خبر یزد
خیز بلند یزد برای توسعه انرژی‌های خورشیدی
سه شنبه 17 اسفند 1400 - 12:17:31 PM
ایسنا

خبریزد- در حال حاضر کشور با بحران آب و انرژی گاز و برق روبرو است، از طرفی نیروگاه‌ها برای تولید انرژی برق، به آب و گاز نیاز دارند و از این رو در تابستان 1400 به دلیل کاهش شدید ذخیره آبی سدها و در زمستان 1400 به دلیل کمبود گاز، نیروگاه‌های تولید برق با چالش مواجه شده و کشور دچار ناترازی تولید و مصرف انرژی برق شد.

استان یزد با داشتن بیش از 330 روز آفتابی در سال، شدت تابش بالای خورشید، وجود عرصه‌های طبیعی مناسب برای ایجاد نیروگاه‌های فتوولتاییک و همچنین وجود شبکه‌های الکتریکی گسترده و مناسب برای اتصال نیروگاه‌های خورشیدی در تمام استان، از پتانسیل بالایی برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر بهره‌مند است.

تبدیل استان یزد به قطب انرژی خورشیدی

«احمد آخوندی» مشاور و مدیر کل سابق حوزه استاندار یزد نیز در این باره با اشاره به این که توسعه نیروگاه‌های خورشیدی از اولویت‌های یازده‌گانه استان یزد در دولت سیزدهم است، تصریح کرد: هدف‌گذاری، برای تبدیل استان یزد به قطب انرژی خورشیدی خاورمیانه انجام شده و بر این اساس، توسعه 1650 مگاوات نیروگاه خورشیدی بزرگ مقیاس و 150 مگاوات نیروگاه خانگی در استان و تولید چرخه کامل تجهیزات برق خورشیدی در دستور کار قرار گرفته و جلسات راهبردی و تهیه سند توسعه انرژی خورشیدی نیز در حال تهیه است.

برتری یزد در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی

«ابوالفضل اسدی» مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای یزد در تشریح وضعیت کنونی استان یزد در بهره‌گیری از انرژی خورشیدی، خاطرنشان کرد: استان یزد با دارا بودن 10 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 81.5 مگاوات، رتبه برتر کشوری را دارد و جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر ایران را از آن خود کرده است.

وی با اشاره به این که طرح‌های آمایش سرزمین در هر استان، کلید راه توسعه آن استان هستند، به تاکید رئیس سازمان برنامه و بودجه بر انطباق طرح‌های توسعه‌ای با آمایش سرزمین اشاره کرد و افزود: در طرح آمایشی سرزمین استان یزد، تولید برق با تاکید بر انرژی خورشیدی و تولید تجهیزات خورشیدی، مورد تاکید قرار گرفته است.

به گفته اسدی، همچنین ساخت تجهیزات مانند اینورتر و استراکچرها و ربات‌های شستشو، برای تکمیل زنجیره تولید خورشیدی نیز در استان درحال برنامه‌ریزی است.

اقدامات توسعه انرژی خورشیدی در استان یزد

اسدی، اخذ حمایت مقامات استانی برای تسهیل و ترغیب سرمایه‌گذاری، در اولویت قرار دادن نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حمایت از سرمایه گذاران، تشکیل کارگروه جذب سرمایه‌گذاران خورشیدی، ایجاد مصوبه تخصیص زمین‌های اطراف پست‌های برق به نیروگاه‌های خورشیدی و تشکیل کارگروه‌های مختلف برای ساماندهی فرایند احداث خطوط و اتصال نیروگاه‌های خورشیدی به شبکه را از جمله اقدامات شرکت برق منطقه‌ای یزد برای جذب سرمایه‌گذاران انرژی‌های خورشیدی و رفع موانع ساخت این نیروگاه‌ها در استان یزد دانست.

بهره‌برداری از 2 هزار مگاوات انرژی برق تا 4 سال آینده

«سیدمسعود عظیمی» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد با اشاره به تاکید رئیس جمهور به توسعه انرژی خورشیدی در استان یزد، ابراز امیدواری کرد تا با تبادل تفاهم‌نامه همکاری مابین ساتبا و استانداری یزد، هدف‌گذاری ایجاد دو هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان یزد تا افق 1404 محقق شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه اکنون بیش از 5 هزار واحد صنعتی فعال اقتصادی در استان مشغول به فعالیت هستند و این واحدها می‌توانند در صورت حمایت‌های لازم، با تغییر کاربری اندک و با سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی، انرژی مورد نیاز خودشان و بخشی از انرژی شبکه استان را تامین کنند، ابراز امیدواری کرد تا با این تفاهم‌نامه، موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران انرژی خورشیدی کمرنگ شده و این فرایند تسهیل و تسریع یابد.

عظیمی با اشاره به آمادگی تیم‌های سرمایه‌گذار در استان یزد تصریح کرد: سازمان محیط زیست استان نیز برای صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی به خصوص زیر 100 مگاوات آمادگی خود را اعلام کرده و اداره کل منابع طبیعی و امور اراضی نیز نقاطی در نزدیکی پست‌های برق، مشخص کرده است. لذا لازم است سرمایه‌گذاران، مجوزهای لازم را از ساتبا دریافت کرده و پس از تحویل زمین مورد نیاز، عملیات اجرایی احداث نیروگاه را آغاز کنند.

وی شرکت‌های چادرملو، شستان، غدیر و پاسارگاد را از شرکت‌هایی عنوان کرد که برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی بالای ده مگاوات، فعالیت خود را خصوصا در مناطق کمتر برخوردار استان آغاز کرده‌اند.

اجرای مقدمات ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در استان

«احمد کردستانی» معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای یزد نیز با اشاره به همکاری صورت گرفته مابین سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر کشور و شرکت برق منطقه‌ای یزد برای برنامه‌ریزی و پتانسیل‌سنجی احداث نیروگاه‌های خورشیدی تا افق 1404، ادامه داد: بر اثر این همکاری، 27 نقطه دارای پتانسیل برای احداث 1650 مگاوات نیروگاه خورشیدی شامل ظرفیت‌های 10 الی 200 مگاوات شناسایی شده و این نقاط برای انجام مراحل صدور مجوز، واگذاری زمین و شروع فعالیت سرمایه‌گذاران توانمند، آماده هستند.

استقبال سرمایه‌گذاران برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی برق منطقه‌ای یزد، «حسین زارعی» مجری طرح تولید پراکنده این شرکت نیز استقبال مناسب سرمایه‌گذاران برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی را خاطرنشان کرد و ادامه داد: در حال حاضر برنامه‌ریزی احداث دو نیروگاه ده مگاواتی و یک نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی توسط شرکت چادرملو انجام شده و برنامه‌ریزی‌های لازم برای احداث 4 نیروگاه 25 مگاواتی توسط شرکت شستان، دو نیروگاه 20 مگاواتی توسط شرکت غدیر و 5 نیروگاه 25 مگاواتی توسط سرمایه‌گذاری پاسارگاد نیز انجام شده و در دستور کار شرکت برق منطقه‌ای یزد قرار دارد.


http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/226749/خیز-بلند-یزد-برای-توسعه-انرژی‌های-خورشیدی
بستن   چاپ