتفاقات جنگ تحمیلی رقم نمیخورد، در هفته اول با تمرکز بیشتری بازی میکردیم

تایید رسمی؛ دو پرسپولیسی دیگر در لیست ساپینتو!

کشف 20 دستگاه ماینر غیرمجاز در اشکذر

پیش بینی بورس چهارشنبه 1 مرداد 1404

نور، بارداری زنان را تهدید می‌کند

ثبات نسبی در بازار طلا و ارز؛ نیم سکه ثابت ماند

یزدی‌ها رکورد شکستند

معرفی بیماری‌های روانی ناشی از تعامل با هوش مصنوعی

اسماعیل‌نژاد: اعتماد به نفس به تیم برگشته است

سعادت: کار کردن با پیاتزا هیجان انگیز است

غلامی: مصمم هستیم تا بهترین نمایش را داشته باشیم

پرداخت وام جدید اجاره به 66 هزار متقاضی

قیمت مابقی سهام سرخابی‌ها تعیین شد

مهر و موم 10 واحد ضایعاتی دیگر در یزد

سیما تایید کرد: آل کثیر با استقلال یک‌ساله امضا کرده!

طرح جدید دولت برای ترکیبی شدن ارز روغن و کاهش رانت

واگذاری سهام تودلی ایران خودرو تا پایان دی ماه

«اوپن‌ای‌آی» و «گوگل» از ریاضی‌دانان پیشی می‌گیرند اما از یکدیگر نه!

پرسپولیس به گندوز، پول بده فسخ کن!

امباپه در مقابل بنزما؛ انتخاب شما کدام ستاره است؟

دورسون بازیکن آزاد است؟ بند عجیب در قرارداد این بازیکن!

سعادت: همکاری با پیاتزا شگفت انگیز است

عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست

اسماعیل‌نژاد: همان اندازه که ما به پیاتزا اعتماد داشتیم، او به تک تک بازیکنان اعتماد داشت

پیوستن 250 عزادار اشکذری به پویش «به عشق حسین»

قول مساعد مدنی زاده برای افزایش سقف معافیت مالیاتی

پیکر پاک مادر سردار راز 21 با حضور نماینده ولی فقیه و مدیرکل بنیاد مازندران در ساری تشییع شد

تخم مرغ از آنچه فکر می‌کردیم مفیدتر است

عکس روز ناسا از همکاری انفجاری دو ستاره

مربی تیم ملی: صبور باشید، خیلی راه داریم!

تندروان: جنگ 12 روزه خیلی ما را اذیت کرد

یوسف کاظمی: بازی کردن در تیم ملی افتخار بزرگی بود

مرتضی شریفی: هدف ما صعود به المپیک است

مدافع تیم ملی: صددرصد سهمیه المپیک میگیریم

ستاد اربعین استان یزد با 53 موکب، آماده میزبانی از زائران

تعداد نهادهای مالی فعال در بورس ایران به 1235 نهاد رسید