خبر یزد

آخرين مطالب

سرانجام پروژه انتقال آب دریا به یزد چه شد؟ اجتماعي

سرانجام پروژه انتقال آب دریا به یزد چه شد؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس به یزد، نخستین بار در سال 1392 مطرح و پس از طی کردن چالش های زیست محیطی و شاخص هایی که مد نظر وزارت نیرو قرار داشت، در سال 1396 وارد مرحله جدید شد و پای سرمایه گذاران را به این پروژه کلان باز کرد. اما پس از آن، تا حدی بلاتکلیف ماند تا اینکه در سال 1400 و پس از طی شدن چالش‌هایی، وارد فاز اجرایی شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کدام سدهای کشور در معرض خطر خشکسالی هستند؟ در نهایت سیدابراهیم رئیسی، پنج شنبه 22 دی 1401 در جریان دومین سفر استانی خود به دارالعباده، دستور اجرای عملیات ابرطرح انتقال آب از خلیج فارس به یزد را صادر کرد. این طرح با هدف صنعت و کشاورزی پربازده و پشتیبانی از آب شرب مورد نیاز استان اجرایی خواهد شد و قرار است میزان تخصیص آب از خلیج فارس برای استان یزد 250 میلیون مترمکعب باشد. برای اجرای کامل خط انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد بالغ بر 150 هزار میلیارد تومان اعتبار از محل حقوق دولتی معادن تخصیص یافته است.
طی چهار سال آینده میزان تولید آب توسط آب‌شیرین‌کن‌های کشور در جوار دریا شش برابر می‌شود. در حال حاضر طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان در مجلس مصوب شده و مقرر شده است، عملیات اجرایی این طرح بزرگ در بخش دریا و آبگیرها با سرعت به انتها برسد، بر اساس پیش‌بینی‌ها، خط دوم انتقال آب خلیج فارس تا سه سال آتی در مدار فعالیت قرار می‌گیرد.
از سوی دیگر، خط سوم انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی با محوریت استان اصفهان در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است. بر اساس به‌روزترین اطلاعات این پروژه، عملیات اجرایی این خط از غرب بندرعباس آغاز شده و آب‌شیرین‌کن‌ها در این ناحیه احداث می‌شوند.
دولت پروژه انتقال آب به یزد و فلات مرکزی را اجرا می‌کند محسن منصوری معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهور نیز در آخرین صحبت‌های خود در این رابطه گفت: دولت با قدرت پروژه انتقال آب به استان یزد را اجرایی خواهد کرد، این پروژه در مراسمی با حضور رییس جمهور آغاز شده و با قدرت دنبال خواهد شد. در استان یزد بیش از 4000 میلیارد تومان تامین منابع شده است تا در امر در کامل شدن تعهدات اقدامات لازم انجام گیرد.
به گفته وی پروژه انتقال آب به استان یزد با جدیت و قدرت اجرایی خواهد شد و معتقد و مومن به انتقال آب به استان هستیم.
تمامی استان‌های فلات مرکزی از آب دریا بهره‌مند می‌شوند علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز اواخر سال گذشته اعلام کرد: دولت تلاش می‌کند برای همه استان‌های واقع در فلات مرکزی از دریا آب تأمین کند، یزد، کرمان و اصفهان مقصد اصلی فاز دوم انتقال آب خلیج فارس هستند. در فلات مرکزی پیشتر خط اول انتقال آب به بهره‌برداری رسیده بود که البته امیدواریم با آغاز بکار دومین تصفیه‌خانه این خط، میزان آب انتقالی نیز افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه برای انتقال آب از خلیج فارس به صنایع استان اصفهان نیز یک خط دیگر در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای اینکه استفاده صنایع استان اصفهان از آب دریا سریعتر انجام شود، در گام اول از خط دوم انتقال آب به این استان نیز آب انتقال داده می‌شود و به مرور با تکمیل خط سوم نیاز آبی این استان از خط سوم تأمین خواهد شد. در استان سیستان و بلوچستان نیز پروژه انتقال آب 8 درصد پیشرفت داشته است و عملیات اجرای آن به سرعت ادامه دارد.
به گفته وی، تلاش دولت این است که همه استان‌های واقع در فلات مرکزی کشور بتوانند در آینده نزدیک برای مصارف صنعتی و عمومی از آب تصفیه شده دریا بهره‌مند شوند.
یک نمونه از پروژه‌هایی که می‌تواند زمینه تضمین تامین آب با کیفیت را به همراه داشته باشد، طرح خط انتقال آب از خلیج فارس به مرکز کشور با محوریت تامین آب شهر یزد است. طرحی که قرار بود، در ابتدا آب شیرین شده دریا را از خلیج فارس به صنایع مرکز کشور انتقال دهد اما حالا یک کاربرد دیگر هم برای آن در نظر گرفته شده، مطابق جزئیات این پروژه، مقرر شده است، طرح پشتیبان انتقال آب شرب از خلیج فارس به شهر یزد، در مواقع نیاز به عنوان دومین منبع تامین کننده آب این شهر از منابع سطحی وارد مدار شده و زمینه ارتقای تاب‌آوری پروژه‌های آبی یزد را مهیا کند.
هرچند که پیشرفت اجرای این پروژه چندان زیاد نبوده اما به نظر می‌رسد دولت عزم جدی برای اجرای این طرح دارد و باید دید که دولت تا چه میزان برای تحقق وعده‌های داده شده با حفظ مسائل زیست محیطی گام برمی‌دارد.
انتهای پیام/
کد خبر: 1184020 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/604397/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال تیمی است در حد رئال مادرید و یوونتوس!

