خبر یزد
زندگی آرام پناهجویان افغان در یزد
دوشنبه 30 خرداد 1401 - 2:25:13 PM
ایرنا

خبریزد- دوستی 2 ملت ایران و افغانستان، قدمتی یکصد ساله دارد؛ طی این سالها هر بار افغانستان با بحران جدیدی روبرو شده باز این ایران بوده که به عنوان نخستین کشور دوست و همسایه پذیرای خواهران و برادران مسلمان خود بوده است.

اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی و مرز مشترک نیز مزید بر علت شده و روابط حسنه ای را میان 2 ملت باعث شده است؛ میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی در بیش از 40 سال گذشته جلوه ای از نوع دوستی ایرانیان است؛ این میزبانی از زمان اشغال افغانستان از سوی اتحاد جماهیر شوروی در اواخر سال  1979 آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

آمارهای رسمی در سال 99 نشان می دهد بیش از چهار درصد از جمعیت ایران را مهاجران افغان تشکیل می‌دهند و شمار حضور قانونی و غیرقانونی آنها تا سال گذشته بیش از سه میلیون نفر بوده است.

استان یزد از جمله مناطق مهاجرپذیر افغان در ایران است که در کنار استانهای کرمان ، خراسان رضوی ،  تهران ، اصفهان ، بوشهر ، فارس و سیستان و بلوچستان به ارائه خدمات در حوزه‌های درمانی ، آموزشی و اشتغال برای این افراد پرداخته است.

یکی از مهمترین خدمات ارایه شده به مهاجران افغان در استان یزد بخش آموزش است که براساس دستور رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان در سال 94 مبنی بر اینکه «هیچ کودک افغان، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بی‌مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آن‌ها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند» محقق شد؛ اکنون 270 هزار دانش آموز در استان یزد تحصیل می کنند که بر اساس اعلام اداره کل آموزش و پرورش یزد 17 هزار و 582 نفر آنها (حدود 6 درصد) اتباع افغان هستند.

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور چندی قبل گفته بود هفت درصد از کل هزینه آموزش اتباع خارجی را سازمان‌های بین‌المللی تامین می کنند و 93 درصد دیگر از سوی دولت ایران برای آموزش فرزندان اتباع تحت تعلیم هزینه می‌شود. 

به گفته بسیاری از افغان های ساکن یزد، وضعیت مهاجران این کشور در ایران و این استان بهتر از هر جای جهان است زیرا همه آنها به تمام خدماتی که به ایرانیان ارائه می شود، دسترسی دارند.

امروز دوشنبه 30 خرداد ماه برابر 20 ژوئن روز جهانی آوارگان و پناهندگان است؛ به مناسبت این روز با هدف تکریم میلیون‌ها انسانی که به سبب جنگ و آزار و اذیت از خانه و کاشانه خود آواره شده‌اند، خبرنگار ایرنا در یزد به سراغ مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری یزد رفت تا خدمات ارایه شده از سوی دولت به اتباع افغان در این استان را بررسی کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری یزد گفت: ساماندهی اقامت اتباع و جلب رضایت شهروندان ایرانی از جمله موضوع های مهمی است که با جدیت و همکاری بخش‌های مختلف در استان پیگیری می‌شود و در اولویت برنامه های این نهاد قرار دارد .

ابوالفضل خوشنویس به ایرنا افزود: رسیدگی به وضعیت اتباع و مهاجرین خارجی ساکن در استان به تعامل و اقدام متقابل تمامی مسئولان و متولیان مرتبط در بخش‌های دیگر بستگی دارد و تاکنون این تعامل وجود داشته و امیدواریم شاهد تحقق اهداف و ارایه خدمات مورد نظر باشیم.

وی با بیان اینکه اتباع و مهاجران استان یزد از همه امکاناتی که در حوزه های آموزش، سلامت و درمان مورد استفاده همشهریان یزدی قرار می گیرد بهره می برند، گفت: در سالهای اخیر با تاکید رهبر معظم انقلاب فعالیتهای مطلوبی در رابطه با آموزش و پرورش و بیمه سلامت اتباع و مهاجران در ایران انجام شده است.

وی اظهار کرد: اگر تمامی اهداف و برنامه‌ها برای جامعه هدف در راستای اهداف و مقررات به خصوص در ارتباط با اتباع و مهاجرین خارجی صورت گیرد نه تنها مشکلی نیست بلکه شاهد تحقق اهداف در چارچوب مقررات و رسیدگی و ساماندهی امور خواهیم بود.    

وی ارائه آمار رسمی و دقیق پناهجویان افغان در استان یزد را غیر ممکن دانست اما گفت: آمارهایی که پیش از این ارایه شد مبین حضور حدود 140 هزار شهروندخارجی عمدتا افغان، عراقی و پاکستانی و برخی کشورها در استان یزد است که تعدادی از آنها به عنوان کارشناس و متخصص در واحدهای تولیدی و صنعتی استان  فعالیت دارند و افغان ها هم عمدتا در صنعت ساختمان، بخش کشاورزی  و کارگر ساده مشغول فعالیت هستند. 

وی تعداد مهمان شهرهای ویژه اتباع افغان در استان یزد را سه مورد در شهرستان های اردکان، میبد و تفت اعلام کرد و گفت: در مراکز آموزشی استان حدود 20 هزار نفر از اتباع این کشور تحصیل می کنند که پیش بینی می‌شود امسال به 30 هزار نفر برسد.

خوشنویس اضافه کرد: همچنین 6 خانه بهداشت خاص این افراد در استان فعالیت دارند که به آنها خدمات ارائه می کنند.

افغان های ساکن در استان یزد بیشتر در مرکز استان و شهرستان های اردکان و میبد ساکن هستند و به گفته مدیرکل اتباع و امور مهاجرین استان یزد طرح سرشماری اتباع مهاجر در دست انجام است و تا 31 خردادماه ادامه دارد.

خوشنویس افزود: همه اتباع مهاجر استان تا پایان ماه جاری فرصت دارند با حضور در مراکز این اداره‌کل و همه دفاتر پیشخوان دولت در سطح استان برای قرار گرفتن در طرح سرشماری اقدام کنند.

وی ادامه داد: اگر تبعه مهاجری در این طرح شرکت نکند به منزله تبعه خارجی غیرمجاز تلقی می شود و مهلت سرشماری تمدید نمی‌شود و کسانی که می‌خواهند از مزایای سرشماری برخوردار باشند حتما به مراکز اعلام شده و دفاتر پیشخوان دولت در سطح استان مراجعه کنند.


http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/231380/زندگی-آرام-پناهجویان-افغان-در-یزد
بستن   چاپ