خبر یزد

آخرين مطالب

جان لنون: گروه بیتلز از مسیح هم بزرگتر بود!! فرهنگی

جان لنون: گروه بیتلز از مسیح هم بزرگتر بود!!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - جان لنون در اظهارات جنجال برانگیزش اظهار داشت که «آنها از مسیح هم بزرگتر بودند و میزان جنون و عشق و دلبستگی که در هوادارانشان به وجود آوردند...
به گفته مورخان، گروه بیتلز فقط کاپیتالیست بودند، نه قهرمانانی جوان!...
جان لنون در اظهارات جنجال برانگیزش اظهار داشت که «آنها از مسیح هم بزرگتر بودند و میزان جنون و عشق و دلبستگی که در هوادارانشان به وجود آوردند آنها را هم ردیف خواندگان دهه 60 قرار داد».
بیشتر بدانید : گذری بر تاریخچه گروه بیتلز و زندگی جان لنون
اما مورخان دانشگاه کمبریج امروزه ادعا می‌کنند که گروه بیتلز قهرمانانی ضد فرهنگ نبودند، اما کاپیتالیستهایی بودند که از فرهنگ جوانان به نفع خود و برای سود تجاری بهره گرفتند. دیوید فاولر (David Fowler) ادعا می‌کند آنها به اندازه‌ای که گروه "اسپایز گرلز" (Spice Grils) در دهه 1990برای نشان دادن خواسته‌ها و علایق قشر جوان کشور تلاش کردند، کاری انجام ندادند.
فاولر همچنین اظهار می‌کند که تعداد زیادی از گزارشگران دهه 1960 فرهنگ جوانان این دوره را شبیه فرهنگ گروه بیتلز می‌دیدند. اما او دلیلش را فقط این می‌داند که آنها به طرز شگفت‌انگیزی مشهور بودند- شاید بزرگتر از مسیح- همانطوری که جان لنون در سال 1966 عنوان کرد؛ و این موضوع نمی‌تواند آنها را تبدیل به راهنمای نسل‌های بعدی کند.
فاولر در عوض رالف اگردینر (Rolf Gardiner) پدر جان الیوت گاردینر (رهبر ارکستر) را پیشرو فرهنگ جوانان بریتانیای مدرن می‌داند.
او معتقد است بیشتر ادعاهایی که راجع به گروه بیتلز در نوشته‌ها آمده (به عنوان مثال اینکه آنها پیشرو یک جنبش فرهنگی در جوانان بودند) حقیقت ندارد.
او می‌گوید آنها کاپیتالیستهایی بودند که در حالیکه بی هدف فریاد می‌کشیدند و چیزی نبودند جز مصرف کنندگان نوجوان بی اراده، با یاری رساندن به گروه‌های طرفدارشان از فرهنگ جوانان سوءاستفاده می‌کردند.
فاولر خاطرنشان می‌کند که بیتلز همانگونه که مورکمبه (Morecambe) و وایز (Wise) در سال 1963 در تلویزیون اجرا داشتند، در برنامه‌های تلویزیونی ظاهر شدند. درحقیقت آنها بیشتر از آنکه بتوانند در فرهنگ جوانان تاثیر بگذارند، گروهکهایی بودند که فقط مردم را سرگرم می‌کردند.
فاولر به همان خوبی که کذب بودن افسانه‌های مربوط به بیتلز را نشان می‌دهد، در مورد مُدها mod (جوانان شیک پوش موتور سوار دهه 60 در بریتانیا) تحقیق و بررسی می‌کند. این گروه جنبشی بود که در حومه‌های شمالی لندن آغاز شد؛ مثل هیل استامفورد (Stamford Hill) و استوک نوینگتون (Stoke Newington) و بیش از سه سال (67-1964) در بریتانیا ادامه داشت، اگرچه مدهای شمالی ظاهرا موی سرشان را بلند می‌کردند تا شبیه مدهای جنوبی نباشند!
فاولر ادعا می‌کند که مدها نسبت به گروه بیتلز پدیده‌های فرهنگی مهم تری بودند؛ زیرا آنها اولین حرکت و تغییر جغرافیایی را ایجاد کردند. این جنبش ملی جوانان هزاران نفر از دختران و پسران جوان را تحت تاثیر خود قرار داد.
او اظهار می‌کند که Bands مثل بیتلز و رولینگ استون (Rolling stone) تمایلی نداشتند که سخنگوی نسل جوان باشند.
همین طور مایک جگر (Mick Jagger) در برنامه تلویزیونی که با ویلیام ریز-ماگ (William Rees-Mogg) داشت، عنوان کرد که آنها دوست داشتند رکوردها را واگذار کنند.
" گروه بیتلز به هیچ وجه ایجاد کننده فرهنگی در نسل جوان نبودند؛ فقط گروهی از طرفداران نوجوان و بی تفاوت (که اکثر آنها دختر بودند) و هنگامی‌که گروه بیتلز در سال 1965 به قصد سیر و سیاحت و گردش بریتانیا را ترک گفت، آنها تبدیل به افرادی زائد و بی فایده شدند".
گاردینر که بخش عمده‌ای از کتابها را به خود اختصاص داده، کسی بود که فاولر ادعا می‌کند قهرمان فرهنگی نسل جوان بوده است.
درحالیکه گاردینر در کمبریج ایده‌هایی را برای ایجاد "گروه فرهنگی نسل جوان" طرح ریزی کرد که جوانان در آن بتوانند نظراتشان را آزادانه تر از قبل مطرح کرده و نظریه‌های افراد مسن‌تر از خود را به چالش بکشانند.
او مجذوب Jugendkultur شده بود. کسی که بزرگ شده ایالت ویمار آلمان بود- با خوابگاه‌های دانشجویی همراه با قوانین سفت و سختش، پیاده روی‌ها و پرتاب نیزه... و سعی کرد با جوانان آلمانی به وسیله گرفتن گروهش از رقاصان محلی جوانان انگلیس آنجا برای تور کشورهای کاتدرال پل‌هایی را بسازد.
گاردینر در کمبریج بدش نمی‌آمد که در رودخانه کم آبتنی کند و ساعت 6.30 صبح از خواب بیدار می‌شد که تمرینات طراحی‌اش را از روی مدلهای برهنه انجام دهد.
این متفکر سعی بر این داشت که فرهنگ اصیل و شریف را با فرهنگ رعیتی و کشاورزی مخلوط کرده و رقاصانش را نیز به طور کامل از زندگی آرام و طبیعی شان جدا کرده و مسئولیت دشوار کار در معدن انگلیس را بهشان واگذار کند.
فاولر گفت «او این شاگردان بسیار اصیل را را به مکانهایی نظیر- اسکلتون شمالی در یورکشایر شمالی، دورهام و شهرهای دیگر برد. او تلاش می‌کرد درخلال این کلاسهای اجتماعی، فرهنگ جوانان و مسئولیتهای آنان را توسعه بخشد».
گاردینر در میان معدنچیان و دوستان بسیار زیادی که در مراسم عروسی او حضور داشتند جای خود را باز کرد.
باوجود این طی سالهای بعد به خاطر اینکه گفته می‌شود از طرفداران نازی بوده، شهرت و محبوبیتش را از دست داد.
فاولر با این اظهارات مخالف است و می‌گوید «او نوشته‌هایی راجع به نازی‌ها دارد، ولی این نوشته‌ها خیلی خیلی گمراه کننده اند. او سعی می‌کرد گروه دوستانه ای تشکیل دهد و فقط یک ایده آلیست بود».
بیشتر بدانید : تاریخچه گروه موسیقی بیتلز
بیشتر بدانید : «بیتلز» موسیقی که دنیا را تغییر داد
بیشتر بدانید : گزارش تصویری: موزه بیتلز در لیورپول
منبع: سیمرغ

