خبر یزد

آخرين مطالب

چرا با افزایش سن زمان سریع‌تر می‌گذرد؟ علمي

چرا با افزایش سن زمان سریع‌تر می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / افزایش سن درک ما از زمان را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود احساس کنیم زمان سریع‌تر می‌گذرد. اما روش‌هایی برای آهسته‌کردن زمان وجود دارد.
همه‌ی ما می‌دانیم که زمان ظاهراً در موقعیت‌های مختلف با سرعت‌های متفاوتی می‌گذرد. برای مثال، زمانی که به مکان‌های ناآشنا سفر می‌کنیم، به نظر می‌رسد زمان به کندی پیش می‌رود. سپری‌کردن یک هفته در کشوری خارجی بسیار طولانی‌تر از یک هفته در خانه به نظر می‌رسد. همچنین به نظر می‌رسد زمانی که بی‌حوصله هستیم یا درد داریم زمان به کندی می‌گذرد. یا وقتی نقاشی می‌کنیم یا می‌رقصیم، سرعت آن افزایش می‌یابد. به‌طور کلی، اکثر مردم گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد زمان با افزایش سن سرعت بیشتری می‌گیرد.
دلایلی که چرا زمان می‌تواند سرعت خود را افزایش یا کاهش دهد کمی پیچیده است. برخی از محققان، فکر می‌کنند که تغییرات خفیف در درک زمان با پردازش اطلاعات مرتبط است. به عنوان قاعده‌ای کلی، هرچه ذهن ما اطلاعات بیشتری، مانند ادراکات، احساسات و افکار، پردازش کند، زمان کندتر به نظر می‌رسد. زمان برای کودکان به کندی می‌گذرد؛ زیرا آن‌ها در دنیای جدیدی زندگی می‌کنند.
تحقیقات به‌طور مداوم نشان می‌دهد که درک ما از سرعت سپری‌شدن زمان واقعاً با افزایش سن سرعت می‌گیرد. طبق مطالعه‌ی جدید دانشگاه جان مورز لیورپول، اکثریت مردم در بریتانیا احساس می‌کنند که کریسمس هر سال با سرعت بیشتری نزدیک می‌شود؛ در حالی که مردم عراق این حس را دارند که ماه رمضان زودتر از راه می‌رسد.
آدریان بجان، استاد مهندسی مکانیک و نویسنده کتاب «زمان و زیبایی: چرا زمان پرواز می‌کند و زیبایی هرگز نمی‌میرد»، می‌گوید: «زمان فیزیکی، زمان ذهن نیست. زمانی که شما درک می‌کنید با زمانی که دیگری درک می‌کند یکسان نیست.»
از نظر فیزیولوژیکی، وقتی کوچک‌تر هستیم، مغز ما تصاویر بیشتری را پردازش می‌کند، اما با بالارفتن سن، شبکه‌های عصبی مغز پیچیده‌تر می‌شوند و سیگنال‌ها برای عبور از این شبکه‌ها زمان بیشتری استفاده می‌کنند. در نتیجه، اطلاعاتِ بصریِ کمتری پردازش می‌شود و مانند این است که مغز ما «فریم‌های کمتری در ثانیه» می‌بیند. همین امر باعث می‌شود زمان برایمان سریع‌تر بگذرد، شبیه کتابی که صفحات آن سریع‌تر ورق می‌خورد.
بجان توضیح می‌دهد دلیل اینکه دوران کودکی، طولانی‌تر به نظر می‌رسد این است که مغز کودکان اطلاعات را با سرعت بالاتری پردازش می‌کند، نه این‌که تجربیات آن‌ها عمیق‌تر باشد.
چون کودکان تجربه‌ی کمتری از زندگی دارند، یک دوره‌ی زمانی (مثلاً یک سال) درصد بسیار بزرگ‌تری از زندگی آن‌ها را تشکیل می‌دهد. برای مثال، یک سال برای یک کودک چهار ساله 25٪ از کل عمر اوست، در حالی که برای فردی با 40 سال سن، فقط 2٫5 درصد از زندگی او است. به همین دلیل، زمان برای کودکان طولانی‌تر و معنادارتر به نظر می‌رسد.
