خبر یزد
آموزش آشپزی / طرز تهیه چکدرمه غذای محلی و اصیل ترکمن ها با نکات خوشمزه
دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - 16:48:26
خبر یزد - به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ پلو چکدرمه ترکمنی در کنار روسری ترکمنی، اسب ترکمنی، چهره ترکمنی، کلاه ترکمنی و البته غذاهای لذیذ ترکمنی از جمله مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین نمادهای اهالی دشت ترکمن صحرا در شمال ایران هستند. «چکدرمه»، «چگیدرمه» یا «چکیدرمه» مشهورترین غذای ترکمنی است که بنا به روایتی بیش از هزار سال قدمت دارد و جزو غذاهای ایرانی محبوب است که به صورت قاطی پلو طبخ و سرو می‌شود.
بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی / طرز تهیه پلو قشقایی غذای خوشمزه عشایری پلو چکدرمه جزو غذاهای خوشمزه مناسب ماه رمضان، از غذاهای نذری محرم و به عنوان یک غذای ایرانی خوشمزه با گوشت اتفاقا غذای اصلی عید قربان در بندر ترکمن است. برنج و گوشت گوسفندی مهم‌ترین عناصر پلو مجلسی چکدرمه را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل بسیار شبیه استامبولی پلو است. طرز تهیه پلو محلی چکدرمه مرحله به مرحله و فوت و فن‌های آن را درسرویس آشپزی بخوانید.
مواد لازم برای چکدرمه :
برنج : 700 گرم
گوشت گوسفند خرد شده :نیم کیلو
رب گوجه فرنگی : 2 تا 3 قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده : یک عدد متوسط
آب : حدود یک لیتر (4 پیمانه)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی : به میزان لازم
روغن : به میزان نیاز
طرز تهیه چکدرمه ترکمنی ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند.بعد از تفت پیاز گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.
به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن 2 تا 3 قاشق رب گوجه فرنگی ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.
سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کم‌کم بپزد.
بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت ،برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید.و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود.بعد از جوشیدن برنج ، آن را دم کنید. ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.
برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.
نکات تکمیلی در مورد چکدرمه

خبر یزد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت است .
چکدرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب است
انتهای پیام/.
کد خبر: 1267429 برچسب‌ها آموزش آشپزی

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/721997/آموزش-آشپزی---طرز-تهیه-چکدرمه-غذای-محلی-و-اصیل-ترکمن-ها-با-نکات-خوشمزه
بستن   چاپ