خبر یزد
کشاورزان ابرکوه، آبیاری باغ‌ها و اراضی را مدیریت کنند
شنبه 4 تیر 1401 - 12:18:17 PM
ایرنا
خبر یزد - علی محمد هوشمند روز شنبه در گفت و گویی با اشاره به تبعات ناشی از تداوم 26 پدیده خشکسالی و کم آبی در ابرکوه تاکید کرد: با اجرای این طرح میزان تبخیر و هدر رفت آب در بخش کشاورزی به حداقل ممکن کاهش می یابد.
وی بهترین راهکار استفاده از آب را توسعه طرح های آبیاری نوین ذکر و افزود: کشاورزان با اجرای طرح های آبیاری نوین در مزارع ، باغ ها و تغییر شیوه کشت محصول از سنتی به نوین ، برداشت آب را مدیریت کنند.
هوشمند خاطرنشان کرد: توسعه کاشت محصولات کم آبخواه و گلخانه ای و نصب‌ سامانه های هوشمند و اجرای طرح تحویل حجمی آب و خاموشی 684 حلقه چاه کشاورزی در فصل زمستان در چهار دهه گذشته از جمله اقداماتی است که کشاورزان این شهرستان به خوبی برداشت مصرف آب را مدیریت کردند.
این مسئول بخش کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه تاکنون پنج هزار و750 هکتار از باغ ها و مزارع شهرستان به آبیاری نوین تجهیز شده است ، ادامه داد: کشاورزان برای اجرای آبیاری نوین با استفاده ازکمک های بلاعوض دولت تلاش کنند.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه یاد آور شد: اجرای توسعه کاشت محصولات گلخانه ای ، زعفران ، پسته و گیاهان دارویی برای استفاده بهینه از آب در دستور کار مسوولان مدیریت جهاد کشاورزی قرار دارد.
با توجه به تبعات ناشی از کم آبی، خشکسالی و کاهش بارندگی در 40 سال گذشته از مجموع 91 رشته قنات در ابرکوه هم اکنون 13 رشته جاری و مابقی خشک شده است.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از 20 هزار هکتار به 15 هزار و800 هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و 40 درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
هشت هزار و 500 خانوار،140 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از 684 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و همچنین 13 رشته قنات برداشت می کنند.
شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
برچسب‌ها کشاورزی آبیاری ابرکوه اراضی کشاورزی

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/231558/کشاورزان-ابرکوه،-آبیاری-باغ‌ها-و-اراضی-را-مدیریت-کنند
بستن   چاپ