درحالی‌که ما نمی‌توانیم کارهای زیادی در مورد عناصر فیزیولوژیکی گذشت زمان انجام دهیم، عوامل مهم دیگری نیز وجود دارند که ما روی آن‌ها کنترل داریم. بجان می‌گوید دلیل دیگری که در زمان جوانی زمان طولانی‌تر می‌شود، این است که مغز برنامه‌ریزی شده است تا به تجربیات جدید توجه کند و وقتی جوان هستیم، همیشه در حال تجربه‌های جدید هستیم. برای کودکی که هر روز از نو با جهان روبرو می‌شود، چیزهای زیادی برای جذب و هضم وجود دارد. از این گذشته، در ابتدای زندگی، دست به هر کاری که بزنیم، اولین‌بار است که آن را انجام می‌دهیم.
هر چه سن ما بالاتر می‌رود، این احتمال که با گذشت هر سال، تجربیات جدید کمتر و کمتری به دست آوریم، بیشتر می‌شود. این امر تا حدی به این دلیل است که به‌طور طبیعی هر چه چیزهای بیشتری را تجربه کنیم، چیزهای جدید کمتری برای تجربه‌کردن وجود دارد. اما بخشی از آن ناشی از فطرت انسان است؛ بسیاری از افراد با بالارفتن‌سن، به عادات تکراری و چیزهای آشنا عادت می‌کنند و کمتر به دنبال چالش‌ها یا کارهای تازه می‌روند. حتی امتحان‌کردن یک غذای جدید هم ممکن است غیرضروری به نظر برسد.
اگر زندگی روزمره پر از تکرار باشد و هیچ تجربه‌ی جدیدی به مغز ارائه نشود، خاطرات تازه‌ ساخته نمی‌شوند. این وضعیت باعث می‌شود هفته‌ها و ماه‌ها در ذهن ما یکی شوند و زمان سریع‌تر به نظر برسد. برعکس، به گفته‌ی سیندی لوستیگ، استاد روانشناسی در دانشگاه میشیگان، وقتی دوره‌ای مملو از رویدادها را به یاد می‌آوریم، به نظر می‌رسد که زمان در حال کش‌آمدن است و بسیار طولانی به نظر می‌رسد.
روتین (تکرار یک سری کارها) دشمن انبساط زمان است؛ تغییرات کوچک مثل انتخاب مسیر جدید برای خرید، شروع یک سرگرمی تازه، یا گوش‌دادن به سبک موسیقی متفاوت می‌تواند به جای آنکه روزها و سال‌ها در هاله‌ای از یکنواختی محو شوند، هر سال را طولانی‌تر و خاطره‌انگیزتر کند. بجان می‌گوید کمی سرعت را کم کنید، خودتان را به انجام کارهای تازه مجبور کنید. به خودتان غافلگیری را هدیه دهید، کارهای غیرمعمول انجام دهید. او می‌گوید: «یک جوک خوب شنیدید؟ تعریف کنید! ایده‌ی جدید دارید؟ انجامش دهید. چیزی بسازید. چیزی بگویید.»
سپس به واژه‌ای می‌رسیم که ممکن است شما را بترساند: ذهن‌آگاهی. اگر زمان صرفاً موضوعی ذهنی باشد، پس زندگی در لحظه و حضور آگاهانه در حال، اساسی‌ترین راه برای داشتن یک زندگی طولانی‌تر و معنادارتر است. لستینگ می‌گوید: «هیچ‌کدام از ما نمی‌دانیم چقدر زمان داریم، اما جالب است که می‌توانیم کنترل زیادی روی نحوه‌ی تجربه کردن زمان خود داشته باشیم.»
اگر دائماً درگیر اشتباهات گذشته یا نگرانی درباره مشکلات احتمالی آینده باشید، مشخص است که مهم‌ترین بخش زندگی خود را از دست خواهید داد: همین لحظه، همین الان.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/692697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناسا تصویری فضایی از زیبایی ایران منتشر کرد

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 27 دی‌ماه

حضور امام جمعه، استاندار و نماینده کرمانشاه در منزل شهید زنگنه

گرامیداشت پدران آسمانی در قم با حضور خانواده‌های شهدا و مسئولان

هواپیمای مسافربری جدید که بی‌صدا و کم‌مصرف است!