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/193100/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

هدف بزرگ یامال؛ جنگ با رئال برای توپ طلا!

شاهرخ بیانی: مگر پیشکسوتان چیزی بلد نیستند که دنبال سیدورف رفته‌اند

تغییرات غیرقانونی در کاراته؛ بسترسازی برای ابطال احتمالی انتخابات آینده

لئون: تیمی ساختیم که هیچ‌کس باور نداشت

اضافه وزن عجیب انگاپت در لیگ قهرمانان آسیا

زوج آماده ایرانی فولاد 49 امتیاز گرفت

حالا لیگ قهرمانان آسیا؛ این اعجوبه همه جا می‌درخشد

ستاره سلتیکس از رکورد برایانت گذشت

لحظاتی از تمرین امروز تیم ملی هندبال ایران زیر نظر رافائل کاستیلو

پرسپولیس به دنبال مذاکره با مدافع نیجریه‌ای به جای سوئیسی

غیبت تاج در جشن قهرمانی تراکتور

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

میزبانی مسابقات اسکیت آلپاین کشور به چالوس واگذار شد

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: طراحان و مرمت کاران صنعت فرش مهاجرت کردند

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

در دومین شب از جشن بزرگ هفته گرامیداشت مقام معلم، هزاران نفر از فرهنگیان و خانواده‌های آنان در فضایی صمیمی و پرنشاط گرد هم آمدند

به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم ، شب شعری با عنوان "عشق به توان معلم" در خانه شعر و ادب برگزار شد. این مراسم به همت اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان یزد و با همکاری خانه شعر و ادب یزد برگزار شد.

همایش کوهنوردی فرهنگیان یزد به‌مناسبت هفته معلم و میلاد امام رضا (ع)

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

شروع دلهره‌آور شاگردان عطایی در لیگ قهرمانان آسیا

طارمی روی جلد روزنامه مشهور ایتالیایی

واکنش سوادکوهی به غیبت در جام تختی

مصاف آزادکاران جوان با حریفان قدرتمند خارجی

خوراکچی: می‌توانیم باخت‌های قبلی مقابل مراکش را تلافی کنیم

بیرانوند دستکش طلا را پوشید

رئیس هیئت فوتبال یزد: تبر پرتاب شده کوچک بود!

پیش‌بینی وزش باد و افزایش دمای قابل توجه در یزد

چربی کبد؛ چگونه با موثرترین روش‌ها آن را کاهش دهیم؟

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

قرارداد راموس در انتظار امضای تاج

ژابی با این چهار بازیکن رئال جدید را می‌سازد

ترکیب تیم ملی تنیس روی میز برای 2 رویداد

کمترین دریافتی در لیگ برتر برای آبی‌ها

نمایش درخشان ستاره ایرانی مقابل ببرها در بوندس‎‌لیگا

پاداش 1700 دلاری فدراسیون به چوگان‌بازها

اعتراض فردین معصومی به مسابقه کشتی پسرش و زارع

غیرمنتظره‌ترین حرکت نقل‌و‌انتقالاتی استقلال

اخذ مجوز تأسیس دفتر کانون خدمت رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی یزد

کلاهبرداری با ترفند همسریابی در یزد

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

انتصاب سرپرست معاونت امور ورزشی اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی