خبر یزد

آخرين مطالب

نوشیدنی‌های محبوب می‌توانند باعث سرطان دهان شوند علمي

نوشیدنی‌های محبوب می‌توانند باعث سرطان دهان شوند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - آخرین خبر / یک مطالعه جدید نشان داده است که نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه حاوی شکر در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را پنج برابر افزایش دهد.
به گزارش دیلی میل ، دانشمندان آمریکایی با بررسی داده‌های بیش از 160 هزار زن دریافتند کسانی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف می کردند، نسبت به کسانی که کمتر از یک بار در ماه می‌نوشیدند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند.
محققان می‌گویند که این نتیجه می‌تواند تا حدی دلیل افزایش غیرقابل توجیه سرطان های دهان به ویژه در میان زنان را نشان دهد. نویسندگان این گزارش همچنین گفتند که این نتایج باید به عنوان انگیزه‌ای بیشتر برای سیاست‌گذاران برای محدود کردن مصرف شکر در رژیم های غذایی مدرن عمل کند.
بازار
نام‌های تجاری دقیق نوشابه‌ها، لیمونادها و چای‌های سرد که زنان در طول مطالعه نوشیده‌اند در تجزیه و تحلیل نام برده نشده است.
دانشمندان قادر به اندازه‌گیری محتوای قند نوشیدنی‌هایی که زنان به‌طور مستقیم مصرف می‌کردند نبودند در عوض بر اساس نظرسنجی‌هایی که هر چهار سال یک‌بار انجام می‌شد دریافتند که آن‌ها در ماه چه تعداد نوشیدنی مصرف کردند. دانشمندان سپس این میزان مصرف را با تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و 124 مورد را در طول دوره مطالعه 30 ساله ثبت کردند. 
تجزیه و تحلیل نشان داد که زنانی که گزارش داده اند یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف می کنند، حدود پنج برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.
این افزایش خطر حتی در زنانی که به طور منظم سیگار نمی کشیدند یا الکل نمی نوشیدند نیز باقی ماند که هر دوی آن ها احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهند.
در مجموع حدود 20 هزار زن در این مطالعه نوشیدن بیش از یک نوشیدنی شیرین در روز را گزارش کردند. مصرف نوشیدنی های رژیمی که حاوی جایگزین های قند مانند شیرین کننده های مصنوعی هستند در این تجزیه و تحلیل در نظر گرفته نشد.
نویسندگان تمایل داشتند که نشان دهند در وهله اول احتمال ابتلا به سرطان دهان در هر فردی کم است. آنها تخمین زدند که خطر ابتلا به سرطان دهان ناشی از نوشیدنی های شیرین منجر به سه مورد بیشتر ابتلا به این بیماری در هر 100 هزار نفر می شود.
عواملی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا، نوعی شکر که معمولا در ایالات متحده به نوشیدنی های شیرین اضافه می شود اما به طور معمول در بریتانیا وجود ندارد و با بیماری لثه ارتباط دارد، می تواند یکی از دلایل ممکن برای ابتلا به سرطان دهان باشد.
آن ها افزودند که این شربت در کنار سایر مواد قندی می تواند در تجمع باکتری ها در دهان نیز اختلال ایجاد کند و به طور بالقوه باعث التهاب و تغییرات در سلول هایی شود که می توانند سرطانی شوند.
دانشمندان گفتند که قصد دارند مطالعه مشابهی را روی گروه بزرگتری از افراد انجام دهند تا یافته های خود را تایید کنند. آن ها افزودند یک محدودیت آشکار پژوهش این بود که این مطالعه کاملا بر روی زنان انجام شد، به این معنی که نتایج ممکن است بر روی مردان قابل اجرا نباشد.
زخم دهان که در عرض سه هفته بهبود پیدا نکند، می‌توانند نشانه سرطان دهان باشند. تورم، توده، لکه های قرمز یا سفید و همچنین دندان های شل، گلودرد یا مشکل در بلع نیز از نشانه های سرطان هستند.
سالانه حدود 12500 مورد سرطان دهان و گلو در بریتانیا تشخیص داده می شود. موسسه تحقیقاتی سرطان بریتانیا تخمین می زند که 70 درصد موارد سرطان های دهان و گلو ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی است.
گزارش بنیاد سلامت دهان نشان داد که حدود 3637 نفر در بریتانیا در سال 2023 جان خود را براثر سرطان دهان از دست دادند که در مقایسه با یک دهه قبل از آن 61 درصد افزایش داشته است.
در دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی آمده است که مردم باید مصرف قند را تنها به 30 گرم در روز محدود کنند. به عنوان مثال یک قوطی 330 میلی لیتری کوکاکولا حاوی 35 گرم شکر است. همچنین این سازمان هشدار می دهد که مصرف بیش از حد شکر می تواند منجر به افزایش خطر اضافه وزن و چاقی شود. چاقی خود با افزایش شانس ابتلا به چندین سرطان و همچنین دیگر مشکلات جدی سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.
ترجمه: فرزانه عطار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/702662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

ماجرای درگیری در بازی فوتبال جوانان لیگ منطقه‌ای کشور در بافق چه بود؟

تجلیل میراسماعیلی از پیشکسوت جودو/ پایان مسابقات جودو قهرمانی جوانان کشور در یزد

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد در حضور رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی

بازدید وزیر ورزش و جوانان از اردوی تیم ملی کارگری

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

ز دور باش حوادث دلم

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس با شکست روسیه

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به جانباختگان بندر رجایی

آلکاراس: دغدغه اصلی تنیسورها پیروزی و نتایج است

ضربه فنی محمدعلی عموزاد در برابر حریف روسی

قهرمانی امیرحسین زارع در وزن 125Kg

قهرمانی محمدمبین عظیمی در وزن 92Kg

حمله با تبر به بازیکنان جوان در آهنگ‌شهر بافق یزد!

برگزاری رویدادهای بین‌المللی ورزشی در اصفهان پیام‌های مثبتی دارد

ادامه مماشات با خاطیان فوتبال؛ جولان بی‌اخلاق‌ها روی سکوها

بررسی گزینه‌های پیشنهادی برای مدیریت اداره کل ورزش و جوانان خوزستان / از چهره‌های باسابقه تا مدیران جوان و قهرمان ورزشی

بازدید وزیر ورزش از اردوی تیم‌های ملی کارگری

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

وداع لورکوزن با ژابی؛ دنیا را شگفت‌زده کردیم!

حضور جوکوویچ در ATP - 250 ژنو