خبر یزد

آخرين مطالب

6 فیلم کلاسیک سینما که تماشا کردنشان ممنوع اعلام شد!! فرهنگی

6 فیلم کلاسیک سینما که تماشا کردنشان ممنوع اعلام شد!!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - معمولا فیلم های با موضوعات سیاسی و مذهبی از سوی حاکمان سیاسی جامعه یا پیشوایان مذهبی آن کشور ممنوع اعلام می شدند. و به فیلم برچسب توطئه اور و اهانت انگیز زده می شد

فیلم های کلاسیک ممنوعه: از پرتقال کوکی تا زن شگفت انگیز
این روزها با وجود تنوع ساخت فیلم در موضوعات مختلف برایمان عجیب است که تماشای فیلم خاصی ممنوع باشد. اما در طول تاریخ سینما همیشه اینگونه نبوده است؛ بلکه پخش برخی از فیلم ها در یک کشور یا منطقه ممنوع اعلام می شد.
در زمان های قدیم قبل از ورود دستگاه های دی وی دی پخش فیلم در خانه ها با ممنوع شدن اکران یک فیلم عملا تماشای آن برای مردم یک منطقه غیر ممکن می شد. مگر اینکه به کشور دیگری سفر می کردند تا از ممنوعیت بیرون بیایند!
اگرچه امروزه ممنوعیت تماشای یک فیلم خاص خیلی کمتر شده، اما در بخی از کشورها (خصوصا کشورهایی که دسترسی محدودی به اینترنت دارند) محدودیت تماشای برخی از فیلم ها برای بینندگان اعمال می شود. معمولا فیلم های با موضوعات سیاسی و مذهبی از سوی حاکمان سیاسی جامعه یا پیشوایان مذهبی آن کشور ممنوع اعلام می شدند. و به فیلم برچسب توطئه اور و اهانت انگیز زده می شد.
در موارد دیگر برخی از فیلم های به خاطر مضامینی مثل برهنگی، خشونت و ترویج فساد ممنوع اعلام شدند. البته نه به خاطر اینکه بینندگان به خاطر تماشای این صحنه ها مشکلات روحی پیدا نکنند، بلکه به خاطر جلوگیری از تقلید مجرمان از خشونت های نشان داده شده در فیلم ها.
واضح است که استودیو ها دلشان نمی خواهد زیر بار این ممنوعیت ها بروند و از نظر مالی شکست بخورند. امروزه در اغلب موارد استودیو ها سعی می کنند به جای قبول کردن ممنوعیت به مصالحه برسند.
برای مثال چندین فیلم امریکایی از جمله جانگو آزاد شده برای نمایش در کشور چین قبول کردند قسمت های از فیلم را حذف کنند.
نمایش این 6 فیلم کلاسیک به دلایل مختلف در سینماهای برخی از کشورها اجازه اکران نداشتند:
در جبهه غرب خبری نیست (1930)
این فیلم اقتباسی از رمان مشهور اریک ماریا رمارک است که موفقیت های زیادی از جمله 2 جایزه اسکار بدست آورد.
اما همه کشورها هم نمایش این فیلم درباره جنگ جهانی اول را بر پرده سینما را تحسین نکردند. ارتش آلمان نازی اعتقاد داشت این فیلم ضد آلمانی بوده و نمایش ان در آلمان ممنوع اعلام شد.
فیلم در جبهه غرب خبری نیست همچنین در Austria و ایتالیا به خاطر ضد فاشسیت بودن ممنوع اعلام شد و در نیوزیلند و استرالیا نیز به دلیل ضدجنگ بودن ممنوع اعلام شد.
عجیب اینکه این فیلم در هلند هم ممنوع شد- به خاطر اینکه فیلم را مدافع آلمانی ها می دانستند.البته بعدها تمام این ممنوعیت ها برداشته شد.

