خبر یزد
تب کرونا و نرخ تورم بازار پوشاک در استان یزد را هم کساد کرد
دوشنبه 1 آذر 1400 - 12:45:35
خبر یزد -

خبر یزد


گروه استان‌ها - افزایش نرخ ابتلا در سراسر کشور طی دو سال اخیر و البته روند صعودی نرخ تورم بسیاری از بازارها از جمله بازار پوشاک استان یزد را تحت تاثیر قرار داده و گرد رکود را روی همه اجناس و دخل تولیدکنندگان و فروشندگان پراکنده است. - اخبار استانها -
‍‌به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ،‌ پوشاک یکی از نیازهای اصلی برای هر شخصی به حساب می‌آید که هم در سلامت روحی و جسمی فرد تاثیرگذار است و هم در ظاهر و آراستگی او،‌ این درحالی است که براساس آمارهای اقتصادی صنعت پوشاک حجم بالایی از گردش مالی اقتصاد کشورها را در سراسر جهان به خود اختصاص داده و حجم بالایی از اشتغال را ایجاد کرده است.
این درحالی است که براساس تغییر فصول اصولاً تفاوت‌های معناداری در میزان تقاضای خرید پوشاک در جامعه ایجاد می‌شود و مجموعاً هر فرد در طول سال سهمی از درآمد خود را برای تامین نیازهایش در این بخش هزینه می‌کند.
در همین حال بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازار پوشاک استان یزد علی‌رغم ثبت رکوردهای گذشته امسال در دوره همه‌گیری کرونا مثل گذشته نیست و خاک رکود در سراسر صنعت از میزهای برش پارچه تا ویترین فروشگاه‌ها پاشیده شده است، چون تورم قدرت خرید شهروندان را به حداقل خود رسانده است.
بسیاری از مردم توان خرید پوشاک ندارند
در این زمینه فاطمه دهقان نیری یکی از شهروندان یزدی در این رابطه به خبرنگار تسنیم در یزد گفت: سال‌های گذشته قیمت پوشاک با وجودی که روند صعودی به خود گرفته بود بهتر از شرایط فعلی بود، اما در طول دو سال گذشته با چنان افزایش قیمتی مواجه شدیم که به هیچ عنوان توان خرید پوشاک نداریم.
دهقان‌نیری افزود: امسال حتی برای مدرسه فرزندانم امکان خرید پوشاک نداشتم و در شرایط فعلی که مدارس به صورت حضوری تشکیل می‌شوند به شدت ناراحت این موضوع هستیم که چگونه لباس مورد نیاز فرزندانم را تامین کنم.
قیمت پوشاک زمستانه بیش از 40 درصد افزایش قیمت دارد
علی زینی با سابقه 23 سال فروش پوشاک نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در یزد با اشاره به افزایش 40 تا 50 درصدی پوشاک زمستانه اظهار داشت: وضعیت پوشاک امسال نسبت به سال قبل بسیار وخیم‌تر شده، گرانی نخ و مواد اولیه برای تهیه پوشاک، پایین آمدن توانایی مردم برای خرید و بالا رفتن اجاره مغازه‌ها سبب رکود شدیدی در بازار پوشاک شده است.
وی با اشاره به اینکه مسئولان به هیچ کدام از وعده‌های خود در دوران کرونا عمل نکردند، تشریح کرد: در دوران کرونا فروشندگان همکاری و لطف کردند با تعطیلی مغازه‌هایشان از کسب و کار افتادند ولی نه بانک‌ها، نه اداره مالیات، نه بیمه هیچ کدام همکاری نکردند.
این فروشنده یزدی ابطال پروانه‌هایی که در این مدت داشتیم را بیکار شدن فرد اصلی خانواده‌ و تحت فشار قرار گرفتن خانواده‌ها دانست و گفت: دیگر انتظاری از مسئولان نداریم، خودمان تلاش می‌کنیم تا به شرایط مناسب بازگردیم ولی حداقل انتظار این است که مسئولان مربوطه با قوانین دست و پاگیر کاری نکنند که به مشکلاتمان اضافه شود.
تشدید کسادی بازار پوشاک در ماه‌های اخیر
