خبر یزد
وضعیت جمعیتی استان یزد با چالش‌های جدی رو‌به‌رو است
شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 10:37:23
خبر یزد - صدا و سیما / معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: نرخ باروری در استان یزد به 1.7 فرزند کاهش یافته که پایین‌تر از سطح استاندارد 2.1 فرزند است.
فرحزادی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در خصوص چالش‌های جمعیتی استان یزد هشدار داد و اظهار کرد: نرخ باروری در استان یزد به 1.7 فرزند کاهش یافته که پایین‌تر از سطح استاندارد 2.1 فرزند است.
وی، با اشاره به افزایش میانگین سن ازدواج، اضافه کرد: بالا رفتن سن ازدواج، تمایل به فرزندآوری را کاهش می‌دهد و در نتیجه، جمعیت سالمندان افزایش می‌یابد.
فرحزادی هشدار داد که بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا سال 1430، بیش از 25 درصد جمعیت استان یزد و کشور را افراد بالای 60 سال تشکیل خواهند داد.
وی افزود: با کاهش جمعیت مولد و افزایش سن، بار بیماری‌ها و هزینه‌های درمانی نیز بیشتر می‌شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد بر ضرورت بهبود وضعیت معیشتی، اشتغال و مسکن به عنوان عوامل مؤثر در فرزندآوری تأکید و تصریح کرد: که این موارد به تنهایی کافی نیستند.
وی بیان کرد: مردم باید به این باور برسند که حفظ جوانی جمعیت یک ضرورت است و همه دستگاه‌ها باید برای ایجاد بستر‌های لازم همکاری کنند.
فرحزادی به اقدامات حوزه سلامت برای حمایت از خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: خدماتی مانند مشاوره پیش از ازدواج، غربالگری‌های سلامت، آموزش‌های پیش از بارداری، مراقبت‌های دوران بارداری، زایمان ایمن و تغذیه سالم برای مادر و کودک در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: تنها با مشارکت عمومی و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی می‌توان از بحران کاهش جمعیت جلوگیری کرد.
بازار

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/723438/وضعیت-جمعیتی-استان-یزد-با-چالش‌های-جدی-رو‌به‌رو-است
بستن   چاپ