خبر یزد

آخرين مطالب

کشف بیش از 40 هزار نوع میکروب جدید روده در مردم آفریقا سیاسی

کشف بیش از 40 هزار نوع میکروب جدید روده در مردم آفریقا
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دانشمندان موفق به کشف بیش از 40 هزار نوع جدید ازمیکروب‌های روده در مردم آفریقا شدند. به گفته دانشمندان، کشف این میکروب‌ها می‌تواند رویکرد درمانی را برای میلیون‌ها نفر تغییر دهد.
یک پژوهش با رهبری مؤسسه علوم زیستی مولکولی «سیدنی برنر» (SBIMB) در دانشگاه «ویت‌واترسرند»(Witwatersrand) در آفریقای جنوبی، به بررسی مردم آفریقا در حوزه مطالعات «میکروبیومی» پرداخته است.
به نقل از نیوزمدیکال، مطالعات «میکروبیومی» یا میکروب‌های همزیست به مطالعه تمام ژن‌ها و توده سلول‌های میکروب با در نظر نگرفتن گونه آنها، مستقر در یک بخش ویژه می‌پردازد.
چرا این کشف مهم است؟
سال‌هاست که اکثریت داروها بر اساس آزمایشات در کشورهای پیشرفته ساخته می‌شوند، اما باکتری‌های روده (اجزاء کوچکی که در سیستم گوارشی زندگی می‌کنند) به عملکرد این داروها کمک می‌کنند.
همچنین مردم آفریقا دارای باکتری‌های روده کاملاً متفاوت با مردم اروپا یا آمریکا هستند.این بدان معناست که بسیاری از داروها ممکن است برای بیماران آفریقایی موثر نباشند. محققان می‌گویند این یافته‌ها می‌تواند به ایجاد داروهایی مخصوص برای مردم آفریقا کمک کند.
«لویسر اینگاسیا اولوبایو»( Luicer Ingasia Olubayo)، یکی از همکاران فوق دکتری در این مطالعه در SBIMB می‌گوید: این مطالعات بسیارمهم هستند. ممکن است پزشکان نیاز به تجویز داروهای مختلف یا افزودن «پروبیوتیک» جهت درمان بیماران آفریقایی داشته باشند.
«پروبیوتیک»ها نوعی ازمواد غذایی هستند که علاوه بر نقش تغذیه ای به علت همراه داشتن میکروارگانیسم‌های مفید در خود، خواص سلامت‌بخشی دارند.
اکتشافی غافلگیرکننده
این تیم ازموسسه «سیدنی برنر» بیش از هزار گونه باکتری جدید و بیش از 40 هزار ویروس جدید را در میکروبیوم‌های روده مردم آفریقا یافت.
اولوبایو می‌گوید: ما دستاوردهای جدید زیادی رسیدیم. باکتری‌های خاصی که در قاره‌های دیگر نادرهستند، درآفریقا فراوان هستند.
محققان نمونه‌های مدفوع هزار و هشتصد زن را از کنیا، غنا، بورکینافاسو و آفریقای جنوبی جمع آوری کردند. این نمونه‌ها با استفاده از فناوری متوالی ژنتیکی برای شناسایی میکروب‌های مختلف موجود مورد بررسی قرار گرفتند.
امیدی جدید برای درمان ایدز
به گفته محققان، یکی از هیجان انگیزترین اکتشافات، یافتن الگوهای منحصر به فرد از باکتری‌های روده در افراد مبتلا به ایدز بود.
اولوبایو می‌گوید: اگر این مطالعه را انجام نمی‌دادیم، موفق به کشف این شناسه میکروبی منحصر به فرد مرتبط با عفونت ایدز نمی‌شدیم.
این کشف می‌تواند به رویکردهای موثرتری برای شناسایی، نظارت و درمان ایدز در آفریقا منجر شود. این تحقیقات بزرگ‌ترین مطالعه‌ای بود که تاکنون انجام شده است. در این مطالعه میکروبیوم‌های زنان مبتلا به ایدز بررسی شده است. درک این بیماری به تحقیقات در منطقه‌ای خاص نیاز دارد.
زندگی شهری در مقابل زندگی روستایی
محققان دریافتند ساکنان مناطق روستایی نسبت به ساکنان شهرها باکتری‌های روده غنی‌تر و متنوع‌تری دارند. آنها همچنین دریافتند که شرکت کنندگان از مناطق شهری به دلیل خوردن فیبر کمتر و استفاده بیشتر از آنتی‌بیوتیک، اغلب فاقد یک باکتری به نام «ترپونما»(Treponema) هستند.
«چاریسا نایدو»(Charissa Naidoo) یکی از دستیاران مدیر مؤسسه میکروبیوم آفریقا هشدار داد که باکتری‌های مفید روده در حال ناپدید شدن هستند، زیرا آفریقایی‌ها سبک زندگی شهری را در پیش گرفته‌اند و از آنتی‌بیوتیک‌های بیشتری استفاده می‌کنند.
وی افزود: اقدام فوری مانند تغییرات در تغذیه، برای حفظ تنوع میکروبیوم روده در دوران استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک مورد نیاز است.
این روند می‌تواند عواقب طولانی مدتی داشته باشد. همچنین باعث افزایش ایجاد آلرژی‌ها، اختلالات خود ایمنی و بیماری‌های متابولیک مانند دیابت شود. با این حال، داستان به سادگی مقایسه زندگی روستایی در مقابل زندگی شهری نیست. این تیم دریافت که باکتری‌های روده حتی بین شهرهای مختلف مانند شهرهای کنیا و آفریقای جنوبی نیز متفاوت است.
اولوبایو توضیح داد: ما بر خلاف استفاده محققان دیگر از دوگانگی روستایی- شهری، از تغییر و تحول بین این جمعیت‌ها استفاده کردیم.
در نتیجه نوع تغذیه محلی، عوامل محیطی و اقدامات فرهنگی همگی نقشی مهم درشکل‌دهی میکروبیوم روده ما دارند.
پر کردن جای خالی آفریقا
مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده در سال 2007، یک پروژه بزرگ جهانی به نام «پروژه میکروبیوم انسانی» را برای درک بهتر از میکروبیوتای دخیل در سلامت و بیماری انسان راه‌اندازی کرد.
با این حال، بیشتر این مطالعات بر روی کشورهای پیشرفته متمرکز شده‌ و کشورهایی با درآمد پایین و متوسط ​​به شدت کمتر مورد مطالعه قرار گرفته بودند.
اولوبایو می‌گوید: اگر به نقشه جهان نگاه کنید و تعداد مطالعات انجام شده در کشورها را در نظر بگیرید، در نهایت شاهد خواهید بود که جای آفریقا خالی می‌ماند، بنابراین ما خوشحالیم که می‌توانیم آفریقا را نیز به این نقشه اضافه کنیم.
بنا بر گفته محققان، آنها در حال گسترش کار خود جهت مطالعه بر روی ارتباط بین باکتری‌های روده و سایر مسائل بهداشتی مانند مشکلات خواب، یائسگی و بیماری‌های مغزی هستند.
به گفته نایدو از مؤسسه میکروبیوم آفریقا، با توجه به تأثیر گسترده بیماری سل در آفریقای جنوبی و کشورهای همسایه، تحقیقات آتی باید بر روی این بیماری متمرکز شود.
«جرولن نایدو»( Jerolen Naidoo) محقق ارشد مهندسی زیستی و ژنگان‌شناسی یکپارچه در شورای تحقیقات علم و صنعت می‌گوید: این نخستین مطالعه اداره شده توسط آفریقا در مقیاس بزرگ، در نوع خود است. تمرکز این مطالعه تنها بر روی مردم آفریقاست. این یافته‌ها با شناختن مقیاس تنوع زیستی جدید در میکروبیوم‌های مردم آفریقا، به نقطه عطفی برای میکروبیوم انسانی این قاره تبدیل شد. این گوناگونی نیاز به ارائه بهتری در منابع جهانی و پایگاه‌های داده مرجع دارد.
این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/703133/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس با شکست روسیه