خبر یزد

فیلم در جبهه غرب خبری نیست
فیلم سوپ اردک 1933
برادران مارکس بارها به خاطر فیلم های با مضامین آنارشیست تحت عنوان کمدی متهم شدند- برای مثال سال 1931 فیلم شغل میمون به خاطر مضمون ان که ترویج کننده آنارشیست بود در ایرلند ممنوع اعلام شد. بعدها در دهه 30 نیز فیلم های برادران مارکس به خاطر یهودی بودنشان ممنوعیت عمومی در آلمان داشتند.
اما مهم ترین ممنوعیت این برادران در سال 1933 و مربوط به شاهکاری کمدی شان سوپ اردک بود. در این فیلم گراچو مارکس (Groucho Marx ) به عنوان رهبر یک کشور کوچک به نام «فریدونیا» (Freedonia) منصوب می شود و اما رژیم وحشیانه اش به زودی او را از نظر عجیب بودن در ردیف سیلوانیا قرار می دهد.
بنیتو موسولینی دیکتاتور ایتالیا اعتقاد داشت که فیلم « سوپ اردک» حمله ای به رژیم او محسوب شده و این فیلم را در ایتالیا ممنوع کرد. و البته این حقیقت نیز وجود داشت که برادران مارکس قصد داشتند با به سخره کشیدن رژیم های حکومتی فاشیست مثل موسولینی را نقد کنند و از این کار لذت می بردند.

خبر یزد

فیلم سوپ اردک
بعضی ها داغشو دوست دارند (1959)
ممنوعیت در ایالت متحده اغلب اوقات معمولا از روی بیننده های محلی یک شهر یا ایالت اداره می شود. در نتیجه اغلب اوقات فیلمی که که در جامعه کاملا معقول دانسته می شود، امکان در کشورهای دیگه قابل اعتراض و مشکل دار باشد.
مثل مورد فیلم بعضی داغشو دوست دارند، فیلم کمدی کلاسیک با هنرنمایی تونی کرتیس، جک لمون و مریلین مونرو . در صحنه های زیادی از فیلم جک لمون و تونی کرتیس بعد از شاهد بودن ماجرای بمب گذاری و قتل عام مردم برای فرار از دست گانگسترها لباس زنانه می پوشیدند.
اما پوشیدن لباس های زنانه توسط مردان در شهر کانزاس ظاهر خوبی نداشت و مورد قبول مردم واقع نمی شد. این فیلم به دلیل مخرب بودند در کانزاس ممنوع اعلام شد.

خبر یزد

فیلم بعضی ها داغشو دوست دارند
پرتقال کوکی (1971)
فیلم سینمایی شاهکاری استنلی کوبریک که بر اساس رمانی از آنتونی برگس که در سال 1962 نوشته بود، ساخته شد. تمرکز این فیلم بر روی نوجوانان خلافکاری است که گرفتار خوشی ها و قانون شکنی های جنسی و همچنین خشونت فیزیکی هستند که با درمان های فیزیکی شدید قابل درمان خواهد بود.
خشونت و برهنگی در فیلم باعث ممنوعیت در چندین فیلم مثل ایرلند، سنگاپور، آفریقای جنوبی، کره جنوبی شد.
قسمت عجیب ماجرا این است که فیلم پرتغال کوکی بین سال های 1973 تا 2000در انگلیس نمایش داده نشد. درصورتیکه فیلم هیچ وقت به صورت رسمی در انگلیس ممنوع اعلام نشده بود!
اما کوبریک خودش بعد از انجام چند مورد جرم و خلاف به تقلید از فیلم بعد از نمایش داخلی قانون ممنوعیت پخش فیلمش را در انگلیس قرار دارد. در آن دوران کوبریک و خانواده اش چندین مورد رفتارهای خشونت آمیز الهام گرفته از این فیلم دریافت کردند، بنابراین کوبریک به خاطر امنیت خود و خانواده اش با سانسور پرتقال کوکی موافقت کرد. و این فیلم بالاخره در سال 1999 بعد از مرگ کوبریک از ممنوعیت خارج شد.

خبر یزد

فیلم پرتقال کوکی
زندگی برایان (1979)
فیلم مذهبی طنزی که با بازیگران مشهور Monty Python ساخته شود همیشه جنجالی بوده، اما فیلم زندگی برایان در مورد مردی است که خودش را مسیح می داند. این فیلم در کشورهای زیادی خشم و عصبانیت مردم مذهبی را برانگیخت. اگرچه در این فیلم تصویر خوبی از مسیح نشان می داد، اما از نظر حضار جنبه طنز و شوخی فیلم برای یک فیلم با موضوع مذهب زیاده از حد بود.
فیلم زندگی برایان در ایرلند، مالزی، نروژ، سنگاپور، آفریقای جنوبی، و برخی از شهرها انگلیس ممنوع اعلام شد. حتی در نروژ گفته شد فیلم بیش از اندازه خنده دار است و صلاحیت اکران ندارد!

