خبر یزد
روستاهای دوستدار کتاب ابرکوه، کتابخانه می‌خواهند
چهارشنبه 3 آذر 1400 - 13:44:09
خبر یزد - ایسنا/یزد رئیس اداره کتابخانه‌های ابرکوه با اشاره به رونق مجدد کتابخانه‌های این شهرستان با فروکش کردن اپیدمی کرونا، گفت: ابرکوه با وجود تعدد روستاهای فرهنگی شناخته شده در کشور، تنها دو کتابخانه روستایی دارد.

«قاسم برزگر» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در رابطه با وضعیت کتابخانه‌های شهرستان اظهار کرد: در حال حاضر تعداد هفت باب کتابخانه عمومی در شهرستان وجود دارد که پنج باب از آنها، کتابخانه شهری و دو مورد روستایی هستند.
وی با بیان این که تعداد 90 هزار نسخه کتاب در این کتابخانه‌ها وجود دارد، تصریح کرد: پیش از شیوع کرونا 10 درصد جمعیت شهرستان عضو کتابخانه ها بودند که متأسفانه این اپیدمی و در پی آن اعمال محدودیت‌های مختلف، رونق کتابخانه‌ها را کاهش داد ولی به دنبال اعلام تمدیدهای رایگان طی چند مرحله از سال گذشته تاکنون مجدداً تعداد اعضا را افزایش داده که انتظار داریم این تعداد به چهار هزار نفر برسد.
برزگر در رابطه با به‌روزرسانی کتاب‌ها و منابع کتابخانه‌ای شهرستان نیز عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور طی چند مرحله در طول سال برای کتابخانه‌ها، منابع جدید ارسال می‌کنند ولی در عین حال تلاش داریم کتاب‌های مورد نیاز مراجعان را با استفاده از ظرفیت خیرین خریداری کنیم و از مردم نیز دعوت می‌شود در قالب پویش نذر کتاب، کتاب‌هایی را که خود مطالعه کرده‌اند، به کتابخانه اهدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: طی دو ساله گذشته به علت پیشگیری از شیوع کرونا بخش عمده‌ای از برنامه های حضوری و مراجعه به کتابخانه‌ها کاهش یافت اما تلاش شد با اجرای برنامه‌ها و مسابقات به صورت مجازی، از تعطیلی برنامه‌ها جلوگیری و اوقات فراغت مطلوبی برای مردم در دوران قرنطینه خانگی رقم بخورد.
این مسئول به تأثیر کرونا بر امانت کتاب اشاره و بیان کرد: در حال حاضر شیوع کرونا آمار امانت کتاب را ماهیانه به چهار هزار جلد رسانده است که نسبتاً قابل قبول است اما امید داریم پس از پایان این همه‌گیری و ریشه کن شدن ویروس، مجددا شاهد اوج گیری بحث کتاب و کتابخوانی در ابرکوه باشیم.
برزگر بیشترین قشر مراجعه کننده به کتابخانه را به ترتیب دانش آموزان و زنان خانه‌دار دانست و ادامه داد: معمولا کتاب‌های رمان، داستان‌های فارسی، دفاع مقدس و کتاب‌های درسی به ترتیب بیشترین متقاضی را در بین مراجعان دارد.
وی در رابطه با وضعیت کتابخانه‌های روستایی شهرستان ابراز کرد: در ابرکوه روستاهای فرهنگی بسیاری وجود دارد از جمله روستای دوستدار کتاب «رئیس آباد» یا روستای قرآنی «ده عرب» که در کل کشور شناخته شده هستند که در همین راستا نیز بسیاری از روستاها درخواست تأسیس کتابخانه را دارند که متأسفانه به دلیل نداشتن ساختمان مناسب هنوز نتوانسته‌ایم کتابخانه جدیدی احداث کنیم و تنها دو روستای شهرستان دارای کتابخانه هستند.
رئیس اداره کتابخانه های ابرکوه در پایان یکی از مطالبات مردمی و خواسته‌ی اداره کتابخانه‌های شهرستان را ایجاد کتابخانه در شهرک‌های جدید التأسیس ذکر کرد و گفت: تحقق این موضوع اختصاص اعتبارات مناسب از سوی مسئولان استان را می‌طلبد.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/217715/روستاهای-دوستدار-کتاب-ابرکوه،-کتابخانه-می‌خواهند
بستن   چاپ