خبر یزد

آخرين مطالب

باکتری‌هایی که قرار است روی ماه شهرسازی کنند علمي

باکتری‌هایی که قرار است روی ماه شهرسازی کنند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / پژوهشگران «مؤسسه علوم هند» در بررسی جدیدی دریافته‌اند که می‌توان از باکتری‌ها برای ترمیم آجرهای ساخته‌شده از خاک ماه و ساختن یک پایگاه قمری استفاده کرد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، دانشمندان ممکن است روزی ساخت پایگاه‌هایی را روی ماه آغاز کنند و برخی از متخصصان معتقدند که این پایگاه‌ها را می‌توان با آجرهای ساخته‌شده از رگولیت ماه ساخت.
به نقل از اسپیس، یک پژوهش جدید بر اساس آزمایش‌های شبیه‌سازی رگولیت ماه نشان می‌دهد که اگر آجرهای ساخته‌شده ترک بخورند، می‌توان از باکتری‌ها برای ترمیم آنها استفاده کرد.
استفاده از منابع محلی ماه تا حد امکان برای ساختن یک پایگاه و کاهش هزینه‌ها ضروری است. هزینه پرتاب توده‌های بزرگ مواد از زمین به ماه بسیار بالاست. بنابراین، ساخت آجر از رگولیت ماه از دیرباز به عنوان یک راه حل بالقوه مطرح شده است. گروه‌های پژوهشی بسیاری در سراسر جهان از جمله پژوهشگران «مؤسسه علوم هند»(IISc)، ساخت این نوع آجرها را با شبیه‌سازی رگولیت ماه آزمایش کرده‌اند.
رگولیت شامل گرد و غبار و سنگ‌هایی است که سطح ماه را می‌پوشانند. نمونه‌های واقعی رگولیت ماه، کمیاب و گران‌بها هستند و به همین دلیل، شبیه‌سازی‌هایی که هدف آنها تکرار انواع گوناگون رگولیت ماه است، برای آزمایش‌ها استفاده می‌شوند.
پیش از این، پژوهشگران مؤسسه علوم هند راهی را برای استفاده از یک باکتری خاکی به نام «اسپوروسارسینا پاستوری»(Sporosarcina pasteurii) به منظور ساخت آجر از شبیه‌ساز رگولیت پیدا کردند. باکتری‌ها می‌توانند اوره را که باکتری‌ها به عنوان زباله تولید می‌کنند و همچنین کلسیم را به بلورهای کربنات کلسیم تبدیل کنند. هنگامی که بلورها با صمغ گیاه «گوآر»(Guar) مخلوط می‌شوند، می‌توانند ذرات رگولیت را به هم بچسبانند و آجر را تشکیل دهند.
بعدها، پژوهشگران ساخت آجرهای قمری را از طریق روش «تف‌جوشی»(Sintering) آزمایش کردند که شامل گرم کردن مخلوط فشرده شبیه‌ساز رگولیت با یک پلیمر محلول موسوم به پلی‌وینیل الکل در دمای بسیار بالا در یک کوره است. آجرهای تشکیل‌شده از طریق تف‌جوشی حتی قوی‌تر از آجرهای ساخته‌شده توسط باکتری به نظر می‌رسید، اما شرایط در ماه بسیار سخت است.
در معرض خلأ فضا، آجرهای قمری باید طی یک روز قمری در محدوده دمایی بین 121 درجه سلسیوس تا منفی 133 درجه سلسیوس مقاومت کنند که فشار حرارتی شدیدی را بر آجرها وارد می‌آورد. همچنین، آنها در معرض بمباران ریزشهاب‌سنگ‌ها و پرتوهای کیهانی قرار خواهند گرفت.
«کوشیک ویسواناتان»(Koushik Viswanathan)، پژوهشگر دانشکده مهندسی مکانیک مؤسسه علوم هند، گفت: تغییرات دما روی سطح ماه می‌توانند بسیار چشمگیرتر باشند و این در یک دوره زمانی می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی داشته باشد. آجرهای متخلخل، شکننده هستند و اگر ترک داشته باشند، کل ساختار می‌تواند به سرعت از هم بپاشد.
توانایی تعمیر آجرهای روی ماه پیش از این که به یک پایگاه ماه قمری تبدیل شوند، ضروری است. بنابراین، ویسواناتان و همکارانش به ایده پیشین خود برای استفاده از باکتری اسپوروسارسینا پاستوری بازگشتند، اما این بار نه برای ساختن آجرها، بلکه برای ایجاد یک درزگیر که بتواند شکاف‌ها و سوراخ‌های آجر را پر کند.
پژوهشگران آجرها را از شبیه‌ساز رگولیت پختند و سپس آسیب‌های متعددی را به آنها وارد کردند؛ از جمله ایجاد سوراخ‌ها، بریدگی‌های V شکل و بریدگی‌های نیم‌دایره که همگی ناشی از فرسودگی ساختاری هستند. سپس پژوهشگران مخلوطی را از ترکیب باکتری اسپوروسارسینا پاستوری، صمغ گوآر و شبیه‌ساز رگولیت روی آجرها ریختند و آنها را برای چند روز کنار گذاشتند و اجازه دادند مخلوط به داخل آجر نفوذ کند و هر سوراخ یا شکافی را پر کند.
باکتری‌ها دو کار انجام دادند. اولین کار، ساخت کربنات کلسیم بود که به طور مؤثر شکاف‌ها را پر کرد و دومین کار، تولید پلیمرهای زیستی بود که به مخلوط اجازه داد به آجر بچسبد و دوباره آن را جامد کند. پژوهشگران دریافتند که این کار، 28 تا 54 درصد از مقاومت فشاری پیشین یک آجر را بازمی‌گرداند؛ اگرچه آجرها کاملا به استحکام اولیه خود باز نمی‌گردند.
«آلوکه کومار»(Aloke Kumar) از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در ابتدا مطمئن نبودیم که باکتری به آجر متخلخل متصل خواهد شد یا خیر، اما دریافتیم که باکتری‌ها نه تنها می‌توانند مخلوط دوغاب را جامد کنند، بلکه به خوبی به این توده نیز می‌چسبند.
انجام دادن این کار در آزمایشگاه یک موضوع است، اما انجام این کار در شرایط سخت ماه موضوع دیگری است. کومار ادامه داد: یکی از پرسش‌های بزرگ درباره رفتار این باکتری‌ها در شرایط فرازمینی است. آیا ماهیت آنها تغییر خواهد کرد؟ آیا آنها تولید کربنات را متوقف خواهند کرد؟ این موضوعات هنوز ناشناخته هستند.
برای پاسخ دادن به برخی از این پرسش‌ها، پژوهشگران قصد دارند یک نمونه‌ از باکتری اسپوروسارسینا پاستوری را به عنوان بخشی از مأموریت آتی «گاگانیان»(Gaganyaan) به فضا بفرستند که اولین مأموریت فضایی سرنشین‌دار هند خواهد بود و سه فضانورد را در اوایل سال 2026 به فراسوی زمین خواهد برد.
ویسواناتان گفت: اگر چنین اتفاقی بیفتد، بر اساس اطلاعات ما اولین آزمایش در نوع خود با این نوع باکتری خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/708716/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضربه کونیا به تیر دروازه خورد؛ منچسترسیتی 1-0 ولورهمپتون

