خبر یزد
دانش آموزان در هفته پژوهش و فناوری از دانشگاه‌ها بازدید می‌کنند
یکشنبه 20 آذر 1401 - 2:02:23 PM
ایرنا
خبریزد- پیمان صالحی در آیین تجلیل از برگزیدگان پژوهش در وزارت آموزش و پرورش که امروز (یکشنبه) در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری افزود: در هفته پژوهش و فناوری امسال با همکاری آموزش و پرورش استان‌ها تلاش کردیم دانش‌آموزان و والدینشان بتوانند از دانشگاه‌ها بازدید کنند که در برخی استان‌ها استقبال خوبی از این طرح شده است

وی ادامه داد: ما درخواست داریم این اتفاق محدود به هفته پژوهش نباشد و به طور مستمر و در طول سال دانش‌آموزان به همراه والدینشان از دانشگاه ها بازدید کنند.

معاون وزیر علوم همچنین گفت: با توجه به نامگذاری امسال، توجه به پژوهش و فناوری در کشور بیشتر شده است و در همین راستا، شعار پژوهش و فناوری؛ پیشران تولید دانش بنیان اشتغال آفرین در هفته پژوهش و فناوری امسال مد نظر قرار گرفته است.

صالحی رئیس ستاد ملی پژوهش و فناوری به ارائه گزارش دستاوردهای کشور در حوزه پژوهش و فناوری در سازمان کنفرانس اسلامی در پاکستان اشاره و خاطرنشان کرد: ما رتبه اول در پژوهش و فناوری کشورهای جهان اسلام داریم و با فاصله بسیار از دیگر کشورها قرار داریم. کشور ایران کمبودهای گسترده، دستاوردهای بسیار زیادی داشته است.

وی با بیان اینکه بزرگ ترین نمایشگاه پژوهش و فناوری در تاریخ کشور در حال برگزاری است، اظهار داشت: پیشنهاد می کنم آموزش‌وپروش در سال‌های آینده حضور پررنگی در این نمایشگاه داشته باشد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به برخی انتقادها نسبت به مقالات منتشر شده در کشور اشاره کرد و یادآور شد: بسیاری بیان می‌کنند که این مقالات به چه دردی می‌خورد و این مقالات کدام مشکل را از کشوی حل کرده است؟ در صورتی که باید توجه داشت مقاله تا به حل مشکل برسد باید مسیری را طی کند. در هیچ کشوری مقاله به تنهایی مشکلی را حل نکرده، ولی پایه‌ای برای حل مشکلات شده است.

وی با ذکر مثالی به زنجیره ارزش کشاورزی از مرحله بذر و سم و کود تا برداشت و عرضه به بازار اشاره کرد و گفت: این زنجیره پیوسته است و نمی توان بدون این زنجیره، محصولی به بازار ارائه کرد. در حوزه تحقیقات نیز زنجیره ارزش علم و فناوری وجود دارد که به آن سطوح آمادگی فناوری گفته می‌شود و 9 مرحله دارد و این روند رساندن ایده به بازار است.

رییس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری خاطرنشان کرد: نوآوری در جهان؛ تبدیل ایده به محصول و رساندن به بازار است و برای رسیدن به این مرحله مسیر را طی کرد، پس تحقیقات بنیادی مراحل اولیه است و هیچ تجاری‌سازی انجام نمی‌شود به جز این‌که مراحل اولیه را گذرانده باشد.

صالحی به 78 هزار مقاله علمی منتشر شده ایران و جایگاه 15 کشور در تولید علم و رتبه استنادی کشور اشاره کرد و افزود: ما یک درصد علم جهان را داریم و 2 درصد علم جهان را تولید می‌کنیم، 35 درصد مقالات پژوهشگران ایرانی همکار خارجی دارند؛ پس چرا این دستاوردها سر سفره ما احساس نمی‌شود؟ ما مراحل اولیه را طی کرده‌ایم و نیاز داریم به مراحل بالاتر نیز برسیم.

صالحی تاکید کرد: ما به نهادهای حدواسط نیاز داریم که یافته‌ها را به جامعه و بازار برسانند و این نهادهای حد واسط پارک‌های علم و فناوری هستند.

وی خاطرنشان کرد: در پاکستان به تازگی اولین پارک علم و فناوری خود را تأسیس کرده‌اند که از کوچک‌ترین پارک علم و فناوری ما کوچک‌تر است. 51‌ پارک علم و فناوری در کشور فعال است و 110 هزار نفر در آن مشغول فعالیت هستند. همچنین 240 مرکز رشد و 300 مرکز نوآوری داریم؛ این یعنی در زیست‌بوم فناوری ما ریل‌گذاری خوبی انجام شده و به زودی طعم این دستاوردها را می چشیم.

معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار کرد: ما هنوز به جرم بحرانی تولید علم نرسیدیم. مقالات مراحل ابتدایی نظام نوآوری هستند. هیچ شرکت دانش‌بنیانی بدون مقاله به تولید محصول نرسیده است. اینها با یکدیگر نسبت مستقیم دارند و نباید نافی افتخارات خوب در کشورمان باشیم.

 شورای فرهنگ عمومی کشور با هدف گسترش فرهنگ پژوهش در کشور 25 آذر را روز ملی پژوهش نام‌گذاری کرده است. وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز از سال 1379‬ (و با تغییرات در این وزراتخانه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی) چهارمین هفته آذر ماه را به نام هفته پژوهش نام گذاشت و پس از آن از سال 1384‬ این نام به هفته پژوهش و فناوری تغییر نام یافت.

برنامه‌های هفته پژوهش به تدریج گسترده‌تر شد و برگزاری هفته پژوهش در سطح استانی همراه با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار از دستاوردهای فناورانه پژوهشگران ایرانی، همچنین برگزاری آن در سطح ملی، افزوده شدن نمایشگاه تستا (تقاضای ساخت و تولید ایرانی) توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری این هفته و همزمانی نمایشگاه ایران‌ساخت با آن، تقدیر از مقالات و پژوهشگران‌ نمونه، تجلیل از طرح‌های برتر و انتشار کارنامه پژوهشی موسسات همچنین همکاری همه دستگاه‌ها غیر از مجموعه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وابسته به وزرات علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این هفته باعث شده تا چهارمین هفته آذر به هفته‌ای پرتلاش برای دانشمندان و فناوران ایرانی تبدیل شود.

هفته پژوهش و فناوری 1401 مانند گذشته ابتدا در سطح استانی و بعد ملی برگزار می‌شود؛ هفته استانی پژوهش و فناوری از 12 تا 17 آذر و هفته ملی از 19 تا 25 آذر برپا خواهد بود. اسامی روزهای هفته پژوهش؛ شامل شنبه 9ا آذر؛ جهاد تبیین و دستاوردهای علمی و فناوری،20 آذر؛ مدرسه و آینده‌سازان خلاق، 21 آذر؛ علوم انسانی و علوم پایه - ارکان اقتصاد دانش‌بنیان، 22 آذر؛ دانشگاه، مبدا تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، 23 آذر؛ پژوهش و فناوری، بنیان مرجعیت و دیپلماسی علمی، 24 آذر؛ دانشمندان و سرآمدان علم؛ پیشران پژوهش و فناوری است.


http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/238909/دانش-آموزان-در-هفته-پژوهش-و-فناوری-از-دانشگاه‌ها-بازدید-می‌کنند
بستن   چاپ