خبر یزد
طرز تهیه خورش آلو و قیسی؛ شیک و مجلسی
يکشنبه 9 بهمن 1401 - 17:02:13
خبر یزد - این غذا بیشتر در شمال کشور با ظرف مخصوص یعنی گمج تهیه می‌شود، ولی شما می‌توانید به راحتی این خورشت جذاب و خوش آب رنگ را به همراه برنج سرو کنید و یک خورشت فوق العاده در خانه تهیه کنید. استفاده از گردو در این خورش بسیار سلیقه‌ای می‌باشد و شما می‌توانید این خورش را به با آلو جنگلی یا معمولی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش آلو و قیسی و مرغ پیاز 3 عدد
ران مرغ 2 عدد
آلو سیاه خورشتی 5 عدد
قیصی خشک 8 عدد
کشمش 1 ق غذا خوری
رب گوجه فرنگی 1 ق غذا خوری
زعفران به مقدار لازم
سیر 2 حبه
نمک، فلفل سیاه، دارچین به مقدا لارم
طرز تهیه خورش آلو و قیسی مجلسی و خوشمزه با ران مرغ مرحله اول: نیم پز کردن مرغ
ابتدا باید مرغ را نیم پز کنید و بعد سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
برای این کار ران مرغ را به همراه یک پیاز 4 قاچ شده و و سیر خرد شده داخل قابلمه قرار دهید و روی مواد آب جوش ریخته و بگذارید تا مرغ نیم پز شود. می‌توانید از برگ بو نیز برای گرفتن بوی زهم مرغ استفاده کنید.
مرحله دوم: تهیه گوشت قلقلی
مرحله دوم: تفت دادن مواد
در ادامه 2 عدد از پیاز‌ها را پوست بگیرید خلالی خرد کنید و داخل یک تابه یا قابلمه بدون روغن کمی تفت دهید و بعد روغن و زردچوبه و نمک اضافه کنید و تفت دهید و زمانی که پیاز کمی خوشرنگ شد آلو قیصی را اضافه کنید و کمی تفت دهید و به دلخواه کمی فلفل سیاه و دارچین اضافه کنید و در انتها کشمش پلویی را نیز اضافه کنید.
مرحله سوم: افزودن مرغ
در ادامه باید رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رب خوشرنگ شود سپس تکه‌های مرغ نیم پز شده را روی مواد قرار دهید و یک لیوان از آب مرغ صاف شده روی آن بریزید و بگذارید تا پخته شود و مرغ غلیظ شود.
مرحله چهارم: پخت خورشت آلو و قیسی
حالا در انتها با نمک و مقدار ملس بودن خورشت را تست کنید و اگر دوست دارید می‌توانید کمی شکر اضافه کنید و زمانی که خورش جا افتاده و غلیظ شده از روی حرارت بردارید و به همراه کته میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه خورش آلو و قیسی با مرغ برای مهمانی و مجالس با کشمش می‌توانید کشمش را حذف کنید و 2 ق غذا خوری شکر استفاده کنید.

می‌توانید کشمش را تفت دهید و در انتها روی خورش قرار دهید.
این خورشت باید کم آب و کاملا غلیظ باشد و اصلا نباید حالت آبکی داشته باشد.
آلو‌ها نباید تو خورشت خیلی پخته و له شوند.
منبع: برترین ها

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/245224/طرز-تهیه-خورش-آلو-و-قیسی؛-شیک-و-مجلسی
بستن   چاپ