خبر یزد

آخرين مطالب

«قوز» جریمه بانکی عشایر «بالای قوز» خشکسالی مقالات

«قوز» جریمه بانکی عشایر «بالای قوز» خشکسالی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ابرکوه، ندوشن، خاتم و مروست سه شهرستان استان یزد هستند که جمعیت 4 هزار و 800 نفری عشایر استان را در خود جای داده‌اند، جمعیتی که روزگاری نه چندان دور، بخش قابل توجهی از دام و فرآورده‌های دامی استان را تأمین می‌کردند.
اما با بروز خشکسالی‌ها، رمق عشایر هر روز کمتر و کمتر شد و جمعیت دامی و توان اقتصادی آنها روز به روز رو به کاهش گذاشت.
مردان و زنان صبوری که با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته و لحظه‌ای از تلاش و کوشش دست نکشیدند و متعهدانه و با انگیزه بار تولید در بخش دام استان را به دوش کشیدند.
اما اکنون برخی بی‌تدبیری‌ها کاسه صبر آنها را لبریز کرده و لب به گلایه و استمداد گشوده‌اند.
زمانی که خشکسالی خشن‌ترین چهره خود را به نمایش گذاشت و زمانی که چرخ اقتصاد خلاف جهت روزگار عشایر چرخید و خوراک دام با مشقات بسیار به دست آنها رسید و خوراک خریداری شده با ارز ترجیحی نصیب دلالان شد، همه راه‌ها برای عشایر دامدار به بن‌بست رسید و درست در همان زمان بود که راهکار حمایتی با عنوان «دامدار کارت» خلق شد.
دامدار کارت در واقع نوعی تسهیلات بود که یک ساله با نرخ 10 درصد برای عشایر شارژ شد و آنها می‌توانستند با موجودی این کارت برای دام‌های خود علوفه خریداری کنند.
این طرح مُسکِنی مقطعی برای مشکلات عشایر دامدار بود و بعد از گذشت یک سال و فرا رسیدن زمان سررسید وام، مشکلات یکی پس از دیگری رخ نمود.
یکی از عشایر شهرستان ابرکوه در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه تسهیلات دامدار کارت یک ساله بود، خیلی زود موعد بازپرداخت آن فرا رسید و از آنجا که در طول یک سال گذشته با خشکسالی مواجه بودیم، نتوانستیم با کسب درآمد از محل فروش دام‌ها، بازپرداخت دامدار کارت را انجام دهیم.
احمد سعیدی‌فر عنوان کرد: پس از پایان مهلت مقرر، مشمول جریمه شدیم که این جریمه 23 درصد نرخ تسهیلات است.
ما در شرایطی که امیدوار بودیم بتوانیم با فروش دام، بخشی از این تسهیلات را تسویه کنیم، گرفتار جریمه آن شده‌ایم بنابراین با این وضعیت به هیچ وجه توان پرداخت جریمه 23 درصدی را نداریم.
وی بیان کرد: برای دریافت تسهیلات جدید به بانک مراجعه کردیم تا بتوانیم با دریافت وام، بدهی خود را تسویه کنیم اما از آنجا که بواسطه دامدار کارت، بدهکار بانکی محسوب می‌شویم، نمی‌توانیم وام جدید دریافت کنیم.
سعیدی‌فر اظهار داشت: دو سال خشکسالی و خشکسالی‌های قبل از آن، ما را نابود کرد و حالا نیز با نگرانی از مقروض بودن و تبعات آن، دیگر انگیزه‌ای برای پرورش دام نداریم.
این عضو خانواده عشایر منطقه باغوک ابرکوه ادامه داد: حیات عشایر به دام وابسته است اگر نهاده دامی به عشایر برسد، دلمان به کار و تولید گرم می‌شود اما اکنون هم برای تهیه نهاده با مشکل مواجهیم هم بدهکار بانکی هستیم.
عشایر این منطقه بارها و بارها برای رفع مشکل خود به بانک عامل مراجعه کرده و راهکارهای مختلف را سنجیده‌اند اما از آنجا که تقریباً تمام افراد یک طایفه، درگیر دامدار کارت یا سایر تسهیلات بانکی شده‌اند، تمام راه‌های بانکی برای آنها بن‌بست شده است و تنها یک تبصره بانکی می‌تواند گره‌گشای کار باشد.
در این میان مدیر امور عشایر جهاد کشاورزی استان یزد این موضوع را مورد پیگیری قرار داده و تلاش کرده تا راهکاری برای رفع این مشکل بیابد.
محمدجواد شمس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مشکل دامدار کارت با تسهیلات جدید کشاورزی حل می‌شود اما این مهم نیازمند تبصره بانکی است.
وی افزود: تقریباً 90 درصد عشایر استان یزد که از تسهیلات دامدار کارت استفاده کردند، نتوانستند در موعد مقرر بازپرداخت کنند و اکنون همه گرفتار جریمه 23 درصدی شده‌اند.
شمس ادامه داد: تلاش کرده‌ایم با راهکارهایی این مشکل عشایر را حل کنیم اما دریافت تسهیلات نمی‌تواند گره‌گشا باشد زیرا تا زمانی که محدودیت ناشی از بدهی بانکی برطرف نشود، امکان پرداخت تسهیلات جدید وجود ندارد.
وی از دامداران خواست از محل کمک از منابع ممکن و در دسترس نسبت به تسویه تسهیلات قبلی اقدام کرده و تسهیلات جدید را جایگزین بدهی خود کنند تا شاید امسال که تا حدودی تر سالی است، بخشی از خسارت‌ها جبران شود.
مدیر امور عشایر جهاد کشاورزی استان یزد از عشایر خواست تا در صورتی که نیاز به مشاوره و همراهی دارند، به امور عشایر شهرستان خود مراجعه کنند تا با راهکارهای مختلف بتوانند این مشکل را حل کنند.
اما این موضوع تنها گریبانگیر عشایر استان یزد نیست و تقریباً تمام عشایر کشور که به نوعی با پیامدهای خشکسالی درگیر هستند، از این مسئله رنج می‌برند و دامدار کارت نه تنها گره‌گشای مشکل آنها نشده بلکه باری بر مشکلات آنها افزوده است.
استفاده از تعبیر «غول» برای خشکسالی شاید پر بیراه نباشد زیرا مشکلاتی که به تبع آن ایجاد شده، می‌تواند اقتصاد یک جامعه را درگیر کند همانگونه که اقتصاد عشایر چند استان به واسطه خشکسالی تحت تأثیر قرار گرفته و حتی مسکن‌های مقطعی نیز نتوانسته تبعات آن را خنثی یا حتی تعدیل کند.
به گفته مدیر امور عشایر استان یزد، خسارت خشکسالی در مناطق عشایر نشین استان یزد در بخش دام و منابع آبی در سال 1399 بالغ بر 400 میلیارد تومان، در سال 1400 بالغ بر 600 میلیارد تومان و در سال 1401 حدود 750 میلیارد تومان بوده است.
جبران این اعداد و ارقام به سادگی امکان‌پذیر نیست و تا این خسارت‌ها جبران شود، ده‌ها و صدها خسارت دیگر در مسیر راه پر فراز و نشیب عشایر قرار می‌گیرد.
گرچه حمایت، در هر شکل و شمایلی قابل تحسین است اما حمایت‌های غیرکارشناسی و بدون در نظر گرفتن شرایط ثانویه‌ای که ممکن است برای مخاطبان اجرای طرح‌ها به وجود بیاید، مشکلی بر مشکلات آنها خواهد افزود.
عشایر استان یزد منتظرند تا مدیران بانک‌ها و سیاستگذاران و برنامه‌ریزان، چاره‌ای برای مشکل آنها بیاندیشند و با کاهش سخت‌گیری‌های بانکی، راهی برای برون رفت آنها از این مشکل پیدا کنند.
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/620217/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضدحمله رئال مدافع بارسا را مصدوم کرد!

