خبر یزد
رئیس صندوق توسعه ملی: 103 میلیارد دلار به دولتی‌ها پول دادیم
دوشنبه 29 ارديبهشت 1404 - 20:13:31
خبر یزد - ایسنا / رئیس صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در سال 1404 چابک‌سازی را در صندوق آغاز کرده‌ایم، گفت: در 12 سال گذشته مجموعا 45 میلیارد دلار تسهیلات به بخش خصوصی و 103 میلیارد دلار به بخش دولتی پرداخت کردیم و موجودی صندوق 30.7 میلیارد دلار است که نشان می‌دهد میزان معوقات بسیار بالاست.
مهدی غضنفری در همایش "حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی ها" اظهار کرد: وظیفه داریم ما این است که در مورد مقدار موجودی و باقیمانده صندوق توسعه ملی و هزینه کردها به مردم گزارش دهیم؛ چرا که همه مردم صاحب این صندوق هستند.
وی افزود: 168 میلیارد دلار از 12 سال پیش تاکنون به صندوق واصل و در دفاتر صندوق ثبت شده است. مقداری از پول‌هایی که دادیم برگردانده شد و مقداری هم معادل 9.3 درصد سود بردیم. از آنجایی که صندوق برای بخش خصوصی تشکیل شده، 45 میلیارد دلار را به بخش خصوصی دادیم. 103 میلیارد دلار هم صرف مصارف دولتی و حاکمیتی شده است. در حال حاضر 30.7 میلیارد دلار باقی‌مانده موجودی صندوق است.
رئیس صندوق توسعه ملی با بیان این‌که صندوق 38.2 میلیارد دلار تسهیلات ارزی داشته و 20 میلیارد دلار مطالبات معوق بخش خصوصی دارد گفت: من به عنوان خزانه‌دار شما پول شما را خوب نگه نداشتم؛ چرا که میزان معوقات بسیار بالا است.
غضنفری خاطرنشان کرد: این تسهیلات در اختیار نفت و گاز، صنایع، نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی، آب، حمل و نقل و… قرار گرفته است. ما در سال 1404 چابک‌سازی انجام دادیم و سه شرکت متعلق به صندوق ادغام شدند. ما بنگاه‌داری را شایسته صندوق نمی‌دانیم و این امر به اعتقاد من آن‌قدر حرفه‌ای است که بهتر است هرکسی خود را گرفتار آن نکند. در سال گذشته مقداری سهام از شرکت‌های تولیدی- صادراتی گرفتیم که قصد واگذاری آنها را داریم.
وی افزود:I-HOPE را در حال حاضر متوقف کردیم و از L-HOPE یعنی عاملیت بانک‌ها استفاده می‌کنیم که به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
رئیس صندوق توسعه ملی با بیان این‌که صندوق برای تخصیص خطوط اعتباری جدید به بانک‌های عامل به منظور تأمین مالی نیروگاه‌ها 5.8 میلیارد دلار تخصیص داده است گفت: بانک‌ها می‌توانند تا این میزان پروژه معرفی کنند که بانک پاسارگاد و خاورمیانه در آن پیش‌قدم بودند و ما آنها را به بانک مرکزی ارجاع دادیم.
غضنفری ادامه داد: دولت می‌گوید ما باید 30 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر ایجاد کنیم که مبلغ برآوردی آن 12 میلیارد دلار ارزیابی شده است. 6000 مگاوات پروژه و طرح روی کانتر بانک‌ها رفته اما 1.5 مگاوات آن به صندوق آمده است.
وی افزود: تأمین مالی احداث نیروگاه‌ها را چه کسی باید انجام دهد؟ دیدگاه اول معتقد است چون موضوع زیرساختی است پس صرفاً باید توسط دولت‌ها تأمین مالی شود. در مورد اینکه چه کسی پول بدهد و چه کسی نیروگاه بسازد دیدگاه دیگر بر این باور است که سودآوری اهمیت دارد، سرمایه گذار خودش می‌داند که از کجا سرمایه را تأمین کند. دیدگاه سوم هم معتقد است این سوال پاسخ مشخص ندارد.
رئیس صندوق توسعه ملی تاکید کرد: زنجیره فنی و مالی این حوزه بسیار پیچیده است. آورده کافی متقاضی، تأمین مالی مناسب و توان بازارسازی و چانه‌زنی در دولت کار هرکسی نیست و باید این توان در متقاضی وجود داشته باشد.
بازار



به گفته غضنفری در کشور در تأمین مالی کافی با مشکل مواجه هستیم و در حوزه تأمین برق خانگی و صنعتی نمی‌توانیم منتظر تأمین مالی از سوی دولت باشیم. ما حکمرانی را ساده گرفتیم و به همین جهت وضعیت ما بغرنج شده است.
وی ادامه داد: برای تأمین مالی نیروگاهی منابع مالی کافی وجود ندارد. جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیازمند تعاملات بین‌المللی است و با توجه به تحریم‌ها کمتر قابلیت تحقق دارد. پس بهتر است که این امر به بخش خصوصی واگذار شود. در نتیجه هلدینگ‌های خوب و بزرگ داخلی و صنایع بزرگ درآمدزا بهترین گزینه‌ها برای تأمین مالی هستند.
رئیس صندوق توسعه ملی اذعان کرد: مشکل ناترازی به اعتقاد من در همه حوزه‌ها قابل حل است. ما باید از تجربیات موفق در جهان به صورت مناسب استفاده کنیم و با تعامل خردمندانه و هوشمندانه میان حکمرانی اجتماعی و حکمرانی اقتصادی شرایط موجود را مدیریت کنیم. ما برای کارهای بزرگ به سرمایه بزرگ نیاز داریم. دولتی کردن کارها ظاهرش خوب است اما آورده خوبی ندارد.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/724357/رئیس-صندوق-توسعه-ملی--103-میلیارد-دلار-به-دولتی‌ها-پول-دادیم
بستن   چاپ