خبر یزد
شهروندان مهریز یزد: نهادینه‌سازی فرهنگ کتابخوانی را از مدارس آغاز کنیم
شنبه 5 آذر 1401 - 1:44:04 PM
ایرنا
 خبریزد- در مهریز 13 باب کتابخانه عمومی در حوزه شهری و برخی از مناطق روستایی در پنج دهستان بخش مرکزی با 150 هزار نسخه کتاب در موضوع‌های مختلف با عضویت پنج هزار و 650 نفر وجود دارد که سالانه علاقه‌مندان از آنها استفاده می‌کنند.

هم‌اکنون جمعیت این شهرستان 55 هزار نفر و دارای 107 مدرسه با 13 هزار دانش آموز و سه مرکز آموزش عالی شامل پردس دانشگاه یزد، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی است که در مجموع حدود سه هزار و 500 دانشجو را زیرپوشش دارد.

به رغم وجود کتابخانه در اکثر مناطق شهرستان و دسترسی آسان برای استفاده و همچنین داشتن فضاهای مناسب مطالعه که طی سال‌های گذشته به همت دولت و پیگیری مسئولان و بخشی همکاری خیران ایجاد شده ولی استفاده از آنها مناسب نیست .

برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاکنون با همکای بخش‌های مختلف اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای خوبی در منطقه صورت گرفته، ولی به رغم همه اقدامات و برنامه‌ها و کیفیت خوب محیط مراکز موجود به خصوص در شهر باید برای ترویج مطالعه اقدامات بهتری صورت گیرد.

در این خصوص تعدادی از شهروندان، فرهنگیان و مسئولان مهریز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی یزد به اهمیت ترویج و نهادینه سازی فرهنگ مطالعه در بین مردم به خصوص از مدارس و بین دانش آموزان با همکاری و کار فرهنگی و اطلاع رسانی تاکید کردند.

هرچند استفاده از تلفن همراه و نرم افزارها و برنامه‌های مختلف نیاز محسوب می‌شود ولی نباید به کل فرهنگ کتاب و کتابخوانی به دلیل اهمیت بس زیادی که دارد در بین دانش آموزان و حتی فرهنگیان که نقش الگویی دارند فراموش شودمهدی دهقان یکی از فرهنگیان مهریز با قدردانی از تمامی اقداماتی که تاکنون برای گسترش فرهنگ مطالعه در شهرستان صورت گرفته گفت: فضای مجازی باعث شده تا بخش عمده دانش آموزان وقت خود را صرف استفاده از آن کنند و دیگر فرصت و یا رغبت استفاده از کتاب را ندارند.

وی ادامه داد: هرچند استفاده از تلفن همراه و نرم افزارها و برنامه‌های مختلف نیاز محسوب می‌شود ولی نباید به کل فرهنگ کتاب و کتابخوانی به دلیل اهمیت بس زیادی که دارد در بین دانش آموزان و حتی فرهنگیان که نقش الگویی دارند فراموش شود.

این فرهنگی با سابقه مهریزی اعتقاد دارد که هم‌اکنون در شهرستان در شهر و روستاها از لحاط مکان مطالعه و کتابخانه مشکل خاصی وجود ندارد ولی باید علاوه بر کمیت به دنبال کیفی سازی برنامه‌ها و ایجاد زمینه لازم برای جذب دانش آموزان به کتابخانه و افزایش سرانه مطالعه باشیم.

دیگر فرهنگی مهریز به اهمیت فرهنگ سازی و نهادینه سازی مطالعه از مدارس به خصوص از مقطع ابتدایی اشاره کرد و گفت: باید معلمان بیش از گذشته زمینه انس و الفت نسل جوان را با کتاب فراهم کنند.

فاطمه ترابی افزود: برای فرهنگ سازی مطالعه در بین دانش آموزان باید نه تنها آموزش و پرورش و ادارات کتابخانه‌های عمومی که فرهنگیان و مربیان پرروشی همکاری کنند.

شهروندان مهریز یزد: نهادینه‌سازی فرهنگ کتابخوانی را از مدارس آغاز کنیم

حسین زارعیان یکی از فرهنگیان روستای منشاد مهریز هم به اهمیت فرهنگ سازی مطالعه از مدارس اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات، ارجاع دانش آموزان به کتابخانه‌ها و برنامه‌های تشویقی و معرفی کتاب برای رسیدن به هدف موثر است.

مدیرآموزش و پرورش مهریز گفت: برای توسعه فرهنگ مطالعه در بین دانش آموزان با همکاری مربیان پرورشی با همراهی مسئولان کتابخانه‌های منطقه تاکنون اقداماتی صورت گرفته است.