هت‌تریک امباپه؛ غرور کار دست بارسا داد

تونل افتخار برای لیورپول؛ وعده آرتتا عملی شد

تمرین اختصاصی مدافع پرسپولیس در کمپ تیم ملی

تمرینات مدعی قهرمانی شروع نشده تعطیل شد

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

«درسا ویسی»نایب قهرمان جهان شد، برنامه روز سوم نمایندگان ایران

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

مهدی شیری، بازگشت مرد مطرود به استیج قهرمانی

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد + جزئیات

شورای بسیج ورزشکاران استان همدان تشکیل شد

آیین تودیع و معارفه رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ملایر برگزار شد

برق شیراز دوباره روشن شد! (عکس)

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

مشت‌زنان 4 تیم به‌دنبال رسیدن به نیمه‌نهایی لیگ برتر

نقی‌زاده: همدل شدیم تا جشن بگیریم

تکمیل ورزشگاه 15 هزار نفری زنجان به پویایی ورزش زنجان کمک می کند

دخالت عوامل غیر ورزشی در امر ورزش مورد قبول نیست

طالبان این ورزش را ممنوع و حرام اعلام کرد | واکنش فدراسیون جهانی

مصلحت تهوع‌آور تیم فوتسال زنان | افرا ورزش

قاسمپور: استقلال برای حیثیت خود برابر سپاهان بازی می‌کند/ سرنوشت نایب قهرمانی دست سپاهان است

طالبان شطرنج را ممنوع کرد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

هواپیمایی امارات : سود 6.2 میلیارد دلاری

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

این بازیکن ایرانی تمام نمی‌شود!

بارسلونا 9 گل زد و قهرمان لالیگا شد

رکورد آسیایی ایران تحت تاثیر احتیاط

تساوی مصلحتی | روح فوتسال فدا شد | افرا ورزش

تاکید آقاجانلو بر اجرای خط انتقال آب خلیج فارس به استان یزد/ تقدیر استاندار از اقدامات توسعه‌ای ایمیدرو

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

چالش بزرگ؛ شزنی همین را کم داشت!