خبر یزد
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای یزد:
توسعه نظام مهارتی سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است/20 درصد صندلی‌های دانشگاه خالیست
يکشنبه 25 مهر 1400 - 14:36:16
خبر یزد - ایسنا/یزد رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد با بیان این که توسعه نظام آموزش مهارتی یک سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است، گفت: علی رغم افزایش 30 درصدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه در سال تحصیلی جدید، هنوز حدود 20 درصد صندلی‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای یزد خالی است.

«داوود عندلیب اردکانی» امروز در نشست با خبرنگاران با اشاره به پیش بینی سهم 30 درصدی آموزش‌های مهارتی در نظام آموزش عالی در برنامه ششم توسعه، گفت: متاسفانه هرچند در سال 1400 قرار داریم ولی فاصله بسیار زیادی تا تحقق این مهم فاصله داریم و نیاز است تا عزمی همگانی از سوی مسئولان برای افزایش سهم آموزش‌های مهارتی در کشور لحاظ شود.
وی با بیان این که براساس براوردهای صورت گرفته 95 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای جذب بازار کار در رشته‌ی مهارتی خود می‌شوند،‌ عنوان کرد: این دانشگاه نه تنها دانشجویان را برای کسب مهارت و پیوستن به بازار کار آموزش می‌دهد بلکه آنها را کارآفرین نیز تربیت می‌کند به طوری که بسیاری از دانش‌آموختگان این دانشگاه علاوه بر ایجاد اشتغال برای خود، برای افراد دیگر نیز کارافرینی می‌کنند.
عندلیب به آموزش 11 هزار دانشجو در 91 رشته کاردانی و 58 رشته کاشناسی با محوریت مهارت‌اموزی در این دانشگاه، از افزایش 30 درصدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: با این وجود هنوز حدود 20 درصد از صندلی‌های دانشگاه خالی است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد دارای 10 آموزشکده است که سه آموزشکده‌ی آن در شهرستان یزد، دو آموزشکده در میبد و در شهرهای ابرکوه، بافق، اردکان و تفت هر کدام یک آموزشکده قرار دارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان در ادامه به کسب رتبه دوم دانشگاه در بخش مهارتی طی هفته ملی مهارت اشاره و از جمله اقدامات این دانشگاه در راستای پیوند دانشگاه و صنعت را برگزاری رویداد استارتاپی ترمه با حضور سرمایه‌گذاران این صنعت از 20 تا 26 آبانماه امسال ذکر کرد.
وی با اشاره به اعلام آمادگی تاکنون حدود 45 ایده‌پرداز برای حضور در این رویداد و فراهم بودن امکان ثبت‌نام دیگر علاقمندان، گفت: در این رویداد یکسری کارگاه‌های آموزشی و بازدیدهای کارگاهی و همچنین نمایشگاهی از منسوجات سنتی یزد به ویژه ترمه برگزار می‌شود و امیدواریم با برگزاری این رویداد بتوانیم برخی از مشکلات این هنرصنعت تاریخی را برطرف کنیم.
عندلیب اعلام کرد: در این رویداد علاوه بر تجلیل از ایده‌های برتر با جوایز 3 تا 7 میلیون تومانی، ایده‌های منتخب با حفظ حق مالکیت فکری در معرض سرمایه‌گذاری صنایع و فعالان این بخش قرار می‌گیرد.
وی همچنین از برگزاری رویداد «کاجی نو» در اموزشکده اردکان در سال جاری خبر داد و گفت: این رویداد با هدف ایده‌پردازی جهت استفاده از درختان کاج جهت حوزه‌هایی مانند ساخت المان‌های شهری، دکوراسیون داخلی و حتی کاربردهای دارویی برگزار خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش نیز به فعالیت 60 آزمایشگاه و 118 کارگاه آموزشی در این دانشگاه اشاره و عنوان کرد: وضعیت مطلوب تجهیزات این دانشگاه باعث شده تا این دانشگاه از سطح دو به سطح یک دانشگاهی ارتقاء یابد.
عندلیب در پایان نیز نظام آموزش مهارتی را نیازمند تمهیدات و تسهیلات خاص و همچنین تفویض صدور یکسری مجوزها برای تسهیل اشتغال دانش آموختگان پس از اتمام تحصیل و حتی تدابیری مانند نخبه مهارتی جهت خدمت سربازی دانش‌اموختگان این دانشگاه دانست و تاکید کرد: توسعه نظام مهارتی به عنوان یک سرمایه‌گذاری برای آینده کشور باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/213091/توسعه-نظام-مهارتی-سرمایه‌گذاری-برای-آینده-کشور-است-20-درصد-صندلی‌های-دانشگاه-خالیست
بستن   چاپ