خبر یزد
ماجرای تفاوت تعداد مدال و رتبه ایران در بازی‌های جهانی ورزش کارگران
سه شنبه 17 تير 1404 - 09:21:46
خبر یزد - تسنیم /فدراسیون ورزش کارگری در حالی که اعلام کرده بود کاروان ایران موفق به کسب 88 مدال در بازی‌های جهانی ورزش کارگران شده، اما در سایت بازی‌ها این تعداد مدال به چشم نمی‌خورد.
 هشتمین دوره بازی‌های جهانی ورزش کارگران، در روزهای 13 تا 28 خرداد ماه در شهر ساحلی لوتراکی ر کشور یونان برگزار شد. فدراسیون ورزش کارگری در این باره اعلام کرد که کاروان اعزامی کشورمان با عنوان «سفیران کار و افتخار» با کسب 88 مدال (46 طلا، 25 نقره و 17 برنز) کارش را به پایان رسانده است.
این تعداد مدال با آن چیزی که در سایت رسمی بازی‌ها منتشر شده بود، تفاوت محسوسی داشت. در واقع سایت بازی‌ها تعداد مدال‌های کشورمان را نزدیک به یک‌چهارم کمتر اعلام کرد. بر اساس آنچه سایت رسمی این دوره از بازی‌ها منتشر کرده، کاروان ایران در این دوره موفق به کسب 35 طلا، 18 نقره و 15 برنز و مجموع 68 مدال شده است.
همچنین در کنار این موضوع، در خصوص رشته تنیس روی میز بدون آنکه مسابقه‌ای از سوی نمایندگان آقای ایران برگزار شود، ماجرای عدم رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی مطرح شد.، آن هم در حالی که نام نمایندگان ایران در جدول مسابقات این رشته وجود نداشت.
ضمن اینکه در کشتی نیز برخی نفرات ایران در حالی به مقام قهرمانی رسیدند که در وزن آنها فقط خودشان و یک نفر دیگر حضور داشتند و در واقع نفر قهرمان با برگزاری رقابت بین دو کشتی‌گیر مشخص شد.
این مسائل باعث شد تا سراغ جواد رمضی رئیس فدراسیون ورزش کارگری برویم. رمضی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، ابتدا درباره سطح کمی و کیفی این بازی‌ها اظهار داشت: از نظر کیفی و برخلاف آن چیزی که تصور می‌کردم، بازی‌ها کیفیت خوبی را داشت. از داوران و تجهیزات خیلی خوبی استفاده شد که در مسابقات بین‌اللمللی مرسوم است. 
بازار
وی افزود: در دوومیدانی در دستگاه «فوتو فینیش» که در مسابقات این رشته مرسوم است، استفاده شد. حتی در خط استارت نیز از تپانچه استفاده می‌شد، در حالی که در مسابقات قبلی از سوت استفاده می‌شد و سعی کرده بودند که در این دوره حرفه‌ای‌تر باشند. در رشته شنا نیز در استخری که مسابقات در آن برگزار می شد، از سنسور در دو طرف استخر استفاده می‌شد و تلاش کرده بودند که از آخرین تجهیزات استفاده کنند. درباره کمیت باید بگویم که بیش از 4500 ورزشکار حضور داشتند و حتی در محلی که مراسم افتتاحیه در آن برگزار می‌شد، جای سوزن انداختن نبود. در واقع تعداد نفرات نسبت به دوره قبلی در ایتالیا بیشتر بود. در مجموع نیز نسبت به دو دوره اخیر، شرایط متفاوت‌تر بود.
رمضی در واکنش به اینکه در برخی از اوزان مسابقات کشتی فقط دو ورزشکار حضور داشتند، گفت: یکسری رشته‌ها مثل کشتی تا مرز حذف از بازی‌ها نیز پیش رفت. کشتی تنها رشته‌ای بود که در بخش‌های فرنگی و ساحلی استقبال کننده کمی داشت، اما در دوومیدانی 670 نفر و در شنا 650 نفر شرکت کردند. توجه داشته باشید که اگر در کشتی 50 شرکت کننده هم داشتیم، بچه‌های ما از نظر فنی سر تر از حریفان بودند. مسابقات ملی در کشورمان از سطح مسابقات بین‌المللی کارگری هم بالاتر است. این هم به برگزار کننده و هم مسئولان فنی برمی‌گردد که باید تلاش خود را بیشتر کنند. یک سال قبل بهمن میرزایی از صاحب‌نظران کشتی کشور، به کمیته فنی رشته کشتی در فدراسیون جهانی اضافه شد و امیدواریم که در دوره بعدی استقبال بیشتری شود. من صحبت‌های شما را تایید می‌کنم؛ در کشتی استقبال کمی داشتیم، اما در نتیجه‌گیری اثر چندانی نداشت.
