خبر یزد

آخرين مطالب

به همراهی مجلس در بودجه گردشگری امید بستیم مقالات

به همراهی مجلس در بودجه گردشگری امید بستیم
  بزرگنمايي:

خبر یزد - روزنامه آفتاب یزد به گفت وگو با علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پرداخت و نوشت: مجلس یازدهم به بخش گردشگری نگاه ویژه‌ای دارد تا جایی که اتفاقات بسیار خوبی در ردیف‌های خاص بودجه‌ای که جنبه حمایتی دارد خواهد افتاد.» «اگرچه همه ی بخش‌ها از «کرونا» آسیب دیده‌اند اما بخش گردشگری دچار آسیب‌های جدی‌تری شده که امیدواریم به همراهی مجلس محترم بتوانیم از این چالش بزرگ عبور کنیم.
»
کرونا مشکلات زیادی برای همگان درست کرده است، در این بین اما بخش گردشگری به دلیل شرایط خاصی که داشته، آسیب‌های بیشتر و جدی‌تر دیده، عملی‌ترین کاری که برای کاستن از این آسیب‌ها در وزارت خانه در حال انجام و یا قرار است انجام شود، چیست؟
این موضوع، یک موضوع جهانی است و فقط برای ایران نیست بنابراین سازمان جهانی گردشگری به صورت مداوم جلسات همفکری را با کشورها برگزار می‌کند و هر تصمیمی که گرفته شود تقریبا شامل همه کشورها می‌شود. کاری که تا به الان سازمان جهانی گردشگری انجام داده حمایت‌هایی است که از کشورهای مختلف - بنا به ظرفیت‌های اقتصادی، هر کشوری درخواست کرده است تا این صنعت از این شرایط سخت عبور کند و ورشکست نشود - به عمل آورده. ما هم در کشور دو بسته حمایتی ارائه دادیم بسته اول شامل امهال اقساط وام‌هایی بوده است که از بانک‌ها برای گردشگری گرفته بودند، تعویق حقوق حامل‌های انرژی شان، تعویق حق بیمه‌های پرسنل شان و نهایتا تسهیلات ارزان قیمت که مشروط به حفظ اشتغال است از جمله کارهایی است که انجام شده است.
این فاز اول بود با طولانی‌تر شدن موضوع کرونا از دولت تقاضا کردیم که شرط را بردارد و در بخش دوم این شرط برداشته شد. امهال اقساط تسهیلات مجددا تمدید شد. بیمه تامین اجتماعی و بدهی‌های مالیاتی تمدید شد و مهمترین اقدامی که صورت گرفت تسهیلات جدید بنگاه محور و بدون شرط حفظ اشتغال بود که انجام شد. نکته دوم که به دلایلی خیلی رسانه‌ای نکردیم هیچ وقت ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت هیج بخش گردشگری را تعطیل نکردند اگر تعطیلی‌های موضعی هم بوده، استان‌ها تصمیم گرفتند نه ستاد ملی کرونا. در ستاد ملی کرونا هیچ گاه تعطیلی فراگیر هتل و تورها را اعلام نکردیم. آنچه هم که راجع به سفر گفته می‌شود سفرهای انبوه است که مردم خودشان سفر می‌کنند که عایدی هم برای صنعت گردشگری نخواهد داشت. منظور از سفر؛ تورهای گردشگری است که شامل اقامت در هتل می‌شود و آژانس‌های گردشگری را فعال می‌کند و این مسئله برقرار است.
البته در برخی جاها مثل مشهدمقدس آسیب جدی دیدیم. بنابراین به صورت همگام و همراه با اقدامات جهانی ما هم اقداماتی انجام دادیم اما آنچه که مسلم است باید منتظر تمام شدن کرونا باشیم. در بودجه 1400 هم یک ردیف بودجه برای شغل‌های آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته شده است 7 هزار میلیارد تومان ردیف این بودجه است که برای سال آینده جهت بخش‌های آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته شده است.
هم مجلس فعلی و هم مجلس قبلی یکی از انتقاداتی که داشته و دارند این است که وزارت خانه‌ها لایحه‌ای که مجلس بتواند از آن وزارت خانه حمایت کند ارائه نمی‌دهند. در مواجهه با مجلس یازدهم در مدتی که سر کار آمده‌اند آیا لوایحی برای بخش گردشگری و دیگر بخش‌های زیر مجموعه ی وزارت خانه متبوع خود داشته‌اید که گره گشا بوده باشد؟