علی عزیزی، رئیس اتحادیه پوشاک‌فروشان در استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: با شیوع کرونا بازار مصرف پوشاک بسیار کاهش یافته و دو سه ماه اخیر هم کسادی بازار تشدید پیدا کرده است.
عزیزی گفت: همه‌گیری کرونا و مشکلات اقتصادی بیشتر مجالس عروسی، مهمانی، عزا، دانشگا‌ه‌ها، مدارس و مسافرت‌ها را کنسل کرده است بنابراین خرید بسیاری از مردم کاهش یافته و بازار پوشاک را تحت فشار گذاشته است درحالی که تولید پوشاک بخش‌های مختلف اقتصادی را در اختیار دارد و سهم بالایی از اشتغال در این زمینه وجود دارد.
رئیس اتحادیه پوشاک‌فروشان در استان یزد با اشاره به اینکه هیچ حمایتی از این قشر نشده، بیان کرد: چک‌هایی که براساس مصوبات هیئت دولت قرار بود برگشت نخورد به راحتی توسط بانک‌ها برگشت خورد که اثر سوء آنها در اعتبار سنجی تولیدکنندگان بسیار مشکل آفرین شد و در عین حال برای اقساطی هم که قرار بود جهت پرداخت مهلت داده شود اقدامی صورت نگرفت و اگر قسطی دیر داده شد بانک‌ها جریمه آن را گرفتند.
وی با تاکید براینکه واقعا هیچ حمایتی از بخش تولید بخصوص صنعت پوشاک در دوران کرونایی نشده است افزود: البته این فشار اقتصادی به دلیل کرونا در تمام دنیا وجود دارد ولی انتظار کمی حمایت از مسئولان داشتیم که آنهم برآورده نشد و چراغ کارگاه‌ها یکی پس از دیگری خاموش شد و ویترین فروشگاه‌ها هم رونق گذشته را به خود ندید.
عزیزی با اشاره به اینکه در حال حاضر این اتحادیه 1450 عضو دارد، بیان کرد: در این مدت اعضای اتحادیه کم و زیاد نشدند اگر تعدادی ابطال پروانه کسب داشتیم تعدادی هم پروانه دریافت کردند ولی وقتی بین بازاریان بحث می‌شود همه به سختی روزگار را می‌گذرانند و به امید گشایشی در کار هستند.
وی گفت: با بهتر شدن وضعیت واکسیناسیون و رعایت بهداشت امیدواریم عید خوب و همین طور مجالس خوبی را در پیشرو داشته باشیم، اما نباید فراموش کرد اثرات منفی شرایط اقتصادی حال حاضر در دوره‌ای کوتاه مدت برطرف نمی شود و بدون تردید زمان لازم است تا بتوانیم دوباره به شرایط منطقی بازگردیم.
در همین حال فروشندگان پوشاک هم نسبت به وضعیت موجود گلایه‌های بسیاری دارند،‌ افرادی که این روزها به دلیل قیمت بالای پوشاک بازارشان کساد شده و همچون گذشته مشتری در مغازه‌های آنها حضور ندارد و اتفاقا موعد چک‌های پرداختی آنها یکی پس از دیگری فرا رسیده و با مشکلات عمده‌ای قرار است حیات اقتصادی آنها ادامه داشته باشد.
حال ناخوش صنعت پوشاک استان زنجان/ چرا بزرگ‌ترین واحد‌‌ صنعت نساجی ایران افتتاح نمی‌شود؟ انتقاد آیت الله ناصری یزدی از واردات بی‌رویه پوشاک؛ تولیدکنندگان داخلی از واردات گسترده متضرر شده‌اند‌ ورود محموله‌های پوشاک قاچاق از طریق واردات ته‌لنجی/ آیین‌نامه معافیت‌های مرز‌نشینی مورد بازنگری قرار گیرد رفع مشکل گرانی بازار پوشاک به دلیل بی‌توجهی‌های گسترده‌ای که در طول دو سال قبل از سوی برخی مسئولان صورت گرفت قطعا به صورت ضرب العجلی امکان‌پذیر نیست اما به نظر می‌رسد در صورتی که نظارت بر قیمت‌ها و جلوگیری از قاچاق افزایش یابد می‌توان امید داشت که در کوتاه مدت هم بخشی از مشکل این صنعت برطرف شود.
انتهای پیام/ 785 /ی

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/217397/تب-کرونا-و-نرخ-تورم-بازار-پوشاک-در-استان-یزد-را-هم-کساد-کرد
بستن   چاپ