خبر یزد
آش شولی یزدی بمب انرژی و سرشار از ویتامین‌ها
پنجشنبه 13 بهمن 1401 - 10:56:35 AM
باشگاه خبرنگاران
خبر یزد - مریم اژدری متخصص تغذیه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد گفت: شولی جزء پیش غذا‌های سنتی است که به دلیل داشتن سبزیجات و حبوبات حاوی فیبر فراوان است و نقش کمک کننده و بهبود دستگاه گوارش افراد دارد.
او تصریح کرد: در استان یزد اغلب از شولی به عنوان عصرانه و پیش غذا استفاده می‌شود همچنین سبزی‌های موجود در آن دارای ویتامین‌های مختلف، آنتی اکسیدان ها، منیزیم، فیبر محلول و نامحلول است که برای درمان یبوست مفید است.
  اژدری ادامه داد: در فصل زمستان به دلیل مصرف کم آب مصرف سوپ‌ها و آش‌ها توصیه می‌شود و شولی که جزء آش‌های دارای آب فراوان است از دهیدراته شدن و کم آبی بدن جلوگیری می‌کند.
متخصص تغذیه با اشاره به خواص چغندر بیان کرد: استفاده از سبزیجات با توجه به فصل زمستان که افراد به جای اسفناج از چغندر استفاده می‌کنند و چغندر دارای نوعی آنتی اکسیدان است که برای قلب و عروق مفید است و گشاد کننده عروق در افراد مبتلا به فشار خون است.
اژدری با اشاره به مصرف صحیح سبزیجات گفت: اگر هنگام استفاده از سبزیجات زیاد سرخ نشود خواص آن از دست نمی‌رود و در زمان پخت سبزی در آب زیاد درب ظرف برداشته نشود که ویتامین‌های محلول در آب آن از بین نرود.
او گفت: افرادی که تمایل به مصرف شلغم ندارند در ترکیب با سبزیجات در آش شولی خوشمزه‌تر می‌شود.
متخصص تغذیه با توجه به اهمیت استفاده از حبوبات بیان کرد: حبوباتی مانند عدس و لوبیا که در آش شولی وجود دارد، دارای پروتئین است و برای رشد کودکان مفید است همچنین افرادی که مبتلا به فشار خون که نیاز به پروتئین باید در آن‌ها از طریق پروتئین گیاهی تامین شود نیز این پیش غذا مفید است.
او با اشاره به نقش طعم دهنده‌های آش شولی در سلامتی گفت: برای طعم دادن به آش شولی می‌توان از سرکه سیب، خرما و آبغوره استفاده کرد که برای سلامتی مفید است و به تدریج سبب می‌شود، فرد کمتر از نمک استفاده کند.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/245882/آش-شولی-یزدی-بمب-انرژی-و-سرشار-از-ویتامین‌ها
بستن   چاپ