خبر یزد

آخرين مطالب

نانوزیم‌هایی که می‌توانند درمان آینده افسردگی باشند علمي

نانوزیم‌هایی که می‌توانند درمان آینده افسردگی باشند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /نانوزیم‌های حاوی آنتی‌اکسیدان ممکن است به زودی به یک درمان موثر برای افسردگی تبدیل شوند.
افسردگی یک معضل مهم جهانی است که میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و چالش‌های مهمی را در تشخیص و درمان ایجاد می‌کند. از آنجا که افراد بسیاری از این اختلال ناتوان‌کننده روان رنج می‌برند، نیاز روزافزون به کشف روش‌های نوآورانه برای رفع آن احساس می‌شود.
به نقل از نانومگزین، درمان‌های سنتی مانند داروهای ضد افسردگی اغلب برای برخی افراد کافی نیستند و برخی دیگر نیز ممکن است عوارض جانبی نامطلوبی را تجربه کنند. علاوه بر این، علت زمینه‌ای افسردگی پیچیده است و ترکیبی را از عوامل ژنتیکی، روان‌شناختی و محیطی شامل می‌شود. پژوهش‌ها ارتباط بین افسردگی و عدم تعادل شیمیایی را که به استرس اکسیداتیو منجر می‌شود، کشف کرده‌اند و نیاز به درمان‌های جدیدی را نشان داده‌اند که آن را هدف قرار می‌دهند.
پژوهشگران «دانشگاه شوچانگ»(Xuchang University) در چین با توسعه «نانوزیم‌های نقطه‌ کربن آنتی‌اکسیدانی» یا «سی‌دیزیم‌ها»(CDzymes)، یک راه‌حل جدید را برای این چالش ارائه کرده‌اند. آنها در پژوهش خود نشان داده‌اند که این مواد مصنوعی و آنزیم‌مانند می‌توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند، تعادل میکروب روده را بازیابی کنند و افسردگی ناشی از استرس را در مدل‌های حیوانی بهبود ببخشند. پیامدهای این کشف قابل توجه است و اطلاعات جدیدی را درباره درمان افسردگی با تمرکز بر علل بیوشیمیایی آن که اغلب به نفع مداخلات روانشناختی یا رفتاری نادیده گرفته شده‌اند، ارائه می‌دهد.
یکی از نشانه‌های بیوشیمیایی اختلالات افسردگی، تجمع ترکیبات فعال اکسیژن و نیتروژن است که وقتی بر مکانیسم‌های دفاعی طبیعی بدن غلبه می‌کنند، به استرس اکسیداتیو منجر می‌شوند. این عدم تعادل بر سیستم‌های گوناگون بدن از جمله روده تأثیر می‌گذارد و تعادل میکروب‌ها را مختل می‌کند. این اختلال می‌تواند به التهاب منجر شود که بر عملکرد مغز و نورون تأثیر می‌گذارد و علائم افسردگی را تشدید می‌کند.
پرداختن به این عدم تعادل شیمیایی مورد توجه پژوهشگران این پروژه قرار گرفت. آنها مواد مصنوعی را ایجاد کردند که از آنزیم‌های طبیعی بدن تقلید می‌کنند و قادر به خنثی کردن گونه‌های فعال و کاهش استرس اکسیداتیو هستند. آنها امیدوار بودند که با این کار بتوانند تعادل میکروب‌های روده را بازگردانند و در نتیجه، علائم افسردگی را کاهش دهند. راه حل آنها تولید سی‌دیزیم‌ها بود که ذرات کوچک با خواص آنتی‌اکسیدانی قوی هستند و می‌توانند این ترکیبات واکنشی را هدف قرار دهند.
پژوهشگران سی‌دیزیم‌ها را با پلیمریزاسیون گلوکز و آمینواسید هیستیدین ساختند و اطمینان حاصل کردند که نانوزیم‌های به‌دست‌آمده هم زیست‌سازگار و هم در کاهش گونه‌های اکسیداتیو موثر هستند. نتایج امیدوارکننده بود. سی‌دیزیم‌ها با موفقیت طیف گسترده‌ای را از گونه‌های فعال اکسیژن و نیتروژن هم در محلول‌ها و هم در سلول‌های عصبی کشت‌شده موش خنثی کردند. همه این کارها بدون نشان دادن عوارض جانبی سمی انجام شد.
پژوهشگران پس از آزمایش‌های اولیه، توجه خود را به مدل حیوانی افسردگی معطوف داشتند و از موش‌ها برای القای رفتار افسردگی استفاده کردند. در این پژوهش، چهار گروه از موشها مقایسه شدند؛ موش‌های سالم گروه کنترل‌شده، موش‌های مبتلا به افسردگی درمان‌نشده، موش‌های تحت درمان با داروی ضد افسردگی گاما آمینوبوتیریک اسید و موش‌های تحت درمان با سی‌دیزیم‌ها.
نتایج دلگرم‌کننده بود. موش‌های تحت درمان با گاما آمینوبوتیریک اسید یا سی‌دیزیم‌ها در مقایسه با موش‌های مبتلا به افسردگی درمان‌نشده، بهبود قابل ‌توجهی را در رفتارهای افسردگی نشان دادند. این تغییرات رفتاری با بهبود سطح انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط با افسردگی در بافت‌های مغز موش‌های تحت درمان همبستگی دارند و قابلیت سی‌دیزیم‌ها را نشان می‌دهند که تأثیر مشابه درمان‌های ضد افسردگی سنتی را بر مغز دارند.
این پژوهش به تجزیه و تحلیل رفتاری محدود نشد. پژوهشگران میکروبیوم‌های روده موش‌ها را نیز برای بررسی ارتباط بین سلامت روده و سلامت روان مورد بررسی قرار دادند که برای درک افسردگی بسیار مهم شناخته می‌شود. موش‌های افسرده، کاهش قابل توجهی را در غنا و تنوع میکروب‌های روده خود نشان دادند. درمان با گاما آمینوبوتیریک اسید یا سی‌دیزیم‌ها تا حد زیادی این کاهش را معکوس کرد و غنا و تنوع میکروبی را به سطوحی مشابه آنچه در موش‌های سالم یافت می‌شود، بازگرداند.
علاوه بر این، انواع خاصی از میکروب‌های موجود در مدفوع موش‌های تحت درمان به طور قابل توجهی به میکروب‌های موجود در گروه سالم نزدیک‌تر بودند. این یافته، ارتباط نزدیک بین روده و مغز را که اغلب به عنوان محور روده-مغز شناخته می‌شود، برجسته می‌کند. به نظر می‌رسد که بازگرداندن تعادل میکروبی نه تنها در بهبود سلامت روده، بلکه در سلامت روان نیز کلیدی است. این درمان، متابولیسم چندین آمینواسید را نیز که برای سیگنال‌دهی عصبی ضروری هستند، افزایش داد و ارتباط بین بهبود عملکرد روده را با مزایای عصبی ثابت کرد.
نتایج به‌دست‌آمده از ترکیب تحلیل‌های رفتاری، بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی، سی‌دیزیم‌ها را به عنوان یک جایگزین امیدوارکننده برای درمان‌های سنتی مانند گاما آمینوبوتیریک اسید در مدل‌های حیوانی معرفی می‌کنند. این نانوزیم‌ها از طریق مقابله با استرس اکسیداتیو و عدم تعادل میکروبی عامل افسردگی، یک راه جدید را برای درمان این اختلال ایجاد می‌کنند.
اگرچه پیش از اعمال این روش روی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است اما یافته‌های این پژوهش برای کسانی که به خوبی به درمان‌های موجود پاسخ نداده‌اند یا عوارض جانبی شدیدی را تجربه می‌کنند، امیدبخش هستند.
این پژوهش در مجله «Langmuir» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/672088/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

