خبر یزد
استان یزد در مسیر تبدیل به قطب تولید گوشت بوقلمون
سه شنبه 5 اردیبهشت 1402 - 1:34:01 PM
جام جم
خبر یزد -  سید ابوالفضل وکیلی از وجود 28 واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت 166هزار و 150 قطعه در هر دوره خبر داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ضمن اشاره به اینکه بیشترین ظرفیت تولید بوقلمون استان مربوط به شهرستان های مروست ،اشکذر ،تفت و مهریز است اظهار داشت: پیش بینی می شود در سال جدید به دلیل تثبیت و سازگاری اقتصادی و حمایت های تسهیلاتی، وضعیت تولید ارتقاع یافته و شاهد تولید 4هزارتن گوشت بوقلمون باشیم.
  وی با بیان اینکه ظرفیت تولید گوشت بوقلمون در استان بیش از 4300تن است افزود: در حال حاضر 14 پروانه تاسیس واحد های پرورش بوقلمون به ظرفیت 48هزار و 500قطعه صادر شده که به تدریج با بهره برداری از این واحد ها، انتظار می رود در سال های آینده 1200تن گوشت بوقلمون تولید و به مجموع 4 هزار تن اضافه خواهد شد ، در نتیجه استان در مسیر تبدیل شدن به قطب تولید این گوشت گام بر میدارد.
وکیلی گفت: با توجه به آمار واحدهای پرورش بوقلمون در کشور و زمینه سازی سرمایه گذاری برای پرورش این محصول پیش بینی می شود که استان یزد در سال های آینده به یکی از استان های مطرح در تولید گوشت بوقلمون تبدیل شود.
 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اظهار داشت: لازم به ذکر است سویه های بوقلمون امروزی ضریب تبدیل نزدیک به مرِغ گوشتی و بازده لاشه بیشتر از آن و میزان تولید گازهای گلخانه ای ( معادل گاز دی اکسیدکربن) مشابه با مرغ گوشتی تولید میکنند و تنها 14/5درصد از گاز های گلخانه ای جهان توسط صنعت دام و طیور تولید شده که در این بین سهم طیور کمتر از همه است.
وی با اشاره به خواص این گوشت افزود: به طور کلی گوشت بوقلمون 23درصد پروتئین دارد، بعلاوه اینکه توانایی تبدیل و تولید اسیدهای چرب امگا 3 را دارد که این ماده برای قلب و عروق بسیار مفید است، همچنین گوشت بوقلمون غنی از روی و نیاسین است که از آب مروارید چشم جلوگیری می کند.
وکیلی گفت: قیمت هر کیلو گوشت بوقلمون بین 95تا105 هزارتومان بوده و مقرون به صرفه است و از آنجایی که بخشی از آن بعنوان گوشت قرمز محسوب می شود می تواند به عنوان اهرمی برای پیشگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز استفاده شود.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/577387/استان-یزد-در-مسیر-تبدیل-به-قطب-تولید-گوشت-بوقلمون
بستن   چاپ