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به جانباختگان بندر رجایی

آلکاراس: دغدغه اصلی تنیسورها پیروزی و نتایج است

ضربه فنی محمدعلی عموزاد در برابر حریف روسی

قهرمانی امیرحسین زارع در وزن 125Kg

قهرمانی محمدمبین عظیمی در وزن 92Kg

حمله با تبر به بازیکنان جوان در آهنگ‌شهر بافق یزد!

برگزاری رویدادهای بین‌المللی ورزشی در اصفهان پیام‌های مثبتی دارد

ادامه مماشات با خاطیان فوتبال؛ جولان بی‌اخلاق‌ها روی سکوها

بررسی گزینه‌های پیشنهادی برای مدیریت اداره کل ورزش و جوانان خوزستان / از چهره‌های باسابقه تا مدیران جوان و قهرمان ورزشی

بازدید وزیر ورزش از اردوی تیم‌های ملی کارگری

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

وداع لورکوزن با ژابی؛ دنیا را شگفت‌زده کردیم!

حضور جوکوویچ در ATP - 250 ژنو

قهرمانی نکونام در مسابقات آزاد تفنگ

اظهار نظر عجیب وزیر ورزش درباره فوتبال ساحلی

دنیامالی: مردم می‌خواهند فوتبال بعد از نیم قرن المپیکی شود

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

سرمایه‌گذاران با قناعت مسیر تولید داخلی را هموار کنند

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

پیروزی امیرمحمد یزدانی در وزن 74Kg

چهار کشتی‌گیر برتر 5 وزن دوم جام تختی مشخص شدند

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

امام جمعه کرج: تهمت می‌زنند جمهوری اسلامی زبان اقوام را از بین برده/ امام جمعه یزد: در دولت‌های دوازدهم و چهاردهم قطعی برق داریم اما در دولت قبل نبود

احمد دنیامالی: المپیکی شدن تیم فوتبال امید انتظار حاکمیت است

مردم می‌خواهند فوتبال بعد از نیم قرن المپیکی شود/ حمایت از ورزش کارگری وظیفه ما است

دنیامالی: در انتظار افتخارآفرینی ورزش کارگری در یونان خواهیم ماند/ المپیکی شدن تیم فوتبال امید انتظار حاکمیت است

احمد دنیامالی: المپیکی شدن تیم فوتبال امید انتظار حاکمیت است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

اسبقیان: دبیر فدراسیون از مجمع رای نمی‌گیرد و این از اختیارات سرپرست است

هنگ کنگ حریف دختران فوتسال ایران نشد | افرا ورزش

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

اقتصاد کشور نیازمند جذب مشارکت‌های مردمی و دوری از زیاده‌خواهی‌ها

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

قلعه تاریخی عزآباد اشکذر در مسیر احیاء و بازسازی

معاون استاندار یزد از پایگاه امداد و نجات فیض‌آباد بازدید کرد

جاذبه‌های متقابل گردشگری؛ زمینه‌ساز همکاری استان یزد و کشور مجارستان

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد