خبر یزد
حال ناخوش یزد در روزهای اوج‌گیری کرونا
شنبه 10 آبان 1399 - 07:20:00
خبر یزد - یزد- استان یزد این روزها به شدت ناخوش است، وضعیت کرونا در این استان مدتهاست که از قرمز هم گذشته و بحرانی شده، محدویت‌های اوایل امسال که از سوی شهروندان استان جدی گرفته می‌شد، این روزها در سایه کم توجهی برخی شهروندان باعث شده تا ظرفیت بیمارستان‌های استان تکمیل شود و شرایط کار برای کارد درمان بسیار دشوار شده است.

آنگونه که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده هم اکنون بیش از 828 بیماران مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 150 نفر به دلیل حاد بودن شرایط در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند و همچنین 79 بیمار مشکوک به کرونا نیز در اورژانس‌های مراکز درمانی در انتظار تعیین تکلیف هستند.
اوضاع در اکثر شهرستان‌های استان یزد نگران کننده است، تخت های بیمارستانی در اغلب شهرستانهای استان یزد تکمیل شده و برخی مراکز درمانی با کمبود دستگاه اکسیژن ساز روبرو هستند و 85 تا 90 درصد بیماران به اکسیژن نیاز دارند و این وضعیت شرایط بحرانی‌تر موج سوم کرونا را در این استان نشان می دهد. 
در برخی از شهرستانهای استان ابتلا به کرونا نسبت به ماه های گذشته 22 برابر شده و هر روز صدای آژیر آمبولانس هایی که بیماران کرونایی را به مراکز درمانی منتقل می کنند به گوش می رسد و در این میان کادر درمان و پزشکان و پرستاران خسته تر از روزهای گذشته هستند.
ستاد استانی پیشگیری از کرونا استان یزد بر اساس اختیار واگذار شده از سوی ستاد ملی، به منظور کاهش روند شیوع بیماری کرونا، محدودیت‌های جدیدی از هفته های پیش در استان اعمال کرد که برخی از این محدودیت ها برای هفته جاری نیز ادامه دارد و اکیپ ها و گشت هایی برای نظارت بر اجرای این محدودیت تشکیل شده، اما آیا شهروندان در یزد و سایر شهرستانها به این محدودیت ها توجه خواهند کرد؟
بر اساس مشاهدات گزارشگر ایرنا در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان، برخی از مردم به استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی توجهی ندارند و این در حالی است که استان یزد از نظر میزان ابتلا به کرونا به نسبت جمعیت رتبه اول کشور را دارد.
تشدید محدویت‌های کرونایی در یزد
استاندار یزد با تبیین روند صعودی شیوع کرونا از تشدید محدودیت‌ها در این استان خبر داد و گفت: در این زمینه رفت و آمدهای خانوادگی شبانه ممنوع اعلام شده و نیروهای انتظامی موظف است تا خودروهایی که به صورت خانوادگی و جمعی در حال تردد در سطح شهر هستند را جریمه کند.

خبر یزد


محمدعلی طالبی با بیان اینکه تمام ادارات و دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای دورکاری و کاهش نیروها به یک سوم هستند، ادامه داد: تمامی رستوران ها، کافی شاپ‌ها و مراکز پذیرایی تا ساعت 16 و 30 باز هستند و پس از این ساعت به منظور جلوگیری از تجمع باید تنها واحدهای بیرون بر این مراکز فعال باشد.
استانداریزد با اشاره به محدودیت ورود ارباب رجوع به ادارات گفت: ادارات، شهرداری ها، دفاتر پیشخوان، مطب پزشکان و بانک ها موظف به عدم ارائه خدمات به افراد بدون ماسک شده و در صورتی که این موارد را رعایت نکردند با مدیریت این مراکز برخورد جدی خواهد شد.
استاندار یزد از شهروندان خواست همکاری بیشتری در رعایت محدودیت‌های اعمال شده و دستورالعمل‌های بهداشتی داشته باشند و به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در استان کمک کنند.
طالبی خاطرنشان کرد: متاسفانه عامل اصلی شیوع کرونا در این استان برگزاری دورهمی‌های خانوادگی است و بعضی با بی‌تفاوتی و انتقال این ویروس به دیگران نوعی جنایت خانوادگی را گسترش می دهند.
وی افزود: در ستاد کرونا اعلام شد فرم بیماری و نوع سرایت آن فوق العاده تغییر کرده و با قدرت 5 برابری شیوع، در حال رفتن به سراغ سنین پایین تر است و راه حل اصلی هم قطع ارتباط خانه به خانه است.
فعالیت روزانه اصناف یزد تا ساعت 16 و 30 دقیقه

خبر یزد


جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان یزد نیز با تشریح محدودیت های جدید در مورد کسب و کارها برای پیشگیری از شیوع این ویروس، گفت: تمامی صنوف، مشاغل و رسته‌های شغلی به جز نانوایان و لبنیاتی ها و سایر اصناف عرضه کننده مایحتاج ضروری تا 16 آبان ماه سال جاری مجاز به فعالیت تا ساعت 16 و 30 دقیقه عصر هستند.
احمد ترحمی از مسوولان اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی خواست با نظارت جدی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در طول روز و تعطیلی مطلق پس از زمان اعلام شده تصریح کرد: جایگاه‌های سوخت، داروخانه ها و مراکز بهداشتی درمانی در استان طبق روال معمول فعالیت دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد تصریح کرد: پاساژها و مجتمع های تجاری، فروشگاه های بزرگ و زنجیره‌ای نیز تا ساعت 16 و 30 ‌دقیقه مجاز به فعالیت هستند.
ترحمی خاطرنشان کرد: رستوران ها، فست فودها، اغذیه فروشان و کافی شاپ ها با رعایت پروتکل های بهداشتی و به شرط نبود ازدحام تا ساعت 16 و 30 ‌دقیقه فقط به صورت بیرون بر مجاز به فعالیت هستند.
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان گفت: نانوایی ها و عرضه کنندگان مواد ‌لبنی و پروتئینی مجاز به فعالیت تا ساعت 23 شب هستند و مسوولیت نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به عهده اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی مربوطه است.
ترحمی با بیان اینکه ‌صنوف فعال در زمان تعیین شده برای شب موظف به حداقل رساندن نور تابلوهای سر در محل کسب خود هستند، افزود: بازرسان مرکز بهداشت با همکاری اداره اماکن و گشت‌های کلانتری نیروی انتظامی موظف به اخطار و پلمب اصناف و مشاغل در صورت مشاهده هرگونه تخلفی از جمله فعالیت در ساعت های غیرمجاز هستند.
وی ‌خاطرنشان کرد: از رسانه ها و صدا و سیمای انتظار می رود به طور مستمر و به ‌شیوه های مختلف محدودیت های فعالیت اصناف و مشاغل را اطلاع رسانی کنند.
54 درصد یزدی‌ها آیین نامه پیشگیری از کرونا را رعایت می‌کنند
دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان یزد خواهان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی همه مردم شد و با گلایه از بی توجهی برخی شهروندان گفت: بر اساس بررسی های انجام شده در حال حاضر 54 درصد مردم آیین نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک را رعایت می‌کنند.
ترحمی افزود: قبلا 84 درصد مردم استان پروتکل های بهداشتی را رعایت می کردند، اگر این عدد به 90 درصد نرسد همچنان شاهد افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان خواهیم بود.
به گفته معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد، اگر مردم آیین نامه‌های بهداشتی در پیشگیری از ویروس کرونا را رعایت نکنند با شرایط بحرانی تری روبه رو خواهیم شد، زیرا روزانه 10 تا 20 نفر از کارکنان بهداشت و درمان استان به دلایل مختلف از ادامه خدمت باز می‌مانند و در هفت ماه گذشته 700 نفر آنها بیمار شده اند و نمی دانیم این روند تا کی می‌تواند ادامه داشته باشد.
لغو اقامه نماز جمعه به علت شیوع کرونا در سراسر استان
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یزد گفت: برای سومین هفته متوالی، نماز جمعه به علت شیوع کرونا در 28 شهر و روستای این استان برگزار نشد.
حجت‌الاسلام سید جمال‌الدین نجم‌الهدی با قدردانی از همکاری مردم و مسوولان در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی یادآور شد: با توجه به شرایط بحرانی استان همراهی مردم به خصوص نمازگزاران در پیشگیری از این ویروس حیاتی است.
یکی از شهروندان یزدی به گزارشگر ایرنا گفت: من از اول شیوع کرونا از ماسک استفاده و به طور کامل پروتکل های بهداشتی را رعایت کردم اما مشاهده می کنم که بعضی ها ماسک نمی زنند و این یک خیانت است در حق کسانی که پروتکل‌ها را رعایت می کند.
حسین مسعودی افزود: در اوایل شیوع کرونا مردم خوب رعایت کردند و در خانه ماندن، اما دوباره نسبت به آن بی خیال شدند و این امر موجب شد که موج سوم کرونا اوج بگیرد، به نظرم باید مسوولان استان محدویت سخت گیرانه تری را اجرا کنند و مانند استان تهران، افراد فاقد ماسک را جریمه کنند.
شهروندی دیگری هم گفت: من ماسک نمی زنم چون نفس کشیدن برایم سخت می شود اصلا را کرونا باور ندارم، اگر به این بیماری مبتلا شوم، مقاومت بدنم بالاست و به راحتی درمان می شوم هرچند که من اصلا وجود این ویروس را قبول ندارم.
علی دهقانی افزود: گرفتاری‌های زندگی ام اینقدر زیاد است که اصلا زدن ماسک در اولویت زندگی من نیست ما یک خانواده چهار نفره هستیم اگر بخواهیم هر روز از ماسک استفاده کنیم توان خرید آن را نداریم.
یک شهروند دیگر هم با بیان اینکه زمانی زنجیره این ویروس قطع می شود که همه پروتکل های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند، گفت: اینکه یکی رعایت کند و دیگری نکند این مشکل حل نمی شود و همه درگیر این ویروس می‌شویم.
مجید وفاشاهی افزود: ایجاد محدودیت در سفرهای درون استانی و برون استانی بخش مهمی از بسته پروتکل‌های بهداشتی است که می‌تواند ما را در مقابله با بیماری کرونا موفق کند.
وی اظهار داشت:به عنوان مثال محدودیت های ترافیکی که در فروردین ماه در استان یزد شاهد آن بودیم و تا ٢٠ فروردین ماه نیز ادامه داشت نشان داد که با اعمال این محدودیت ها و همکاری مردم شاهد پایین‌ترین ابتلا و بستری در استان یزد در آن ایام بودیم.
وفاشاهی که از فعالان رسانه ای استان یزد است، اضافه کرد: محدودیت های که در حال اجراست به تنهایی کافی نیست و باید همکاری مردم را به همراه داشته باشد، متاسفانه با اینکه شاهد این همه مبتلا به کرونا در کشور و استان یزد هستیم هنوز برخی از مردم مرگ آور بودن ویروس کرونا را باور ندارند و ساده انگارانه با باور اینکه ابتلا به بیماری کرونا برای دیگران است و من مبتلا نمی شوم برای خود و سایر مردم و کادر بهداشت و درمان زحمت دوچندان ایجاد می کنند.
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت تا کنون حدود 35 هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
دکتر لاری افزود: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
برچسب‌ها
ویروس کرونا یزد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/155006/حال-ناخوش-یزد-در-روزهای-اوج‌گیری-کرونا
بستن   چاپ