مدیریت ریسک در صنعت گردشگری

خلاصه والیبال مس رفسنجان 1 – شهداب یزد 3

نتایج و رده‌بندی لیگ برتر والیبال در پایان هفته جنجالی نوزدهم

صدای خروج گاز از بوسترهای فضاپیمای Starship

سرنوشت پرچمی که روی ماه نصب شد / در ماه باد وجود ندارد، چرا پرچم در ویدئوها تکان می‌خورد؟

خلاصه والیبال والیبال مس رفسنجان 1 – شهداب یزد 3

یزد 3 هزار مگاوات به تولید انرژی کشور می‌افزاید

استان یزد از قطب‌های تولید پسته کشور است

اهدای عضو مرحومه لیلا مولایی زاده در یزد

خلاصه والیبال والیبال چادرملو اردکان 3 – طبیعت 2

والیبال سایپا مغلوب پیکان شد/پیروزی مهرگان در ماراتن تهران

رده‌بندی لیگ برتر والیبال در پایان هفته پرحاشیه نوزدهم

شعر انتخابی زهرا رسولی در رقابت شاعران فصل سوم

شعر انتخابی بهمن صباغ‌زاده در شب سوم رقابت شاعران فصل سوم

تست باله های فضاپیمای Starship

رهاکردن پنل خورشیدی توسط فضانورد ناسا!

سرمایه 10 میلیون دلاری برای توسعه تاکسی‌های پرنده در هند

شهداب و فرار از یک شوک بزرگ

◄ جشنواره بین‌ المللی گردشگری راه ادویه یزد برگزاری می شود

تیم والیبال چادرملو اردکان بر طبیعت اسلامشهر غلبه کرد

اختصاص 100 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساخت‌های سرعین

اجرای رویدادهای قرآنی و هنری ایران و افغانستان در هرات

حمل ریلی غلات از بندر امیرآباد به بندر خشک پیشگامان از سر گرفته شد

ادامه تعطیلی ها همراه با کاهش دما در استان های کشور

سخنان شنیدنی در مورد شاهنامه

از روی تو دل کندنم آموخت زمانه!

شعر انتخابی فاطمه ناصری‌فر در رقابت شاعران فصل سوم

کمتر از 12 ساعت تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

خودنمایی یک جرم بسیار درخشان کنار ماه/ اشتباه نکنید بشقاب پرنده نیست

ویدیویی حیرت انگیز از طوفان خورشیدی

چادرملو با گلزن جدید برنده شد

نیاز آب یزد به 220 میلیون مترمکعب می‌رسد

3 نفر به‌دلیل نقض حقوق شهروندی در اردکان دستگیر شدند

آیین گرامیداشت پدران آسمانی و تجلیل از پدران گرامی شهدا در اردبیل برگزار شد

خواندن رباعی زیبا از علی اسفندیاری توسط صادق شیخ زاده

بررسی شعرهای حافظ که در آن نام مولا علی (ع) برده شده است

سخنان دلنشین دکتر کاکاوند

نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد

اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد

فعالیت بدنی و سبک زندگی تاثیری متفاوت بر قند خون افراد دارد

ویدیویی واقعی از تعمیرِ تلسکوپ هابل

تبدیل زباله‌های هسته‌ای به ماده‌ای ارزشمند و کمیاب

تامین آب شرب شهروندان اردکانی با بیش از 220 ایستگاه آب

ارائه خدمات دندان‌پزشکی رایگان به اقشار کم برخوردار استان یزد

برتری چادرملو مقابل تیم ویسی