خبر یزد - به گزارش “ورزش سه”، صادق درودگر، عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ، در گفتگو با خبرنگاران و درخصوص تعیین سقف قراردادها و پیشنهاد جدید سازمان لیگ گفت: بهخاطر وضعیت فوتبال کشور و تقاضای باشگاهها بود که سقف قرارداد تعیین شد. امسال هم در هیئت رئیسه سازمان لیگ، پیشنهادی به فدراسیون فوتبال دادیم که این سقف قرارداد برداشته شود.
در واقع، پیشنهاد دادیم که مجمع عمومی باشگاهها، ذیحساب و مدیرعامل، شخصاً تمام هزینهها و درآمدهایشان را در قالب یک گزارش ارائه کنند، تاییدیه بگیرند و به سازمان لیگ تحویل دهند و خودشان پاسخگو باشند. او ادامه داد: نباید اینطور باشد که یک باشگاه بیاید یک بودجه پیشبینی کند، بعد بدهیاش بالا برود و نتواند آن را تأمین کند و در نهایت خودش دچار مشکل شود و نتواند مجوز حرفهای بگیرد. به نظر من، باید مثل یوفا عمل کنیم. بگوییم باشگاهها حداکثر 10 درصد بیشتر از درآمدهایشان اجازه دارند در فوتبال هزینه کنند. اینطوری بدهی بالا نمیرود.
در پاسخ به اینکه مگر باشگاهها چقدر درآمد دارند، چون حق پخشی به آنها داده نمیشود، پاسخ داد: ببینید الان باشگاههای پرسپولیس و استقلال از اسپانسر تبلیغ روی پیراهنشان چقدر میگیرند؟ شاید حدود 200 میلیارد. این خودش یک درآمد حساب میشود برای هر باشگاهی. اصلیترین منبع درآمد باشگاهها، حق پخش تلویزیونی است. تبلیغات محیطی شاید فقط 5 درصد درآمد فوتبال را تشکیل دهد، ولی مهمترین منبع درآمد، کپیرایت و TV Right یعنی حق پخش تلویزیونی و حقوق تولیدکنندگان و کسانی است که محصول خلق میکنند. بخش دیگری از درآمدها هم مربوط به آکادمیها و فروش بازیکن است.

درودگر اضافه کرد: متأسفانه در بودجه کشور، اصلاً به فوتبال و ورزش اهمیت داده نمیشود. اگر شما بودجه کشور را ببینید، آیندهاش را میفهمید. وقتی بودجه ورزش کشور 37 صدم درصد است ــ در حالی که در برخی کشورها بودجه ورزش به 13 درصد هم میرسد ــ یعنی به فوتبال هیچ اهمیتی داده نمیشود. شما بروید ببینید ژاپن چگونه فوتبالش را اداره میکند. 200 میلیون دلار فقط دریافت میکند، بهعلاوه 8 میلیون دلار فقط برای تیمهای ملیاش. خب ما چه چیزی میگیریم؟
عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ خاطرنشان کرد: به نظر من، اگر مجلس افتخار، موفقیت و توسعه در ورزش میخواهد، باید برای فدراسیونها بودجه در نظر بگیرد. اگر ما بیمارستان نمیسازیم، باید ورزشگاه بسازیم. اگر زندان نمیسازیم، باید دانشگاه و مدرسه بسازیم. اگر واقعاً نگاهمان توسعهگراست، باید به ورزش و فدراسیونهایی که نشاط ملی ایجاد میکنند اهمیت بدهیم.
او گفت: ببینید وقتی تراکتور تبریز قهرمان لیگ میشود، چه میزان جشن در سراسر کشور برگزار میشود. کدام ورزش چنین تأثیری دارد؟ کدام برنامه فرهنگی یا سیاسی خاص چنین کاری میکند؟ هیچکدام. ما یک حماسه 8 آذر داریم؛ در این تاریخ، یکباره مدل نشاط مردم تغییر کرد. تمام خیابانها پر از جشن شد. اما با وجود چنین تأثیری، به اندازه جایگاه واقعی فوتبال در جامعه، به آن اهمیت داده نمیشود.
در پاسخ به اینکه آیا سازمان لیگ در بحث تبلیغات محیطی شفاف عمل میکند، درودگر توضیح داد: سازمان لیگ شفاف عمل میکند. حداقل در این 6 سال، من میدانم که هر سال گزارش داده، هر سال مدیران مالی باشگاهها و مدیرعاملان دعوت شدهاند تا گزارشها و اسناد را ببینند. این اسناد برای همه ذینفعان ارسال شده و همه باشگاهها درآمدشان را دریافت کردهاند.
درودگر در پایان گفت: اما اینکه گزارشها بهصورت سراسری در رسانهها منتشر نشده، موضوع دیگری است. در هیچجای دنیا مرسوم نیست که چنین گزارشهایی رسانهای شود. از نظر شفافیت، سازمان لیگ شفاف عمل کرده. ولی میزان درآمدهای تبلیغات محیطی کم است و باید در مدل تبلیغات تحول ایجاد شود. خوشبختانه، هم من و هم آقای امیدی پیشنهادهایی به آقای بهاروند دادیم و ایشان هم پذیرفت. در سال آتی، ما شاهد تغییرات زیباتری در مدل تبلیغات محیطی خواهیم بود.
منبع
سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران؛ نقدی بر نحوه برگزاری و اهداف فرهنگی حقوق زنان، قربانی تأخیر؛ لایحه منع خشونت از مجلس پس گرفته شد الان بخر، بعداً پرداخت کن(BNPL): آزادی مصرف یا دام بدهیهای پنهان؟ نقدی بر عملکرد دولت و رسانهها در فاجعه بندرعباس گافهای پرهزینه رسانه ملی؛ تشدید اختلافات داخلی و تنش در روابط خارجی