خبر یزد - شب عید است و ایام تعطیلات شاید برخی تصمیم داشته باشند سفری به کرمانشاه و غرب ایران زمین داشته باشند.
خطهای زیبا و خوش آب و هوا با آداب و رسومی مخصوص به خود که همه را هوایی میکند. در این میان آداب و رسومها و تکاپوهایی که نزدیک عید وجود دارد طبخ غذایی مختص این شب است و معتقدند با پخت و میل این غذاها در سال جدید گشایشهایی ایجاد میشود و یا هر چیز دیگر که اگر بخواهیم از این موضوع عبور کنیم به معرفی غذاهای شب عید در کرمانشاه میرسیم و نحوه طبخ آن ها.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
![خبر یزد]()
خورش خلال کرمانشاهی و طرز تهیه آن برای طبخ خورش خلال اصیل کرمانشاهی نیاز به پیاز فراوان رنده شده و گوشت داریم و برخی نیز معتقدند که میزان این دو باید مساوی و به یک اندازه باشد.
برای درست کردن خورش خلال کرمانشاهی مجلسی و اصیل ابتدا خلال بادامها را در یک استکان گلاب و 2 قاشق غذاخوری زعفران خیس کنید و گوشتهای تکه تکه شده را پس از تفت دادن پیاز و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و پس از تغییر رنگ گوشت به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی تفت دهید.
پس از اضافه کردن پودر زنجبیل و فلفل به این موارد و تفت دادن آن مقداری آب جوش اضافه کنیدو اجازه دهید گوشت روی شعله ملایم گاز بپزد، پس از نیم پز شدن گوشت خلالهای خیسانده شده در گلاب و زعفران را به خورش اضافه کنید و یک عدد چوب دارچین و لیمو عمانی هم داخل قابلمه بگذارید.
اجازه دهید خورش خلال روی حرارت ملایم گاز خوب جا بیفتد و لعاب بیندازد
رشته پلو و طرز تهیه آن رشته پلو از جمله غذاهای پرطرفدار کرمانشاه است که بطور معمول خانوادهها آن را در شب عید و یا حتی جشنهای مختلف آماده میکنند.
مردمان کرمانشاه درباره این غذا بر این موضوع اعتقاد دارند که خوردن رشته پلو، آن هم در شب عید و پیش از تحویل سال میتواند به مدیریت بهتر امور زندگی به آنها کمک کند و یا برخی بر این عقیده هستند که خوردن رشته پلو میتواند سبب طولانی شدن عمر شود.
برای طبخ رشته پلو باید ابتدا مقداری روغن مایع را در کف قابلمه بریزید و در زمانی که داغ شد، چند ورق سیب زمینی یا چند تکه نان برای ته دیگ کف قابلمه بگذارید و سپس مخلوط برنج و رشته پلویی آبکش شده را به آن اضافه کنید. کمی کره روی برنج بگذارید و رشته پلو را دم کنید.
برای اینکه رشتهها خشک نشوند علاوه بر کره، ½ فنجان هم آب روی رشته پلو بریزید و سپس آن را دم کنید و صبر کنید تا مانند یک برنج ساده دم بکشد.
![خبر یزد]()
البته مردمان کرمانشاه پس از این مرحله به خورش مقداری سبزی نیز اضافه میکنند به این صورت که ابتدا کنگرهای پاک شده و خرد شده و جعفری و نعنا ساطوری شده را در روغن در زمانی کوتاه تفت میدهند و در نهایت به خورش در حال پخت اضافه میکنند.
حال باید اجازه دهید خورش کنگر روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و یکدست شود و برای میل کردن آماده شود.
بیشتر بخوانید: 9 غذای محلی سرفهرست منوی غذای رستوران های مازندران توصیههای مفید برای بهداشت خوراکیها در سفر معرفی 14 غذای محلی ساده بدون گوشت و مرغ پایتخت غذای ایران کجاست؟ از اولین بستنی، پیتزا، چیپس و نوشابه ای که بشر خورد چه می دانید؟ انتهای پیام/
انتهای پیام/