خبر یزد - ایرنا / مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ارائه برنامه عملیاتی جامع، اتخاذ تصمیمگیریهای بهموقع و پیشبرد امور مطابق زمانهای هدفگذاریشده را از جمله اقدامهای لازم برای پیشبرد طرح فشارافزایی گاز در پارس جنوبی عنوان کرد.
به گزارش شرکت نفت و گاز پارس، تورج دهقانی در دور نخست نشستهای جداگانه با مدیران ارشد شرکتهای اویک، پتروپارس، مپنا و قرارگاه خاتمالانبیا با هدف پیگیری و پایش فرایندهای اجرای طرح فشارافزایی گاز در پارس جنوبی و ایجاد هماهنگیهای لازم به منظور پیشبرد پروژه و برنامههای شرکتهای پیمانکار اظهار کرد: امیدواریم با عزم جدی پیمانکاران بتوانیم اجرای این طرح را در مسیری درست پیش ببریم.
وی گفت: چارچوب قراردادهای فشارافزایی در اواخر سال 1403 امضا شد و تکالیف همه ما اعم از کارفرما و پیمانکاران بر اساس این قرارداد مشخص شده است.
وی بر ضرورت ارائه برنامه عملیاتی جامع، اتخاذ تصمیمگیریهای بهموقع، پیشبرد امور مطابق زمانهای هدفگذاریشده، توجه به یکپارچگی کار و گذر حداکثری از بوروکراسیهای اداری تأکید کرد و افزود: گام نخست پیشبرد طرح فشار افزایی، مهندسی است و ما انتظار داریم شرح کار خدمات مهندسی مطابق شرح کار قرارداد هرچه زودتر آماده و ارائه شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به ابعاد و اهمیت طرح فشارافزایی، اعمال نظارت کیفی حداکثری را ضروری دانست و گفت: همانطور که حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بارها تأکید کردهاند، توجه به رکن بازرسی فنی و استقلالبخشی آن در مسیر اجرای طرح بسیار حائز اهمیت است.
دهقانی بر هماهنگی کامل کارفرما و پیمانکاران و تعیین مکانیزمهای مشارکت بخش خصوصی تأکید کرد و یادآور شد: امیدواریم با عزم جدی پیمانکاران و همراهی همه ارکان مرتبط، بتوانیم اجرای طرح را در مسیری درست و بهینه پیش ببریم، اگرچه در این مسیر همانند تمام طرحها فراز و فرودهایی خواهیم داشت، اما موظفیم کار را به سختگیرانهترین و بهترین حالت ممکن پیش ببریم.
بستری برای بهرهمندی از تجربه و دانش پیمانکاران
محمدمهدی توسلیپور مجری طرح فشارافزایی در شرکت نفت و گاز پارس نیز در این نشست با اشاره به تأکید وزیر نفت بر سرعتبخشی به اجرای این طرح ملی، بیان کرد: تجربه و دانش پیمانکاران اصلی این طرح که همگی از شرکتهای بزرگ و مجرب فعال در صنعت نفت به شمار میروند، میتواند مسیر اجرای طرح را هموار سازد.
وی با بیان اینکه مرور تجارب اجرای طرحهای توسعهای متعدد در صنعت نفت نشان میدهد عملکرد پیمانکار میتواند کارفرما را نیز به حرکت بیشتر ترغیب کند، تصریح کرد: طرح فشارافزایی، طرح کلانی است و اهمیت این طرح، مسئولیت همه ارکان اثرگذار در طرح را دوچندان میکند، همچنین همسو با هماهنگی و تبیین فعالیتهای آغازین طرح فشارافزایی، نشستها با پیمانکاران هر هفته برگزار میشود.
آمادگی پیمانکاران برای اجرای طرح با توان حداکثری
حمیدرضا ثقفی مدیرعامل شرکت پتروپارس، محمدعلی شفیعی، مدیرعامل اویک، عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و سعید محمدزاده، مدیرعامل بخش نفت و گاز گروه مپنا نیز در نشستهای برگزار شده با اشاره به اهمیت طرح فشارافزایی، اقدامهای انجام شده و در دست اقدام مجموعههای خود را در اجرای هابهای این طرح تشریح کرده و ضمن اذعان به آمادگی حداکثری برای پیشبرد برنامهریزیهای انجامشده، از تشکیل گروههای چابکی مشتمل بر کارشناسان و متخصصان هر مجموعه بهمنظور اجرای بهینه طرح فشارافزایی خبر دادند.
گفتنی است بر اساس قراردادهای 17 میلیارد دلاری طرح فشارافزایی پارس جنوبی که اواخر سال گذشته بین شرکت ملی نفت ایران و چهار شرکت پیمانکار به امضا رسید، شرکت پتروپارس قرار است هابهای 1 و 7 این طرح را به ارزش حدود 4.8 میلیارد دلار، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا هابهای 3 و 6 به ارزش بیش از 4.9 میلیارد دلار، اویک هابهای 2 و 5 به ارزش حدود 4.8 میلیارد دلار و مپنا هاب 4 را به ارزش حدود 2.4 میلیارد دلار اجرا کنند.
بازار
![]()
http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/723033/طرح-فشار-افزایی-پارس-جنوبی-به-طور-رسمی-کلید-خورد