خبر یزد
علوم پزشکی حریف طمع شرکت‌های دارویی نشد/ وقتی ارزش پول بالاتر از جان انسان می‌شود
سه شنبه 8 آذر 1401 - 14:12:58
خبر یزد - هنوز یک ماه از سر و صدای کمبود دارو در استان یزد نگذشته و این موضوع همچنان یک مسئله جدی در استان است و از این ماجرا، بوی بی‌ارزشی جان انسان‌هاست که به مشام می رسد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، اواخر مهر ماه بود که مسئله کمبود دارو در کشور و استان سر و صدا کرد و داد مردم را در آورد؛ کمبود دارو در استان به حدی رسید که شهروندان یزدی و بیماران برای تزریق یک سرم قندی-نمکی ساده باید داروخانه های سطح شهر را زیرپا می‌گذاشتند و این مورد برای داروهای سیستم گوارشی، سرماخوردگی و .
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
..نیز صادق بود. 
این موضوع توسط خبرنگار ما در همان بحبوحه مسئله کمبود دارو از معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد پیگیری شد و بر اساس گفته های بهروز حیدری، مقرر شد که این مورد تا هفته اول آبان ماه رفع شود. 
*وعده ای که محقق نشد/ 10 روز زمان برای حل مشکل کمبود دارو کافی نبود
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد در آن گفتگو اعلام کرده بود: زمانی که در زمینه کمبود دارو، کمیسیون کشوری تشکیل شود و دستور مستقیم داده شود بدان معناست که مسئله کشوری و مشکل کلان است.
بهروز حیدری گفته بود: مسئله افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان و تامین کنندگان دارو در کشور با این دلیل و توجیه که قیمت فعلی، شرایط تولید دارو را دشوار کرده، یکی از دلایل کمبود دارو در سطح کشور و استان است.

خبر یزد

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر اینکه ذخایر دارو در استان به معنای حل مشکل دارو در سطح عمومی نیست، اعلام کرده بود: بخشی از تدابیری که در سطح استان اندیشیده شده این است که سهیمه دارویی که وارد استان می شود افزایش یابد و هنگام ورود به استان با سرعت بیشتری پخش شود. 
وی گفته بود: به دلیل شیوع بیماری های گوارشی در کشور و استان، مصرف برخی از داروها افزایش و همزمان ورود دارو نیز کاهش پیدا کرد، تولید سرم با مشکلاتی رو به رو شد و در نهایت در سطح کشور و استان با مشکل کمبود دارو رو به رو شدیم. 
حیدری با اشاره به نظر و اطلاعات پزشکان در تجویز دارو عنوان کرد: پزشکان با توجه به شرایط بیماران دارو تجویز می کنند و کاری از دست پزشکان در زمینه کنترل دارو و یا تجویز داروی دیگر برنمی آید. 
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد گفته بود: پیگیری مسئله قیمت گذاری و واردات دارو از مواردی است که از اختیارات استان خارج است. 
حیدری اعلام کرده بود: انتظار داریم که این مسئله تا 10 روز دیگر حل شود، تامین کننده ها راغب شوند که مجددا شرایط تولید دارو به حالت عادی برگردد، واردات دارو با سرعت بیشتری صورت گیرد که تمامی این موارد پیگیری مسئولان کشوری و استانی را می طلبد. 
*تا مال هست جان را چه ارزش؟!
نه تنها 10 روز، بلکه هفته ها گذشت و شرایط دارو در استان تغییر چندانی نکرد؛ در ابتدا اینگونه به نظر می رسید که مسئولان استان با دادن وعده های مختلف، این مسئله را از سر خود باز کردند اما با توجه به اینکه پای جان مردم در میان است با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این زمینه گفتگو کردیم. 
عمیدالدین خطیبی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به شرایط دارویی در استان اظهار کرد: وضعیت دارو در استان یزد نسبت به ماه گذشته بهتر شده اما شرایط استان در دارو همچنان استاندارد نیست. 
وی افزود: شرایط دارویی استان به گونه ای است که برخی از داروها مانند داروهای بیهوشی، اسپری های ریوی و مواردی از این قبیل به راحتی در دسترس نیست. 

خبر یزد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به مسئله کمبود دارو در ماه گذشته بیان کرد: کمبود سرم، شربت و ....در ماه گذشته به علت اختلاف شرکت های دارویی بر سر قیمت داروها بود. 
وی افزود: برای جلوگیری از ورود داروهای قاچاق به کشور سیاستی اتخاذ شد که این سیاست برخلاف میل شرکت های دارویی بود و در این میان اختلافاتی پیش آمد.
خطیبی با اشاره به عملکرد کشور برای تامین دارو اظهار کرد: وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو در این زمینه تلاش کردند با واردات دارو و به توافق رسیدن با شرکت های دارویی بر سر قیمت، این مسئله را تا حدودی حل و فصل کنند. 
وی افزود: همچنان مسئله اختلاف بر سر قیمت و عدم تولید دارو مطرح است و این در حالیست که درخواست دارو از سوی اداره غذا و دارو استان مطرح می شود اما شرکت های دارویی هر سری به بهانه های مختلف کارشکنی می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در پاسخ به این پرسش که چرا مسئله کمبود دارو در استان علیرغم وعده های داده شده ظرف 10 روز حل نشده و همچنان پا برجاست گفت: اداره بهداشت و درمان و اداره غذا و دارو استان بر اساس صحبت های مطرح شده از سوی وزارت بهداشت و قول شرکت های دارویی برای همکاری پیش بینی شده بود که این مشکل تا یک هفته حل خواهد شد اما متاسفانه به علت کارشکنی های شرکت های دارویی این مهم محقق نشد.
انتهای پیام/

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/238358/علوم-پزشکی-حریف-طمع-شرکت‌های-دارویی-نشد--وقتی-ارزش-پول-بالاتر-از-جان-انسان-می‌شود
بستن   چاپ