خبر یزد

آخرين مطالب

کشف روشی برای دور کردن پشه‌های ناقل از انسان علمي

کشف روشی برای دور کردن پشه‌های ناقل از انسان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دانشمندان با توسل به مهندسی ژنتیک موفق شده‌اند دو نوع باکتری موجود روی پوست انسان را به گونه‌ای دستکاری کنند که پشه‌ها به سمت آن جذب نشوند.
میکروب‌های مهندسی شده می‌توانند در دفع پشه‌های خطرناک و ناقل بیماری به شکل طولانی مدت موثر واقع شوند.
با تلاش محققان، دو نوع باکتری پوست که دستکاری ژنتیکی شده‌اند، شکلی از اسید لاکتیک را که پشه‌ها را جذب می‌کند، تولید نمی‌کنند.
به نقل از نیو اطلس، به زودی می‌توان جایگزینی غیر سمی، ماندگار و کم‌بو برای ماده دافع DEET به منظور دفع پشه‌ها پیدا کرد. دانشمندان باکتری‌های پوست انسان را دستکاری ژنتیکی کرده‌اند تا دیگر برای حشرات تحریک کننده و گسترش دهنده بیماری‌ها جذاب نباشند.
پشه‌های ماده خون‌خوار از طریق کربن دی‌اکسید موجود در بازدم، گرمای بدن و ترکیبات تولیدی توسط باکتری‌های بی‌ضرر که بخشی از میکروبیوم پوست ما هستند(مجموعه میکروب‌های طبیعی موجود در آن)، به سمت انسان و سایر حیوانات کشیده می‌شوند و در حالی که کربن دی‌اکسید و گرما ممکن است این حشرات موذی را به سمت ما هدایت کنند، این بوهای باکتریایی هستند که آنها را مستقیماً به سمت پوست ما هدایت می‌کنند.
دو نوع باکتری به نام‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس(Staphylococcus epidermidis) و کورینه باکتریوم آمیکولاتوم(Corynebacterium amycolatum) اغلب میکروبیوم پوست ما را تشکیل می‌دهند. آنها همچنین «اسید لاکتیک -(+)-L» تولید می‌کنند که شکلی از اسید لاکتیک است که به جذب پشه‌ها معروف است.
تیمی از دانشمندان آمریکایی به سرپرستی پروفسور عمر اکبری از دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به تازگی نسخه‌هایی از این دو باکتری را ایجاد کرده‌اند که از نظر ژنتیکی فاقد ژن مسئول تولید آن نوع از اسید لاکتیک هستند.
ایده این بود که اگر این باکتری‌های تغییر یافته به یک میکروبیوم موجود وارد شوند، تا حد زیادی اشکال طبیعی موجود دو باکتری مذکور را تغییر می‌دهند.
در آزمایش‌های آزمایشگاهی، تکه‌هایی از پوست تراشیده شده بدن موش‌های زنده با اشکال طبیعی یا مهندسی شده این دو باکتری پوشانده شدند و طی 14 روز بعد، موش‌ها هر روز به مدت 10 دقیقه در معرض گزش پشه‌های ماده آئدس، آنوفل و کولکس قرار گرفتند که هر سه گونه پشه مسئول گسترش بیماری‌هایی مانند مالاریا و تب دنگی هستند.
سرانجام مشخص شد که سه روز پس از اعمال باکتری‌های مهندسی ژنتیکی شده، جذب پشه‌ها تا 64.4 درصد در مقایسه با شکل طبیعی این باکتری‌ها کاهش یافت. علاوه بر این، این اثر به مدت 11 روز ادامه داشت.
در مقابل، اثر ماده دافع DEET معمولاً فقط چهار تا هشت ساعت طول می‌کشد.
مقاله‌ای در مورد این مطالعه که دانشمندانی از دانشگاه استنفورد نیز در آن شرکت داشتند، به تازگی در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/661617/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جوکار ، رئیس کمیسیون شورا‌های مجلس ماند