خبر یزد

فیلم زندگی برایان
زن شگفت انگیز (2017)
اگرچه فیلم زن شگفت انگیز آنقدر قدیمی نیست که در دسته فیلم های کلاسیک واقعی قرار بگیرد (اما طرفداران این فیلم آنرا جزو فیلم های قهرمانی مدرن کلاسیک می دانند)، این فیلم صابت می کند که هنوز در قرن 21 مردم از تماشای فیلم هایی که مطابق با اصول و عقاید اولیه شان نباشد اجتناب می کنند.
زن شگفت انگیز محصول سال 2017 بالغ بر 800 میلیون دلار در سراسر جهان فروش داشت و یکی از موفق ترین فیلم های آن سال بود. با این وجود مردم لبنان، قطر و تانزانیا جزو باکس آفیس و فروش جهانی این فیلم به حساب نمی آیند؛ چون نمایش فیلم در این کشورها ممنوع اعلام شد.
دلیل اولیه این ممنوعیت دلایل سیاسی بود. ستاره فیلم Gal Gadot اسرائیلی بود و قبل از بازی در این فیلم در ارتش اسرائیل فعالیت می کرد. تماشاچیان به خاطر اختلاف های سیاسی مهم بین این سه کشور با اسرائیل، نمی خواستند فیلمی را تماشا کنند که بازیگرش رابطه مستقیمی با اسرائیل و جنگ های آن داشته است.

خبر یزد

فیلم زن شگفت انگیز
منبع: سیمرغ

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/602497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لایحه جامع نظام باشگاه‌داری با رویکردی تازه تهیه شده است

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

9 درمان طبیعی برای کاهش اضطراب

برکناری رئیس هیات ورزشی بیماران خاص و پیوند اعضاء کرمانشاه

تیم بانوان آکسوم تهران قهرمان تور ملی والیبال ساحلی قشم شد

ماده مغذی که سبب تاخیر در زوال عقل می‌شود

فوتبالی‌های پراگ ورزشگاه را به آتش کشیدند!

خلاصه بازی بنفیکا 1 - اسپورتینگ 1

خلاصه بازی اتلتیکو مادرید 4 - رئال سوسیداد 0

دستور موقت برای متخلفان سنگ آهن بافق در رده پایه – آفتاب نو | اخبار ورزشی

جشن پُر گل یاران محرمی در مسیر قهرمانی

بازگشت هامبورگ به بوندسلیگا بعد از هفت سال!

مصاحبه علیرضا بیرانوند با جواد خیابانی درباره مذاکره با استقلال و پیوستن به پرسپولیس در سال1397

مولر: ناراحت نیستم، قدردانی‌ شما بی‌نظیر بود!

ساوتهمپتون سیتی را مسخره کرد؛ یک امتیاز بدون بازی!

مانوئل نویر در حرکتی زیبا پس از دریافت جام قهرمانی، آن را به مولر داد تا او جام را بالای سر ببرد

صحبت‌های سردار آزمون بعد از قهرمانی با شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

جلوگیری از سر رفتن جو با کمی روغن

اسکیت‌بازان دشتستانی صاحب زمین تمرین و پیست استاندارد شوند

پخش زنده مسابقات نماینده ایران در جام باشگاه‌های والیبال آسیا

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

پیاتزا با برد به تیم ملی آمد

درخشش دانشور و علی‌نسب در شطرنج قهرمانی آسیا

فتح‌الله‌زاده: جباری با یک دستیار خارجی سرمربی شود

هم‌اندیشی برای توسعه ورزش همدان؛ پیشکسوتان با مسئولان دیدار کردند

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

5 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

اظهارات سرمربی تیم ملی چوگان پس از استعفای ناگهانی: نظر خودم بود

یزد شانه‌به‌شانه استان‌های والیبالی کشور ایستاده است

درگیری خونین، فحاشی ناموسی و تبر در زمین مسابقه؛ ماجرای جنجالی در لیگ پایه چه علت بود؟

خدمتی به شیرینیِ لهجه زیبای یزدی

تولید فرش دستباف با فعالیت 40 هزار بافنده در یزد

رکورد اجتماع ورزشی 1404 دانش‌آموز دختر نوجوان در یک رشته‌ ورزشی

بهترین راهکار برای کاهش «چربی کبد»

کاپیتان ایران به زودی برمی‌گردد

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت