خبر یزد
در نشست خبری مطرح شد؛
باغ‌شهری با چالش‌های صنعتی/شاهدیه از مشکلات زیست محیطی رنج می‌برد
چهارشنبه 20 ارديبهشت 1402 - 12:47:23
خبر یزد - یزد- شهردار شاهدیه با اشاره به اینکه شاهدیه در مجاورت یزد، بار مصائب مرکز استان را به دوش می‌کشد، گفت: باغ‌شهر شاهدیه که روزی ریه تنفسی شهر بود اکنون با چالش‌های زیست محیطی مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر ، سیدعلی میرنژاد صبح امروز در نشستی خبری با بیان اینکه شاهدیه با حدود 20 هزار نفر جمعیت در ورودی شهر یزد قرار گرفته است، اظهار داشت: این شهر به واسطه وجود باغ‌ها در مجاورت بناهای مسکونی، روزگاری ریه تنفسی شهر به شمار می رفت اما اکنون با مشکلات جدی زیست محیطی مواجه است.
وی عنوان کرد: این شهر تبعات صنعتی شدن شهرستان‌های همجوار خود از جمله یزد، زارچ و اشکذر را به دوش می کشد که مهاجرت اتباع افغانستانی به این شهر، نفوذ آلاینده‌های صنایع دشت اردکان – مهریز، تصفیه خانه فاضلاب یزد و .... از آن جمله است.
میرنژاد در پاسخ به سئوال مهر در مورد خشک شدن باغ‌های شاهدیه که عمدتا به دلیل خشکسالی و برخی نیز عامدانه اتفاق افتاده و اکنون ناگزیر به تغییر کاربری است، افزود: تغییر کاربری باید از مسیر قانونی اتفاق بیفتد و مالکان نمی توانند خودسرانه در اراضی که کاربری باغ یا زراعی دارد، اقدام به ساخت و ساز کنند.
وی تاکید کرد: مالکان باید با ارائه مدارک و مستندات به شهرداری درخواست تغییر کاربری دهند و شهرداری نیز پس از انجام کار کارشناسی، نسبت به انجام آن اقدام قانونی کند.
میرنژاد با تاکید بر اینکه سیاست شهرداری و شورای شهر شاهدیه، حفظ باغ‌ها و توسعه فضای سبز است، عنوان کرد: تلاش می کنیم علاوه بر باغ‌ها، بافت تاریخی را نیز حفظ و احیا کنیم.
شهردار شاهدیه همچنین به تشریح مشکلات مردم در این شهر پرداخت و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات مردم شهر شاهدیه، وجود تصفیه‌خانه فاضلاب در مجاورت شهر است که بوی نامطلوب آن گلایه و اعتراض مردم را به دنبال داشته اما این مشکل پس از گذشت سال‌ها رفع نشده و مردم هر سال در شش ماهه اول و با گرم شدن هوا، با مشکلات جدی مواجه می‌شوند.
وی در مورد ظرفیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی شاهدیه نیز بیان کرد: در فروردین ماه 1400، بافت تاریخی شهرداری شاهدیه با شماره 300 ثبت ملی شد و علاوه بر بافت تاریخی، تک بناها و سازه‌هایی نظیر بادگیر نیز در این شهر ثبت ملی شده اند.
شهردار شاهدیه از مرمت جداره های قلعه ساسانی ابرندآباد خبر داد و گفت: در ستاد بازآفرینی کشور، برای این پروژه یک میلیارد تومان اعتبار تعریف شده است.
میرنژاد یادآور شد: محوطه‌سازی پیرامون این قلعه از سوی شهرداری برای حفظ حریم آن و ایجاد فضای باز شهری به منظور اجرای برنامه‌های فرهنگی با تملک و آزادسازی با اعتبار بیش از 10 میلیارد و 400 میلیون تومان در سال‌های اخیر انجام شده است.
وی در ادامه این نشست به تشریح فعالیت‌های انجام شده در راستای آسفالت معابر، احداث پروژه های شهری، احداث پارک بانوان و ... پرداخت و به سئوالات خبرنگاران در این زمینه پاسخ گفت.
اعضای شورای شهر شاهدیه نیز در این نشست حضور یافتند و ضمن بیان دغدغه های خود، به سئوالات خبرنگاران نیز پاسخ دادند.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/599247/باغ‌شهری-با-چالش‌های-صنعتی-شاهدیه-از-مشکلات-زیست-محیطی-رنج-می‌برد
بستن   چاپ