سیلی قهرمان جهان بر گوش کاپیتان سپاهان!

دستور قاطع دیوان محاسبات به نفع بازنشستگان

آموزش هوش مصنوعی به 100 هزار معلم و دو میلیون دانش‌آموز / افزایش دو درصدی بودجه آموزش و پرورش

تختی برای استقلال و پرسپولیس اجباری شد

آب پاکی نظری جویباری روی شایعات ماتزاری

خداداد: ممنوع‌المصاحبه‌ام ولی خیالمان راحت شد

اشک‌های هوادار کم سن و سال نساجی در آغوش مهدی مهدی‌پور

ساکت الهامی صحبت‌های پخش شده او در فضای مجازی علیه علی خطیر را تکذیب کرد

سعید مظفری زاده مدیرعامل باشگاه تراکتور: هواداران نگران نباشند

انتقادهای تند هواداران نساجی از بازیکنان

یک رصد زیبا از سحابی Lagoon در فاصله ی حدودی 6 هزار سالِ نوری

قاضی‌پور: روی ضربات ایستگاهی حساب کرده‌ بودیم

رمضانی: امیدوارم در جام حذفی موفق باشیم

دانیال: آمدم دو نکته بگویم و بروم!

دست تکان‌دادن پرمهر پدر و مادر تبریزی برای تراکتوری‌ها

شرایط خرید اقساطی کالا‌های اساسی برای بازنشستگان فراهم شد

خریداران طلا بخوانند

خواندن مثنوی چه فایده ای دارد؟

رنگدانه پوست بادمجان، حسگر طبیعی فساد گوشت!

شیری: هواداران تراکتور، با معرفت و لایق قهرمانی‌اند

نظری جویباری: ماتزاری؟ فعلاً خبری نیست!

جدول لیگ برتر؛ تراکتور قهرمان شد و استقلال به رده هشتم رسید

تی‌تی‌ها به آرزویشان رسیدند؛ اولین قهرمانی تراکتور در تاریخ لیگ برتر

جواد خیابانی تاریخ مستند ورزش را کلید زد

پیام تبریک استاندار آذربایجان‌شرقی بمناسبت قهرمانی تراکتور

دلداری و همدردی جامعه ورزش با غلامرضا نوروزی

پیش‌بینی افزایش شدید کسری بودجه روسیه در سال 2025

پیش بینی قیمت طلا و سکه 13 اردیبهشت 1404

شعری از مریم دلدار بهاری، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سخنان شنیدنی حامد عسکری

مقایسه شگفت انگیز اندازه ستارگان عجیب با زمین!

رصد تولد ستاره‌ها در مرکز کهکشان راه شیری با چشم «جیمز وب»

فرار ملوان از شکست در انزلی؛ ذوب‌آهن 7 دقیقه کم آورد

چراغ سبز آلومینیوم برای پرسپولیسی‌ شدن کاظمیان

نبرد مجتبی‌ها را جباری برد؛ آتش بازی آبی‌ها در آزادی

دوری استقلال و پرسپولیس از آزادی

نشست ستاد یونیورسیاد دانشجویان جهان برگزار شد

پیش بینی قیمت دلار 13 اردیبهشت 1404

یارانه کالابرگ الکترونیکی اردیبهشت 1404 چه روزی واریز می‌شود؟

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد!

هرچه کردم شکر آن را، روزگار از من گرفت!

کشف یک ابر مولکولی عظیم در فاصله 300 سال نوری زمین

سپاهان با چند سورپرایز مقابل گل‌گهر

ورزشگاه آزادی فقط میزبان بازی‌های حساس!

بولینگ و بیلیارد در تمامی 31 استان کشور فعال است

برگزاری جلسه ستاد سی و دومین یونیورسیاد دانشجویان جهان

تاثیردستورالعمل اجرایی فوق العاده خاص برافزایش حقوق کارمندان

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته

«آموزش و پرورش»، اساسی ترین و بنیادی ترین نهاد ساخت آینده و فرهنگ کشور است