خبر یزد
عالمی که محور انقلاب بود
شنبه 11 تیر 1401 - 12:44:55 PM
ایمنا
خبر یزد - زمانی که سخن از شهدای محراب به میان آید باید به شهر دارالعباده یزد هجرت کرد، جایی که عالم فرزانه‌ای همچون شهید آیت‌الله محمد صدوقی را به جهان اسلام تقدیم کرد، دانشمند جلیل‌القدری که در سال 1287 در شهر یزد متولد شد و در تیرماه سال 1361 پس از اقامه نماز جماعت به شهادت رسید.
به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس یادداشتی از محمدحسن احمدی، استاد دانشگاه و دکتری تاریخ ، آیت‌الله محمد صدوقی نزد معلمان و عالمان بزرگواری هم‌چون شیخ‌عبدالکریم حائری‌یزد، مؤسس حوزه علمیه قم و حضرت امام خمینی و دیگر عالمان اسلامی شاگردی و خود شاگردان بزرگی نظیر علامه محمدتقی جعفری و شهید مرتضی مطهری تربیت کرد.
این مجاهد بزرگ، از یاران و یاوران صدیق امام راحل (ره) بود که بی‌تردید از نظر خصایص اخلاقی، روحی و معنوی از جمله کسانی بود که راه مولا امیرالمومنین (ع) و سلاله پاک شیعه را ادامه داد و در خدمت‌گزاری به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکرد.
آیت‌الله صدوقی در پیش از انقلاب اسلامی با احساس وظیفه و مسئولیت‌شناسی به جنبش مبارزه با رژیم ستم‌شاهی پیوست و با صدور اعلامیه‌های آتشین، شعله‌های انقلاب را در استان یزد و استان‌های همجوار روشن و شعله‌ور ساخت و کار را برای مأموران ساواک و دژخیمان پهلوی سخت کرد.
ایجاد پیوند و برادری در میان مسلمانان دنیای اسلام، مهم‌ترین ویژگی چهارمین شهید محراب بود و مؤمنین را به ترک خود پرستی دعوت می‌کرد و از خود بزرگ‌بینی بر حذر می‌داشت.
او انسان‌ها را به تقوای الهی سفارش می‌کرد و خود به پیامبر (ص) و خاندان عصمت و طهارت (ع) علاقه وافری داشت تا جایی که هر هفته، جلسه سوگواری در ذکر فضائل اهل بیت (ع) برگزار می‌کرد.
این مرد الهی توجه زیادی به نسل جوان و جوانان داشت، چرا که خوب می‌دانست آینده‌سازان این مرز وبوم همین جوانان هستند و همین امر نیز باید مورد توجه مسئولین و سایر دست‌اندرکاران دین و آئین اسلام واقع شود، راندن جوان از مسجد و دین یعنی فرستادن آنها به زمین دشمن و خالی کردن پایگاه دین از مدافعین آینده.
شجاعت، شهامت و جرأت از خصلت‌های زبان‌زدنی این عالم شهیر بود تا جایی که مقام معظم رهبری درباره ایشان فرموده بودند که زمانی که به یزد و مسجد آیت‌الله صدوقی می‌رفتیم گویی از رژیم ستم‌شاهی، اختناق و ساواک خبری نبود و در مسجد اعلامیه‌هایی نصب شده بود که مضامین آن ساختن کوکتل مولوتوف بود.
تدابیر، دوراندیشی و مدیریت وی راهگشای بسیاری از مشکلات و بحران‌ها بود با این حال هیچ‌گاه از حدود الهی خارج نشد تا به اصول دین و دین‌داری خدشه‌ای وارد نشود.
برای اینکه بدانیم منزلت و جایگاه شهید بهشتی چقدر والا است، باید به همان جمله حضرت روح‌الله (ره) اکتفا کنیم، آن جا که امام راحل (ره) فرمودند: شهید صدوقی، محور این انقلاب بوده است. این بیان امام به خوبی گویای تمام زحمات، تلاش‌ها و رشادت‌های این عالم فرزانه در به ثمر رسیدن نهال انقلاب اسلامی بود.
تداوم حضور مجاهدانه آیت‌الله صدوقی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در صحنه مبارزه با دشمنان، موضوعی نبود که منافقان بتوانند آن را برتابند از این رو کمر به ترور او بستند و در یازدهم تیرماه سال 1361 پس از اقامه نماز جمعه این یار صدیق امام (ره) را به شهادت رساندند.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/231866/عالمی-که-محور-انقلاب-بود
بستن   چاپ