خبر یزد
تولید سالانه بیش از 65 هزار تن گوشت مرغ در یزد
یکشنبه 20 فروردین 1402 - 12:24:14 PM
ایسنا
خبر یزد -   مدیر امور طیور جهادکشاورزی یزد گفت: استان یزد با 678 واحد مرغ گوشتی و ظرفیت تولید بیش از 65 هزار تن گوشت مرغ در سال یکی از استان های پیش رو در تولید مرغ گوشتی است.
«حسین محمدزاده» با اشاره به وضعیت گوشت مرغ در بازار بیان کرد: استان یزد با 678 واحد مرغ گوشتی وظرفیت تولید بیش از 65 هزار تن گوشت مرغ در سال یکی از استان های پیش رو در تولید مرغ گوشتی است که حدود 45 درصد از گوشت مرغ مازاد بر نیاز استان به استان‌های همجوار صادر می شود.
  وی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با تغییر ارز ترجیحی، پرورش دهندگان طیور با چالش هایی روبه رو شدند اما تخصیص تسهیلات بانکی برای تامین سرمایه در گردش و تلاش بهره برداران در جهت افزایش بهره وری از نهاده های تغذیه ای طیور تا حد زیادی این چالش را تعدیل کرده است.
محمدزاده اظهار کرد : در سال 1400 با 34 میلیون و 880 هزار قطعه جوجه‌ریزی، بیش از 61 هزار تن گوشت مرغ از واحدهای مرغ گوشتی تولید شد اما در سال 1401 با وجود نوسانات اقتصادی، نزدیک به 28 میلیون قطعه جوجه ریزی و 49 هزار تن گوشت تولید شد. البته با یهره برداری 10 واحد مرغ گوشتی و فعالیت کامل همه واحدهای موجود پیش بینی می شود که در سال 1402 ، حداقل به 35 میلیون قطعه برسد.
به گفته مدیر امور طیور استان، وضعیت جوجه ریزی واحدهای مرغ گوشتی استان یزد نسبت به استان های همجوار بهتر و راندمان و کیفیت تولید حاصل از فعالیت تولید کنندگان یزدی نیز برتر است و این نشان دهنده تاب آوری بالا، کوشش آمیخته با ایمان و وطن دوستی کشاورزان و دامپروران استان است.
وی تصریح کرد :در نیمه اول ماه اینده به دلیل کاهش و توزیع نامناسب جوجه ریزی در کشور، حدودا یک هفته با چالش روبه رو خواهیم شد اما با توجه به تعداد جوجه های موجود در سالن های پرورش مرغ گوشتی استان، پیش بینی می شود که روزهای پیش رو بطور متوسط در هر روز حدود 96 تن گوشت مرغ تولید شود در حالی که نیاز روزانه استان حدود 75 تن است.
این مسئول عنوان کرد : با توجه به شرایط جوجه ریزی استان های همجوار و افزایش تقاضا برای گوشت مرغ و نیز پراکندگی جوجه ریزی در استان، در صورت کاهش بارگیری و تولید گوشت به طور محدود مرغ منجمد برای تنظیم بازار در نظر گرفته شده است.
محمدزاده با اشاره به خواص گوشت مرغ خاطرنشان کرد: گوشت مرغ از لحاظ قابلیت هضم، پروفیل اسیدهای امینه، بعد از ماهی بهترین گوشت محسوب می شود و مصرف کنندگان نیز از این موضوع آگاهند و افزایش مصرف سرانه گوشت مرغ در سال های اخیر یکی از نتایج افزایش آگاهی مصرف کننده است.
وی افزود :گوشت مرغ به دلیل ارزانتر بودن نسبت به دیگر فرآوردهای گوشتی همیشه به عنوان یک اهرم بازدارنده افزایش قیمت گوشت قرمز عمل کرده و لذا حمایت از پرورش دهندگان طیور می تواند در دستیابی به تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» کمک کننده باشد.
  این مسئول در پایان متذکر شد: تامین سرمایه در گردش، حمایت از توسعه واحدهای کشتارگاهی موجود، ایجاد حداقل دو واحد کشتارگاهی جدید، حمایت زیرساختی و تسهیلاتی در ایجاد حداقل یک واحد مالکیتی یکپارچه تولید گوشت مرغ از برنامه های مدیریت طیور در سال جدید است.
 

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/490841/تولید-سالانه-بیش-از-65-هزار-تن-گوشت-مرغ-در-یزد
بستن   چاپ