ادعای جدید پژوهشگران: انبساط جهان 7 میلیارد سال دیگر متوقف خواهد شد

تمرین بدنسازی تراکتور با حضور ستارگان

حواشی معارفه مدیرعامل جدید سپاهان در حضور نویدکیا و بازیکنان

پرمدال‌ترین و محبوب‌ترین رشته‌ها در ادوار مختلف بازی‌های کشورهای اسلامی

سرمربی تیم ملی بسکتبال: می‌خواهم تیمی بسازم که از اسم‌ها و ستاره‌ها بزرگتر باشد

مانولوپولوس: نمی‌توانیم هم تغییر نسل بدهیم و هم نتیجه خوب بگیریم

حامد حدادی: تیم ملی باید مسابقات دوستانه بیشتری داشته باشد

کشتکار و دادمرز به دوبنده تیم ملی رسیدند

دلیل غیبت اسفندیار مقابل لهستان معلوم شد

سرمربی تیم ملی بسکتبال: اصلا نمی‌توانستم تصور کنم که به ایران نیایم

تخصیص بودجه 7 میلیارد تومانی برای زیر ساخت‌های شهرک صنعتی خاتم

اجتماع زینبیون در بهاباد

چرا هر مشاور املاکی باید از نرم افزار مدیریت املاک استفاده کند؟

کاهش 600 هزار نفری متقاضیان لاتاری خودرو

لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد

اعتراف آب و فاضلاب به صدور قبض آب بدون قرائت کنتورها!

تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان

زمان اعلام نتایج کنکور 1404

تغییر محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 87 هزار تومان ماند

تشییع باشکوه سه شهید مدافع امنیت در چابهار

لزوم رسیدگی سریع به خانواده‌های شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی 12 روزه

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت همسر و مادر شهیدان والامقام «علاف بهبهانی»

چرا فردوسی «شاهنامه» را سرود؟

استاندار یزد: دقت، ظرافت و تعامل؛ رمز موفقیت نظام مالیاتی

کشف آنچه درد را به رنج پایدار عاطفی تبدیل می‌کند

بابایی: می‌خواهند کیفیت لیگ را با ایران‌هراسی پایین بیاورند

یک سپاهانی و یک پرسپولیسی در کادرفنی خیبر

دعوت از 20 تکواندوکار به اردوی تیم ملی

لیگ ملت‌ها؛ دیر یادشان افتاد ببرند!

مانولوپولوس: هیچ کس برای من بزرگتر از تیم ملی بسکتبال ایران نیست

امین اسماعیل‌نژاد و رقیبی که نباید او را دست کم بگیرد

برگزاری مناقصه قطعه پنجم خط دوم انتقال آب خلیج فارس به یزد در هفته جاری

مهدی حیدری رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی باقی ماند

لیگ ملت‌ها؛ رقیب لهستان رنگ ٢٠ امتیاز را ندید

گزارش سایت لهستانی از تقابل دوستانه با ایران

جلسه خصوصی پیاتزا با بازیکنان بعد از باخت به لهستان

صعود 3 کشتی‌گیر جوان ایران به فینال قهرمانی آسیا

حامد حدادی: نسل کنونی از فرصت به دست آمده استفاده کند

اتوبوس متخلف توقیف شد

ضرورت ایجاد طرح‌های درآمدزا در دهیاری‌ها

«دهیاران» چشم بینای روستاها در مسیر رفع چالش ها

چالش‌ها و راهکارهای تامین آب پایدار روی میز شورای آب استان

تشکل‌های مردم نهاد بازوی توانمند دولت در خدمت رسانی به مردم

مناقصه خط دوم انتقال آب خلیج فارس به یزد کلید خورد

گام بلند یزد برای توسعه ناوگان ریلی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

پیروزی مخفیانه آنچلوتی در اولین روز مربیگری!

ستاره غیرمنتظره تیم ملی والیبال مقابل لهستان

دورسون در اردوی پرسپولیس حاضر شد

موانع معصومی برای تغییر تابعیت از صدور مجوز تا قوانین اتحادیه جهانی