خبر یزد -

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، از روستایی صحبت میکنیم که شاید بارها عنوان آن را شنیده باشیم اما از آن به عنوان یکی از مقاصد گردشگری صحبت نشده باشد.
روستای بنادکوک دیزه در 18 کیلومتری جنوب غربی شهر نیر در استان یزد واقع شده و از شمال غربی به کوه دربید، از غرب به تپه آب شفا و از جنوب به تپههای پنجعلی و قلعه محدود میشود.
آب و هوای روستای بنادکوک، معتدل و نیمه خشک است و رودخانه فصلی باغ سرور از شرق روستا عبور میکند که البته به دنبال خشکسالیها شاهد کم رنگ شدن رد پای جریانهای فصلی در این روستا هستیم.
قدمت روستای بنادکوک را مربوط به اوایل دوره قاجار میدانند و ظاهرا بنیانگذار روستا فردی بنام «بنادکوک» بوده است که بر فراز تپه مجاور روستا قلعهای بنا نهاده از این رو نام روستا به بنادکوک معروف شده است.
مردم روستای بنادکوک به زبان فارسی با گویش یزدی سخن میگویند و مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند و هرچند سرشماریها جمعیت آن را بیش از 1000 نفر عنوان کرده اما امروزه شاهد کاهش جمعیت و مهاجرت از این روستا هستیم در حالی که این روستا ظرفیت قابل توجهی برای مطرح شدن دارد.
یکی از ظرفیتهای پررنگ این روستا که البته به اقتصادی مبتنی بر پایه فعالیتهای زراعی، باغداری و دامداری دارد، گردشگری است که میتوان در جزء آن به گردشگری روستایی و خوراک اشاره کرد چرا که روستای بنادکوک از پوشش گیاهی متنوعی برخوردار بوده و جاذبههای قابل توجهی برای عرضه کردن به گردشگران دارد که به طور خاص باید به عسل بنادکوک نیز اشاره شود.
عسل بنادکوک به علت تنوع و کیفیت جزو عسلهای مرغوب کشورمان به شمار میرود و با برخورداری از بیشترین تعداد زنبورداران استان و تنوع و اقدام برای عرضه کردن تبدیل به قطب عسل استان یزد شده است، اقتصادی شیرین که میتواند بنادکوک را تبدیل به ظرفیتی قابل توجه برای مطرح شدن در حوزه گردشگری خوراک کند.

حسین دهقان، رئیس کمیته گردشگری خوراک استان یزد در گفتوگو با فارس از یزد، با بیان اینکه عسل یکی از معروفترین ظرفیتهای این روستاست، تصریح میکند: بیش از 130 زنبوردار در این روستا مشغول به کار هستند و تولیدات این زنبورداران نه تنها در کشور بلکه به علت مرغوبیت و کیفیت بالا در خارج از کشور نیز عرضه رو صادر میشود.
وی تنوع محصولات عسل این روستا را یکی از جاذبههای متفاوت روستای بنادکوک برشمرده و میگوید: برگزاری جشنواره عسل برای دومین بار در روستای بنادکوک با هدف توجه به عسل نه تنها به عنوان یک اقتصاد بلکه به عنوان مسئلهای آمیخته با فرهنگ، اقلیم، وضعیت اقتصادی، تنوع زیستی و سایر ظرفیتهای روستای بنادکوک را به کار میگیرد.
رئیس کمیته گردشگری خوراک استان یزد با اشاره به اینکه این جشنواره از روز گذشته آغاز و به مدت سه روز برگزار میشود، تصریح میکند: تلاش برای توسعه ظرفیتهای گردشگری روستایی و اقتصاد روستاها از برنامههای در دستور کار کمیته گردشگری خوراک استان است.
دهقان با اشاره به این که جشنواره عسل طیف گستردهای را شامل میشود، میگوید: گردشگری خوراک در این جشنواره به زنجیره تولید، عرضه و بازار هدف این محصول و سایر ظرفیتهای روستا توجه دارد.
وی با اشاره به این که گردشگری خوراک به توسعه ظرفیتهای گردشگری روستایی و اقتصاد روستاها میپردازد، خاطرنشان میکند: خوشبختانه این جشنواره سه روزه در اولین روز با استقبال قابل توجهی همراه بود و این مسئله نشان میدهد جاذبههای گردشگریی ما در روستاها میتوانند نه تنها اقتصاد شوند بلکه مهاجرت معکوس را در روستاها به همراه داشته باشند.
رئیس کمیته گردشگری خوراک یزد، جامعه محلی را مهمترین ذی نفعان این اقتصاد میداند و میگوید: زمان آن رسیده که جامعه محلی از طرفیت این روستا به خوبی و در راستای توسعه اقتصادی استفاده کند.
انتهای پیام/ر
http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/213756/بنادکوک-دیزه،-روستایی-که-اقتصادی-شیرین-دارد-و-چشم-انتظار-حمایت-است