خبر یزد
درآمد 80 میلیارد تومانی زعفران‌کاران یزدی
پنجشنبه 3 آذر 1401 - 1:04:10 PM
ایرنا

خبریزد- محمد مهدی شطرنجی روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت زغفران استان را یکهزار هکتار بیان کرد و افزود: از این میزان 730 هکتار آن بارور و 270 آن غیر بارور است.

وی با بیان اینکه محصول یاد شده در همه شهرستانهای استان کشت می شود اظهار کرد: بهاباد با سطح زیر کشت 450 هکتار که 350 هکتار آن بارور است رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت استان را داراست.

یزد چهارمین استان تولید کننده زعفران کشور است و سطح زیر کشت این محصول تا سال 1405 به 2 برابر افزایش می یابد

شطرنجی خاطرنشان کرد: با توجه به کم آبخواه بودن گیاه زعفران توسعه کشت آن و سایر گیاهان دارویی در مناطق مستعد و دارای شرایط کاشت توام با ایجاد زنجیره ارزش افزوده، در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.

 

وی اضافه کرد: سطح زیر کشت این محصول در سال 97 از 640 به یکهزار هکتار در سال جاری توسعه یافت و در نظر داریم سال 1405 این سطح به 2 برابر افزایش یابد.

شطرنجی تصریح کرد: یزد چهارمین تولیدکننده زعفران ایران است و در کنار استانهایی چون خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی تولید طلای سرخ جهان را از آن خود کرده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: زعفران تولیدی استان علاوه بر عرضه در بازار برای صادرات به استان های همجوار صادر می شود.

زمان کشت گیاه شهریور است و با توجه به شرایط آب و هوایی کار برداشت آن از نیمه دوم آبان ماه در برخی مناطق آغاز و تا نیمه آذرماه ادامه دارد.

زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفت‌ساله است که برای بازدهی مجدد آن ، باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابه‌جا کرد؛ زعفران طلای سرخی است که ارزش آن از خیلی فلزات گران بها بیشتر است، و 65 درصد تولیدش در دنیا متعلق به ایران است.

این محصول با نام علمی Crocus Sativus.L از جمله گیاهان دارویی است که سابقه آن به بیش از 2 هزار و 500 سال قبل می رسد ، گفته می‌شود که این گیاه ظاهرا بومی یونان و مناطق مدیترانه‌ای است ولی بسیاری از پژوهشگران معتقدند که خاستگاه زعفران به عنوان با ارزش‌ترین ادویه جهان به دامنه‌های کوه‌های زاگرس و به ویژه ناحیه الوند در ایران تعلق دارد.

جنس زعفران دارای گونه‌های متعددی بوده و برای آن حدود 80 گونه ذکر شده است؛ در ایران بیش از 10 گونه که نزدیک به زعفران زراعی هست، گزارش شده است.

مزیت بزرگ زعفران این است که این گیاه می‌تواند در مناطق خشک یا نیمه خشک که در تابستان کمبود آب دارند کشت شود، پس در نهایت زعفران گیاهی گرمسیری است و در نقاطی که آب وهوای معتدل، تابستان‌های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد به خوبی رشد می‌کند.

برداشت گل زعفران فقط با دست انجام می شود به تازگی ماشین برداشت مکانیزه آن هم در داخل و هم در اسپانیا طراحی و تولید شده است، بهترین موقع برداشت گل به منظور حفظ مرغوبیت و عطر و رنگ زعفران صبح خیلی زود و قبل از باز شدن غنچه‌هاست.


http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/238109/درآمد-80-میلیارد-تومانی-زعفران‌کاران-یزدی
بستن   چاپ