خداحافظی کوتاه سنگربان استقلال پس از جدایی

وداع احساسی دی‌ماریا با اروپا؛ به وطن برمی‌گردم

بارسا تکذیب کرد؛ اجازه خرید بازیکن صادر نشده!‏

پدیده 14 ساله از منچستر؛ منتظر یامال جدید باشید‏

اگر لازم بود حاضر بودم پای پیاده به اتلتیکو بروم!‏

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

عکس/ کوچه‌های حسینی؛ روایت عاشقی در کوچه‌پس‌کوچه‌های بافق

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

وقتی برادر کوچک‌تان جنبه باخت ندارد با او فیفا بازی نکنید!

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

چین قربانی رکورد جالب ستاره ایتالیا

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!

عبدی: پرسپولیس فقط باید با یک نفر مذاکره کند

ادعای بزرگ؛ مذاکره پرسپولیس با قهرمان ترکیه!

اجتماع بزرگ مردم یزد در دفاع از ولایت و مرجعیت

نوحه‌های یزدی، نوحه‌هایی سرشار از شور و حماسه

مراجعه به روانپزشک اقدامی آگاهانه برای حفظ سلامت روان

کوچه‌های حسینی؛ روایت عاشقی در کوچه‌پس‌کوچه‌های بافق

آغاز پویش ملی «خانه‌ات آباد» برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

سیما: رویکرد استقلال جوانگرایی و حفظ ستاره‌هاست

سیما: معرفت ساپینتو ضمانت ترک نکردن ایران است!

پیوس ضمانت داد: حیثیتم را می‌گذارم!

ستاره برزیل؛ 15 امتیاز در یک ست!

پدیده لیگ ملت‌ها به قهرمان سری‌آ پیوست

دیوار غیرقابل نفوذ لیگ ملت‌ها؛ 18 دفاع در یک بازی!

سود دو نفره در صرافی تبدیل: دعوتی که به نفع هر دو طرف تمام می‌شود!

هزار میلیارد تومان برای بازسازی آسیب‌دیدگان جنگ در تهران کافی است؟

آخرین وضعیت بازار طلا و دلار؛ سکه امامی عقب‌نشینی و طلا صعود کرد!

بازدهی بورس در هفته دوم تیر 1404

افزایش صادرات نفت ایران به چین پس از جنگ

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

گیاهانی که می‌توانند هوا را آلوده کنند!

از چشم غول‌آسای یک نهنگ تا جنگل‌های زیر دریا