رئیس فدراسیون ورزش کارگری درباره دلیل عدم صدور ویزا برای بیشتر اعضای کاروان ایران و کاهش قابل توجه نفرات این کاروان عنوان کرد: 42 نفر شرکت کننده داشتیم، در صورتی که ثبت‌نام کاروان ایران برای 92 نفر بود. در ادامه نیز 8 نفر را اضافه کردیم و از آن 8 نفر فقط ویزا برای 2 نفر صادر شد و در نهایت با 42 ورزشکار اعزام شدیم. این عدم صدور ویزا را خیلی بررسی کردم. حتی با سفیر ایران در یونان حرف زدم و صراحتاً گفت که حتی به یک نفر بیشتر هم ویزا نمی‌دادند. بخشی از این مسئله به فضای سیاسی برمی‌گردد. ضمن اینکه یونان برای رژیم صهیونیستی یک کوریدور و گذرگاه است و در آنجا تردد زیادی دارند. بالاخره این مجموعه‌هایی که با تعداد نفرات زیادی از ایران هستند، برای آنها به نوعی تهدید است و کلاً نسبت به تعداد نفرات زیاد مقاومت دارند. آنها نمی‌خواستند تعداد زیادی از ایرانی‌ها به آنجا بروند. 
رئیس فدراسیون ورزش کارگری درباره انتشار جدول مدالی این بازی‌ها و اینکه برای اینکه 68 مدال (20 مدال کمتر از آن چیزی که فدراسیون اعلام کرد) قید شده است، گفت: این اشتباه است و اصلاح می‌شود و همان 88 مدال که گفتیم، درست است. البته نامه‌نگاری‌ها در این باره و تاییدیه آنها وجود دارد، اما تا لحاظ کنند، ممکن است چند روز طول بکشد. ضمن اینکه رتبه ما پنجم است، در حالی که در جدول منتشر شده از سوی سایت بازی‌ها ششم درج شده است. همان 88 مدال درست است، چون همین تعداد نیز مدال کسب شد. آنها اشتباه خودشان را تایید کردند و چند روز طول می‌کشد تا اصلاح شود.
رمضی در واکنش به اینکه «در تنیس روی میز بحث عدم رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی مطرح شد، در حالی که نام بازیکنان مرد ایرانی در جدول وجود نداشت که بخواهند رقابت نکنند و حذف شوند» اظهار داشت: بازیکنان کشورمان ثبت‌نام نکردند. 
وی در ادامه در خصوص در پاسخ به این سوال که «با توجه به حضور 3 تیم از رژیم صهیونیستی در بین 6 تیم شرکت کننده، آیا قابل پیش‌بینی نبود که این نفرات این رشته اعزام صورت نگیرد؟» گفت: اطلاعات ثبت‌نام شده‌ها را به ما نمی‌دهند. در واقع مقاومتی از سه دوره قبل در لتونی اتفاق افتاد و تعداد زیادی از تیم‌های ما در دوران ریاست امیر حسینی رفتند و مسابقه ندادند و این اتفاق باعث شد تا کاروان ایران در آستانه حذف قرار بگیرد. از آن به بعد یک سیاستی را قرار دادند که محدودیت ایجاد کنند و اطلاعات تیم‌های شرکت کننده را ندهند. ما نیز سعی کردیم با بهانه‌های مختلف اطلاعات یکسری رشته‌هایی که حساسیت دارد را بیرون بیاوریم، اما همه رشته‌ها و مسئولان‌شان پاسخ نمی‌دهند. در تنیس روی میز اصلاً این پیش‌بینی را نداشتیم که چنین اتفاقی بیفتد. زمانی که به آنجا رفتیم و دیدیم که نمایندگان رژیم صهیونیستی حضور دارند، بچه‌ها ثبت‌نام نکردند و آن عدم رویارویی اتفاق افتاد.
رمضی در پاسخ به اینکه نهاد جهانی ورزش کارگری جریمه‌ای در این باره در نظر نمی‌گیرد؟ گفت: یکی از کارهای سختی که داریم، همین است. شرایط مشخصی در این باره وجود دارد و کسی که درباره این مسائل در هر رشته‌ای تصمیم می‌گیرد، تاثیرگذار است. در واقع اگر نمی‌توانستیم مسئول هر رشته را متقاعد کنیم، گزارش می‌داد و برخورد می‌شد. در هر صورت ما از قبل نمی‌دانستیم که سه تیم در رژیم صهیونیستی حضور دارد، در حالی که در شنا و دوومیدانی اطلاعاتش را بیرون آورده بودیم و بر همین اساس در شنای بالای 50 سال هیچکس را اعزام نکردیم.
وی در واکنش به حضور نفراتی از رژیم صهیونیستی در تشکیلات جهانی خاطرنشان کرد: این کارمان را خیلی سخت کرده است. البته ما در این شرایط خیلی خوب در آنها (تشکیلات جهانی) نفوذ کردیم. با توجه به اینکه نایب رئیس جهانی و چند نفر در آن تشکیلات فنی اسرائیلی هستند، اجازه اینکه ایران به شکل قوی وارد شود را به ما نمی‌دادند. الان هم در جایگاهی هستیم که در رتبه‌بندی کشورها سالهاست بالاتر از اسرائیل قرار می‌گیریم. ضمن اینکه فردی مثل بهمن میرزایی را وارد کرده‌ایم و حتی به تشکیلات بالاتر نیز دعوت شده است. البته آنها نیز سنگ‌اندازی می‌کنند، ولی تا الان دستِ برتر را در اختیار داشته‌ایم. البته که ممانعت نیز کرده‌اند و یک جاهایی افراد شاخصی را که معرفی کرده بودیم، در بخش تصمیم‌گیری‌ها حذف کردند. آنها شیطنت‌هایی را می کنند، اما تا الان مدیریت کرده‌ایم.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/734116/ماجرای-تفاوت-تعداد-مدال-و-رتبه-ایران-در-بازی‌های-جهانی-ورزش-کارگران
بستن   چاپ