خبر یزد

آخرين مطالب

بمب اتمی نجات‌بخش می‌شود؟ علمي

بمب اتمی نجات‌بخش می‌شود؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین /پژوهشگران آمریکایی در یک پژوهش جدید، ایده انحراف سیارک‌های خطرناک با انفجار هسته‌ای را مورد بررسی قرار دادند و آن را به عنوان یک روش کارآمد تایید کردند.
وقتی در فیلم‌های هالیوود سیارک‌ها به سمت زمین حرکت می‌کنند، فضانوردان اغلب کلاهک‌های هسته‌ای را علیه آنها به کار می‌گیرند تا بشریت را نجات دهند. اکنون دانشمندان دریافته‌اند که این راهبرد در واقع می‌تواند به منحرف کردن برخورد کیهانی وارده کمک کند؛ البته نه با منفجر کردن یک سیارک به کمک بمب هسته‌ای، بلکه با انفجار بیش از یک مایل بالای سطح آن برای پرتاب کردن پرتو ایکس.
به نقل از ایسنا، همان طور که پایان فاجعه‌بار عصر دایناسورها در حدود 66 میلیون سال پیش نشان می‌دهد، برخوردهای کیهانی می‌توانند تأثیرات فاجعه‌باری را بر زندگی روی زمین داشته باشند. «ناتان مور»(Nathan Moore) فیزیکدان «آزمایشگاه ملی سندیا»(Sandia National Laboratories) در نیومکزیکو گفت: سیارک‌ها فقط در تاریخ نیستند؛ آنها هنوز هم بر زمین تأثیر می‌گذارند. «آپوفیس»(Apophis) یک جرم نزدیک به زمین که به اندازه استادیوم المپیک است، هفته گذشته از کنار زمین عبور کرد.
ناسا در سال 2023 با انجام دادن «آزمایش تغییر جهت سیارک دوگانه» یا «دارت»(DART) نشان داد که می‌تواند برخورد کیهانی را با کوبیدن فضاپیمای خود به قمر «دیمورفوس»(Dimorphos) منحرف کند.
اگرچه دانشمندان دریافتند که این برخورد با موفقیت مدار سیارکی با عرض تقریبا 160 متر را تغییر داده است اما خطرناک‌ترین سیارک‌ها به اندازه کوه هستند و برخورد ساده یک فضاپیما با چنین غول‌هایی حداقل تأثیر را خواهد داشت. دانشمندان پیشتر خاطرنشان کردند که این کار فقط ممکن است یک سیارک را به صورت چند قطعه درآورد و در عوض، یک گلوله را که در حال حرکت به سمت زمین است، به یک انفجار مرگ‌بار تبدیل کند.
اکنون مور و همکارانش دریافته‌اند که اگر بمب‌های هسته‌ای در بالای سطح سیارک منفجر شوند، می‌توانند از برخوردهای ویران‌گر کیهانی جلوگیری کنند. نظر آنها این است که پالس پرتو ایکس حاصل از فوران می‌تواند سنگ‌های روی سطح سیارک را تبخیر کند و در نتیجه، فشاری را به وجود بیاورد که یک برخورد فاجعه‌بار را از زمین دور کند.
مور و همکارانش در یک پژوهش جدید، از ماشین Z در آزمایشگاه ملی سندیا استفاده کردند که قوی‌ترین منبع آزمایشگاهی تشعشع در جهان است. این پالس‌های الکتریکی قوی، میدان‌های مغناطیسی و پرتو ایکس تولید می‌کنند تا مشخص شود که مواد چگونه تحت فشار و دمای بالا واکنش نشان می‌دهند. مور گفت: در حال حاضر فقط یک راه برای ایجاد انفجار پرتو ایکس قوی با هدف انجام آزمایشی مانند این وجود دارد و آن استفاده از ماشین Z است.
ماشین Z
این گروه پژوهشی از پالس‌های الکتریکی ماشین Z برای تولید میدان‌های مغناطیسی قوی استفاده کردند. این میدان‌های مغناطیسی، گاز آرگون را فشرده کردند تا پلاسما تولید کنند؛ یعنی همان شکل از ماده که رعد و برق و ستاره‌ها را می‌سازد. پلاسمای آرگون، همان انفجار پرتو ایکس را تولید کرد که پژوهشگران برای شبیه‌سازی انفجار هسته‌ای به آن نیاز داشتند.
مور گفت: شما باید قدرت زیادی -حدود 80 تریلیون وات- را در فضای بسیار کوچکی متمرکز کنید و خیلی سریع -حدود 100 میلیاردم ثانیه- به تولید یک پلاسمای آرگون به اندازه کافی داغ -چندین میلیون درجه- بپردازید تا یک انفجار پرتو ایکس قوی ایجاد شود که سطح ماده سیارکی را تا ده‌ها هزار درجه گرم کند و فشار کافی را به آن بدهد.
دانشمندان دو هدف را که هر کدام 12 میلی‌متر عرض داشتند، در خلاء معلق کردند. یکی از آنها از جنس کوارتز و دیگری از جنس سیلیس ذوب‌شده بود. این مواد از نظر ترکیب شبیه به سیارک‌های شناخته‌شده هستند. مور گفت: تلاش‌های پیشین برای مطالعه راهبردهای گوناگون انحراف سیارک‌ها، همه اهداف را در جای خود ثابت نگه می‌داشتند که چندان واقعی نبود. از این گذشته، سیارک‌ها در فضای بیرونی به هیچ چیز متصل نیستند.
پژوهشگران برای غلبه بر این مشکل، چیزی را ابداع کردند که آن را «قیچی اشعه ایکس» می‌نامند. آنها اهداف را با استفاده از ورق فلزی نازک به ضخامت فقط 13 میکرون یا حدود یک هشتم ضخامت موی متوسط ​​انسان آویزان کردند. این ورق فلزی در برخورد با اشعه ایکس تبخیر شد و اهداف را آزاد کرد تا به طور طبیعی در فضا شتاب بگیرند.
پالس‌های پرتو ایکس، ستون‌های بخار را از هر هدف تولید می‌کردند و هر کدام را تا حدود 250 کیلومتر در ساعت شتاب می‌دادند که با پیش‌بینی‌های محاسباتی مطابقت داشت. مور گفت: توانایی انحراف سیارک‌های مینیاتوری در آزمایشگاه با استفاده از ماشین Z، با هر کاری که در هر جای دیگری از زمین می‌توان انجام داد، متفاوت است.
پژوهشگران با افزایش مقیاس این یافته‌ها به یک سیارک با عرض چهار کیلومتر و بمب هسته‌ای یک مگاتنی که در فاصله دو کیلومتری سطح آن منفجر می‌شود، نشان دادند که فشار حاصل می‌تواند به منحرف کردن سیارک‌های خطرناک از زمین کمک کند.
مور خاطرنشان کرد که سیارک‌ها دارای ترکیبات گوناگونی هستند. وی افزود: از این روش جدید می‌توان برای بررسی واکنش انحراف مواد سیارکی متفاوت استفاده کرد. درک چگونگی تبخیر و انحراف مواد سیارک به منظور آماده شدن برای یک مأموریت دفاع سیاره‌ای، حیاتی خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/673582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