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

از نقل و انتقالات پرسپولیس چه خبر؟

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

تغییر شکل پازل بازار کار ایران

فرودگاه‌های کشور به جز تبریز و اصفهان بازگشایی شد

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

جزئیات زیرساخت‌های کارآفرینی دیجیتال و کشف استعدادها در هوش مصنوعی

وقتی ویدیوها را با سرعت بالاتر از حالت عادی تماشا می‌کنید، چه اتفاقی برای مغز می‌افتد؟

ماندگاری هوای گرم در استان یزد

قیمت گوشت قرمز در بازار

کوچ سرمایه به دارایی‌های امن

تنفس مصنوعی در روزهای قرمز بورس

ماهواره هواشناسی اروپا با موشک «فالکون 9» راهی مدار زمین شد

رافا مارین از ناپولی به ویارئال پیوست

ترسناک از لیگ ملت‌ها؛ صعود ایران شبیه معجزه شد!

بازگشت علی دایی به پرسپولیس

دروازه‌بان ملوان در آستانه حضور در استقلال

دلیل سرعت بالا و تصادف ژوتا مشخص شد

برگزاری یک‌هزار و 500 نشست تبیینی محرم در یزد

نقص فنی قطار کرج _ مشهد حوالی سمنان؛ مشکل رفع شد

پایان قیمت‌گذاری دستوری راه نجات بازار

سامانه‌ای نوآورانه برای افزایش اثرگذاری داروهای شیمی‌درمانی

هیجان در انگلیس؛ وقت خرید ستاره رئال است!

هشدار جدی به آرنولد؛ کارواخال از تو بهتر است

تجمع بزرگ عاشورائیان در یزد

اَجَغه زنی، سنتی قدیمی در بافق

گوشی دلخواه‌تان را امروز بردارید؛ تا 50 میلیون وام بدون ضامن و اقساط 12 ماهه

افتتاح کانون دانش آموزی شمشیر بازی در یزد

بیرون کشیدن گرافن و هیدروژن پاک از دل پسماند نفتی

روپایی زدن ژابی آلونسو در تمرینات رئال مادرید؛ توجه ویژه سرمربی اسپانیایی به کیلیان امباپه

صعود روسیه به یک چهارم نهایی جام جهانی 2018 با غلبه بر اسپانیا در ضربات پنالتی

سیاوش اکبرپور سرمربی جدید بعثت کرمانشاه

تاکتیک جدید پپ گواردیولا در منچسترسیتی چه خواهد بود؟

نیاز فوری به پول:؛ بارسا آماده فروش ستاره آکادمی

چابرادزه و اولین جام؛ 6 روز بعد از ذوب آهن!

راه اندازی قطارهای فوق‌العاده برای زائران اربعین