از نمایندگان مجلس دهم و یازدهم تشکر می‌کنم. ارائه ی لایحه بنا به ضرورت است. در مجلس گذشته دو سه مصوبه از مجلس گرفتیم یکی از مهمترین مصوبات، حمایت از بخش میراث فرهنگی بود. قانون بسیار سخت گیرانه‌ای علیه کسانی که آثار تاریخی را ازبین می‌بردند به تصویب رسید. مثلا یکی از موضوعات خوب آن این بود که کمیسیون‌های ماده صد در شهرداری‌ها حق ندارند بخش‌های تخریب شده ی میراث فرهنگی را جریمه کنند بلکه باید دقیقا به حالت سابق برگردد و بندهای دیگری دارد که بسیار بسیار بندهای حمایتی و تصمیمات خیلی خوبی است. قانونی در بخش صنایع دستی مصوب شد.
در صندوق حفظ و احیای مرمت بافت‌های تاریخی موضوع صنایع دستی هم جزء ماموریت‌های آن قرار گرفت و کار حمایتی دیگری بود که در این بخش انجام شد. در مجلس یازدهم یکی از بزرگترین لوایحی که ما خواهیم داشت در زمانی که قانون تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارت خانه تصویب شد مجلس یک سال فرصت داد که شرح ماموریت‌ها و مسئولیت‌های وزارت خانه را در قالب لایحه به مجلس تقدیم کنیم که به تصویب برسد. یک سال فشرده همکارانم زحمت کشیدند و با همه مراکز حوزه‌های دانشگاهی با تمام فعالین بخش گردشگری با حوزه میراث فرهنگی سعی کردیم همفکری و مشورت را انجام دهیم تا کار خوبی ارائه کنیم و نهایتا چهار پنج جلسه چهار پنج ساعته خود بنده در مجلس شخصا حضور داشتم و لایحه خوبی آماده شده و تقدیم دولت شد. بعد از طی مرحله تصویب در دولت به مجلس یازدهم تقدیم می‌شود و یکی از بزرگترین و مهم‌ترین لوایحی است که به مجلس یازدهم داده می‌شود.
در بودجه 1400 آیا در بخش گردشگری ویژه و خاص مدنظر قرار گرفته است؟
آنچه که در دولت مصوب شد افزایش سنواتی عادی بود. اینکه بگوییم اتفاق خاصی در بودجه برای‌مان افتاده، این طور نیست. افزایش داشتیم اما در مجلس اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است.
خبرهایی مبنی بر عزم ایران برای ترمیم و بازسازی ایوان کسری منتشر شده است. توضیحی درباره ایوان کسری ممکن است ارائه دهید؟
طاق یا همان ایوان کسری در کشور عراق قرار دارد و ریشه‌های فرهنگی ما را نشان می‌دهد اما کشور عراق باید اجازه حضور ما را بدهد. با آقای دکتر نوبخت صحبت کردیم در خواست اعتبار ویژه برای مرمت از طاق کسری را انجام دادیم. ایشان شفاهاً موافقت کردند کتبا هم اقدام کردیم اما هنوز نامه‌ای به دست ما نرسیده است به محض اینکه اعتبار آن تعیین شود می‌توانیم با وزیر گردشگری عراق رایزنی کنیم و کارشناسان را اعزام کنیم. البته با این توضیح تکمیلی که تا زمانی که وزارت امور خارجه و وزارت گردشگری عراق به ما مجوز ندهند و از ما نخواهند، با تمام دلبستگی‌هایی که داریم کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.
یکی از مباحث مهم، روستاهای هدف گردشگری است که نقش بسیار مهمی در ابعاد اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و به نوعی سیاسی دارند. میراث فرهنگی در این بخش بسیار می‌تواند برای احیا این روستاها و نگه داشتن زندگی در روستاها کمک کند. در این بخش چه کرده اید؟
... همه روستاهای کشور می‌توانند روستای هدف گردشگری باشند. این که یک سری از روستاها را اعلام کردیم بیشتر برای این است که نظر و حمایت‌های مسئولین استانی را به بخشی از روستاها جلب کنیم و سپس مراحل بعدی را پیش ببریم. با بومگردی تقریبا تمام روستاهایمان را پای کار آوردیم و در صدد توسعه آن هستیم بنابراین روستاهای ما و موضوع طبیعت گردی به میزان گردشگری میراث فرهنگی و تاریخی ما مشتری خارجی و داخلی پیدا کرده و این روند را ادامه می‌دهیم. در صددیم بودجه زیر ساخت را هم در این مصوبات و بودجه 1400 افزایش قابل ملاحظه‌ای دهیم و منتظر مصوبه نهایی هستیم.
از همکاری بنیاد مسکن هم در این بخش استفاده می‌کنید؟
بنیاد مسکن با ما ارتباط خوبی دارد و کمک‌های خوبی کرده و این کار را در روستاها انجام دادیم. با شرکت بازآفرینی شهرها، در شهرها این کار را عملیاتی می‌کنیم. بخش ما فرابخشی است موضوع یک وزارت خانه نیست. بخش‌های مختلف باید کنار هم قرار گیرند تا کار انجام شود. با بنیاد مسکن تفاهم نامه داریم و کارهای مشترک خوبی را در روستاها انجام دادیم با بازآفرینی شهری نیز همین طور. در بودجه1400 شرکت بازآفرینی شهری با مصوبه هیئت وزیران درخواست وزارتخانه میراث فرهنگی 500 میلیارد تومان بودجه بازآفرینی شهری صرفاً صرف بافت‌های تاریخی کشور شود که قرار است بخش قابل ملاحظه‌ای را به بافت تاریخی یزد آوریم.
آیا اعتماد بخش خصوصی برای حضور هرچه جدی‌تر در بخش میراث و گردشگری جلب شده است؟
به نظرم تنها وزارت خانه‌ای هستیم که در کار بخش خصوصی دخالت نکردیم. در کار اجرا نیستیم یعنی آنچه را که وظیفه دولت است را انجام می‌دهیم. یعنی سیاست گذاری، نظارت و حمایت. تمام این اماکن تاریخی که تبدیل به اقامتگاه‌های سنتی، کافی شاپ و فضاهای کسب و کار شده است همه با مشارکت بخش خصوصی بوده است. اعتبارات ما اصلا کفاف چنین کارهایی را نمی‌دهد. در حوزه میراث فرهنگی به اموری می‌پردازیم که سطح نفیس ما را تشکیل می‌دهد مثلا تخت جمشید، میدان نقش جهان اصفهان و مسجد جامع کبیر یزد. هر جایی که می‌توانستیم به بخش خصوصی واگذار کنیم این کار را کردیم و همین مسیر را ادامه خواهیم داد.
معتقدیم یک اقتصاد مردم پایه را شکل دادیم و از پول مردم استفاده می‌کنیم و این فضاها را هم مرمت می‌کنیم و هم تبدیل به فضای کسب و کار می‌کنیم. سفر دو روزه شما به یزد حاکی از اهمیتی است که به یزد می‌دهید. برآوردتان از این سفر و دستاوردهایی که داشتید را بیان کنید. یزد یک استان تاریخی، فرهنگی و دارای ظرفیت‌های حتی طبیعی است. همه شهرستان‌های یزد ظرفیت بالایی برای گردشگری دارند. یک مقصد مهم گردشگری در کشور محسوب می‌شوند به ویژه گردشگری خارجی مان. اولین شهری است که ثبت جهانی شده است بنابراین بسیار برای ما حائز اهمیت است. این سفر هم برای افتتاح چند پروژه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری بود و بازدید از بافت تاریخی و چند شهرستان.
از آن چه در یزد می‌گذرد راضی هستید؟
بله! کارهای خوبی انجام شده نزدیک 1000 بنای تاریخی در بافت تاریخی یزد در حال مرمت است که به قول مدیر پایگاه یزد در دنیا نظیر ندارد. مشارکت مردم در حفظ آثار تاریخی بسیار افزایش پیدا کرده خودشان خانه هاشان را مرمت می‌کنند و به فضای کسب و کار تبدیل می‌کنند. آقای استاندار زحمات زیادی کشیدند و حمایت‌های بسیار خوبی انجام دادند. همکاران در میراث فرهنگی کارهای خود را به خوبی انجام می‌دهند. ما هم با تمام توان کمک خواهیم کرد. نمایندگان یزد به ویژه رئیس فراکسیون گردشگری آقای دکتر دشتی همیشه کنارمان بودند. همه این‌ها یزد را برای ما حائز اهمیت می‌کند.
منبع: روزنامه آفتاب یزد برچسب‌ها کرونا گردشگری لایحه بودجه علی ‌اصغر مونسان میراث فرهنگی

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/171411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شفق قطبی چیست و چطور به وجود می‌آید؟

کدام کشور‌ها بیشترین تعداد مربی در تیم‌های ملی را دارند؟

توضیح سرمربی تیم والیبال فولاد سیرجان در مورد آخرین وضعیت تیم

نمونه‌گیری خونی از 16 ورزشکار

جدول اصلی هفته دوم تور جهانی تنیس خلیج فارس قرعه‌کشی شد

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

کایل اسنایدر بازداشت شد!

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

پنهان کاری عجیب در اعلام اسامی کاندیداهای انتخابات نجات غریق/ خودتان غرق نشوید!

حامیان مالی؛ ناجی فوتبال سیستان و بلوچستان

هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

ثبت‌نام 93 هزار مستاجر برای وام وام ودیعه مسکن

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

ترفند تکاملی عجیب؛ برخی گیاهان برای گرده‌افشانی بوی تعفن تولید می‌کنند

قورباغه‌های ظریف چگونه از انقراض عامل نابودی تی رکس جان سالم به در بردند؟

درخشان و باشکوه؛ هیچ‌کس حریف این بارسا نیست

برگزاری نخستین جلسه کارگروه پارادوومیدانی

سینر: من و دراپر آدم‌های ساده‌ای هستیم

لیگ قهرمانان آسیا؛ مدعی غیرمنتظره جام

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

شوک به تیم والیبال فولاد سیرجان

عطایی و استراحت به ستاره‌ محبوب

کسب مدال‌های رنگانگ سهم دختران ووشوکار یزدی

ماجرای تبرکشی در زمین فوتبال یزد چه بود؟

تابستان سرنوشت‌ساز جوان‌های پرسپولیس | ورزش سه

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

مراسم ویژه موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک به مناسبت روز جهانی موزه

ارتقای سرانه ورزش استان‌ها غیربرخوردار و کم‌برخوردار در برنامه وزیر

دنیامالی: استان‌های کم‌برخوردار در کانون توجه وزارت ورزش برای ارتقای سرانه ورزشی قرار دارند

بازدید 2 نماینده مجلس از زیرساخت‌های مجموعه ورزشی تختی

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

طلای جهانی آرام گرفت

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

فولاد برد، صدرنشین شد و صعود کرد

محمد طلایی: مدال‌آوری نباید ملاک انتخاب کشتی‌گیر شود

واکنش رئیس فدراسیون ناشنوایان از انتخاب خواننده پاپ به عنوان مشاور

ملی‌پوش دوومیدانی: جایزه قهرمان جام امام رضا(ع) دستگاه ماساژ بود!

سنگ تمام انگاپت و ستاره‌های شهداب برای عطایی

ترفند غیراخلاقی برای جذب ستاره‌ها در لیگ برتر والیبال

خاویر: برای این چالش هیجان‌زده و آماده‌ایم

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

برنامه قطعی برق یزد سه‌شنبه 23 اردیبهشت + جدول

مدت‌زمان قطعی برق در یزد 2 ساعته شد

آغاز دور دوم نشست‌های تخصصی فدراسیون‌های ورزشی در وزارت ورزش

واکنش رئیس فدراسیون ناشنوایان به انتخاب خواننده پاپ به عنوان مشاور

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

علم ریاضی چه زمانی اختراع شد؟

تحلیل وضعیت سپاهان برای دیدار با استقلال

سقوط عجیب نوشاد عالمیان در رنکینگ جهانی

ماجرای داغ رقابت زارع و معصومی به سالن هفت‌‍ تیر هم کشیده شد