خبر یزد
توصیه‌های بهداشتی برای تهیه نذورات در ایام ماه محرم
يکشنبه 8 تير 1404 - 10:13:54
خبر یزد - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد: با توجه به فصل تابستان و احتمال بروز بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا، با رعایت نکاتی ساده می‌توان از بروز مسمومیت‌های غذایی جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر فرحزادی گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی با توجه به فصل تابستان باعث افزایش احتمال بروز بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا می‌شود که با رعایت نکاتی ساده می‌توان از بروز مسمومیت‌های غذایی جلوگیری کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با تأکید بر لزوم اجرای مدیریت کنترلی و پیشگیرانه در هیئت‌ها، تکایا و موکب‌ها افزود: بی‌توجهی به بهداشت فردی و محیطی در جریان تهیه و توزیع غذا می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای شود. 
وی با تاکید بر اینکه باید مواد خام مصرفی برای تهیه مواد غذایی، سالم و بهداشتی باشند توصیه کرد: از مواد غذایی بسته‌بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود، همچنین برای طبخ غذا‌های نذری از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده و از روغن‌های با ترانس پایین دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو استفاده گردد.
فرحزادی با اشاره به برخی نکات مهم بهداشتی اظهار کرد: تمامی افراد درگیر در پخت‌وپز یا توزیع غذا باید کارت بهداشت معتبر داشته باشند و رعایت بهداشت فردی از جمله استفاده از دستکش، ماسک و لباس مناسب الزامی است. محل‌های پخت غذا باید دارای شرایط بهداشتی و مجوز‌های لازم باشند و استفاده از مواد اولیه سالم، بسته‌بندی‌شده و دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو ضروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در این ایام خرید دام حتما از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی انجام شود و از ذبح دام در معابر عمومی خودداری نمایید.
وی با اشاره به شرایط نگهداری مواد غذایی خاطرنشان کرد: مواد غذایی پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند. در صورت نیاز به نگهداری بیشتر، لازم است دمای مواد غذایی یا زیر 4 درجه سانتی‌گراد یا بالای 63 درجه حفظ شود. همچنین از بسته‌بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از توزیع باید پرهیز شود.
فرحزادی با بیان اینکه در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود، ادامه داد: استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به رعایت بهداشت آب آشامیدنی، جلوگیری از توزیع شیر و شربت فاقد بسته‌بندی در بین دسته‌های عزاداری، جمع‌آوری اصولی پسماند‌ها و ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عزاداری تأکید کرد و از مسئولان هیئت‌ها، موکب‌ها و عزاداران خواست تا با همکاری بازرسان بهداشت محیط، در ارتقای سلامت عمومی تلاش کنند.
به گفته فرحزادی کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه در ایام سوگواری ماه محرم با همکاری سایر سازمان‌های مرتبط از مساجد، تکایا و حسینیه‌ها بازدید می‌کنند و ضمن آموزش متولیان مساجد و روسای هیئت‌ها بر رعایت بهداشت فردی و عمومی نظارت می‌کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از مردم خواست درصورت مشاهده هرگونه شکایت بهداشتی موارد را با شماره 190 گزارش دهند.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/731877/توصیه‌های-بهداشتی-برای-تهیه-نذورات-در-ایام-ماه-محرم
بستن   چاپ