گل دوم فلومیننزه به اینتر توسط هرکولس

تنش در شارلوت؛ دعوای میختاریان با سرمربی حریف!‏

خط قرمز هافبک کروات تراکتور به شایعات

سردار آزمون در آستانه غیبت از تورنمنت کافا

رد گل فلومیننزه توسط کمک داور ویدیویی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

گل اول فلومیننزه به اینتر توسط کانو

تمرینات اختصاصی کورتوآ در جام جهانی باشگاه‌ها

یک عزل و نصب عجیب و جنجالی در ورزش ایران

مسابقات هندبال زیر 17 سال پسران آسیا به تعویق افتاد

آزمون جدید برای مدعیان دو وزن کشتی آزاد

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

تعویق مسابقات هندبال نوجوانان آسیا به دلیل شرایط پروازها

تقوی: هدف نهایی‌ حضور موفق در قهرمانی جهان است

قاتل مربی والیبال زن در ارومیه دستگیر شد؛ پرونده قتل سولماز عباسی در حال رسیدگی است

این یک باور غلط است

پایان شایعات بازگشت یحیی به پرسپولیس

مأموریت هیئت مدیره پرسپولیس به درویش برای اقاله قرارداد کارتال

پایان کار اسماعیل کارتال در پرسپولیس؛ سرمربی ترکیه‌‌ای به ایران باز نمی‌گردد

مراسم بزرگداشت شهدا در دانشگاه یزد

معرفی مدیرکل جدید تعزیرات حکومتی استان یزد

سخنگوی دولت گفت: تنها 25% کالاهای اساسی توزیعی در دوران جنگ مصرف شدند

پیش بینی بورس سه شنبه 10 تیر 1404

راه اندازی مجدد سامانه چکاپ سلامت در منزل

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی به کانال 75 میلیون تومان رسید

سرنوشت پول مسافران تورهای لغو شده چه می‌شود؟

ارجاع مادران باردار به مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت

اقامتگاه‌های یزد، خانه دوم رنج‌دیدگان جنگ شد

چت جی پی تی با تراشه‌های استیجاری گوگل فعال می‌شود

تغییر قابل توجه رئال؛ ژابی با کسی شوخی ندارد

روایت جالب سرپرست تیم ملی از مربیگری پیاتزا

دوری یک‌ماهه ملی‌پوشان والیبال از ایران؛ خانزاده بهترین سرویس‌زن لیگ ملتها

آپدیت از تیم ملی والیبال؛ در صربستان ماندگار شدند!

یک ایرانی بهترین سرویس‌زن لیگ ملت‌های والیبال

لزوم مدیریت مصرف برق در هفته جاری

الزام بیمه ها برای پرداخت معوقات و تسویه حساب با مراکز درمانی و بیمه‌گذاران

صرافی والکس چگونه در روزهای پرالتهاب، امنیت کاربران را حفظ کرد؟

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امورایثارگران با خانواده شهید کیومرث کوثری مقدم

مدافع باتجربه اتلتیکو مادرید جدا شد

الهلال آماده تاریخ سازی!

کارترون در قطر مدل شد!

تبریک قالیباف به تیم ملی ناشنوایان ایران برای قهرمانی مسابقات جهانی فوتسال

پشت پرده ممنوعیت واردات؛ سایه سنگین رانت بر صنعت لوازم خانگی

اختصاص تجهیزات نیروگاه‌های 5 کیلوواتی به هر استان؛ تا هفته آینده