سید کاظم حسینی افزود: برگزاری مسابقات کتابخوانی، معرفی کتاب، برپایی نمایشگاه‌های مختلف و حضور دانش آموزان در کتابخانه‌های عمومی در شهر و روستاها صورت می‌گیرد.

برای ترویج فرهنگ مطالعه در بین دانش آموزان به رغم وجود فضای مجازی تاکنون کار فرهنگ سازی با همراهی معلمان در شهرستان صورت گرفته استوی اظهار کرد: برای ترویج فرهنگ مطالعه در بین دانش آموزان به رغم وجود فضای مجازی تاکنون کار فرهنگ سازی با همراهی معلمان در شهرستان صورت گرفته است.

همچنین فرماندار مهریز گفت: بسیاری از آسیب‌ها ناشی از بی‌توجهی به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است و باید در این خصوص بیش از گذشته اقدامات جدی تر و بهتری در شهرستان صورت گیرد.

محمد دهقان بنادکی افزود: تاکنون توسط اداره کتابخانه‌های عمومی با همکاری برخی ادارات و مراکز فرهنگی و آموزشی شهرستان برای گسترش فرهنگ مطالعه اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: به رغم همه کارها و اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای که برای گسترش فرهنگ مطالعه صورت گرفته ولی به دلیل اهمیت موضوع جای کار بیشتری به خصوص بین دانش آموزان وجود دارد .

این مسئول تاکید کرد: اگر فرهنگ مطالعه نهادینه شود به خصوص در بین دانش آموزان قطعا شاهد کاهش ناهنجاری‌ها و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی که منشا بسیاری از آنها فضای مجازی است کاسته می‌شود.

همچنین رییس اداره کتابخانه های عمومی مهریز گفت: الان در شهرستان از لحاظ تعداد کتابخانه و کمیت مشکل خاصی نداریم ولی آن چه مهم است توجه به کیفیت برنامه‌ها و فعالیت‌ها برای گسترش فرهنگ مطالعه است.

شهروندان مهریز یزد: نهادینه‌سازی فرهنگ کتابخوانی را از مدارس آغاز کنیم

سعید قریشی افزود: همه ساله با همکاری ادارات، تشکل‌ها، خیران و مسئولان در شهرستان اقدامات مختلف برای توسعه فرهنگ مطالعه صورت می‌گیرد ولی باید بیش از گذشته کار فرهنگ سازی از بین دانش آموزان مدارس شروع شود.

وی اظهار کرد: باید فرهنگ مطالعه از مدارس با همکاری معلمان و مربیان پرورشی و دبیران رشته ادبیات شروع شود که اگر دقیق و مناسب محقق شود شاهد گسترش فرهنگ کتابخوانی در شهرستان می شویم.

این مسئول تاکید کرد: اگر دبیران رشته ادبیات مدارس شهرستان بخشی از برنامه‌های خود را در محیط کتابخانه‌ها با حضور دانش‌آموزان برگزار کنند نقش مهمی در فرهنگ سازی و نهادینه کردن آن دارد.

فرهنگیان و مربیان پرورشی نقش الگویی برای گسترش فرهنگ مطالعه دارند و هم‌اکنون در منطقه از لحاظ سخت‌افزاری مشکلی نداریم و باید همه به دنبال نهادینه سازی مطالعه از بین دانش آموزان باشیمقریشی بیان کرد: فرهنگیان و مربیان پرورشی نقش الگویی برای گسترش فرهنگ مطالعه دارند و هم‌اکنون در منطقه از لحاظ سخت‌افزاری مشکلی نداریم و باید همه به دنبال نهادینه سازی مطالعه از بین دانش آموزان باشیم.

وی اظهار کرد: باید در کنار استفاده‌ای که دانش آموزان از فضای مجازی دارند باید کتابخوانی به عنوان یک نیاز در کنار سایر برنامه‌های دانش آموزان با همکاری فرهنگیان نهادینه شود که ضروری و همکاری نیاز مبرم است.

یزد با 111 باب کتابخانه عمومی شامل 96 کتابخانه نهادی روستایی و شهری و 15 باب کتابخانه مشارکتی به نسبت جمعیت در جایگاه نخست کشور قرار دارد و در کتابخانه‌های عمومی استان با حدود 108 هزار نفر عضو، افزون بر 2 میلیون نسخه کتاب موجود است.

استان یزد یک ‌میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در شهرها و بقیه در مناطق روستایی و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.


http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/238174/شهروندان-مهریز-یزد--نهادینه‌سازی-فرهنگ-کتابخوانی-را-از-مدارس-آغاز-کنیم
بستن   چاپ