خبر یزد

آخرين مطالب

وقتی دهان می‌تواند قاتل قلب باشد علمي

وقتی دهان می‌تواند قاتل قلب باشد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دهان اغلب به عنوان دریچه‌ای به سلامت کلی توصیف می‌شود و تحقیقات فزاینده‌ای ارتباط قابل توجهی بین بهداشت ضعیف دندان و بیماری‌های قلبی عروقی را نشان می‌دهد. در حالی که این دو حوزه سلامت ممکن است نامرتبط به نظر برسند، وضعیت سلامت دهان و دندان شما می‌تواند اثرات گسترده‌ای بر قلب داشته باشد.
بیماری لثه و عفونت‌های دهان می‌توانند باعث التهاب شوند، باکتری‌های مضر را به جریان خون راه دهند و در موارد شدید، حتی منجر به عفونت مستقیم بافت قلب شوند. این اثرات در کنار هم می‌توانند به بیماری‌های قلبی عروقی جدی و گاهی تهدیدکننده زندگی منجر شوند.
به نقل از اس‌اف، در مرکز این ارتباط، پریودنتیت قرار دارد که نوعی شدید از بیماری لثه که در اثر تجمع طولانی مدت پلاک و بهداشت نامناسب دهان و دندان ایجاد می‌شود. در صورت عدم درمان، پلاک بافت لثه را تحریک و ملتهب می‌کند و در نهایت باعث عقب‌نشینی و تخریب آن می‌شود.
این تجزیه به باکتری‌های دهان دسترسی آسان‌تری به جریان خون می‌دهد. اقدامات روزمره مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و عدم مراجعه به دندانپزشکی می‌تواند مسیری را برای عبور این میکروب‌ها در بدن فراهم کند.
باکتری‌های خاصی می‌توانند به لایه درون رگی، پوشش داخلی رگ‌های خونی، متصل شوند. این امر مانع عروقی را مختل می‌کند و گسترش عفونت در سراسر بدن، از جمله به اندام‌های حیاتی را آسان‌تر می‌کند. در موارد شدید، این می‌تواند منجر به نارسایی اندام‌ها یا حتی مرگ شود.
التهاب و عفونت
التهاب سیستمیک یکی از راه‌های اصلی است که سلامت دهان و دندان بر سلامت قلب تأثیر می‌گذارد. پریودنتیت مزمن باعث ایجاد یک پاسخ ایمنی طولانی مدت می‌شود و سطح نشانگرهای التهابی کلیدی مانند پروتئین واکنشی سی و سیتوکین‌ها را افزایش می‌دهد.
این مولکول‌ها می‌توانند به پوشش رگ‌های خونی آسیب رسانده و در ایجاد تصلب شرایین نقش داشته باشند. گرفتگی عروق وضعیتی است که در آن شریان‌ها تنگ می‌شود، فشار خون بالا می‌رود و خطر حملات قلبی و سکته مغزی به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد.
التهاب اکنون نه تنها به عنوان یک علامت بیماری قلبی عروقی، بلکه به عنوان نیروی محرکه آن نیز شناخته می‌شود. همین موضوع مراقبت از دهان و دندان را از یک نگرانی مربوط به زیبایی به یک جنبه حیاتی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی ارتقا می‌دهد.
بهداشت دهان و دندان ضعیف همچنین می‌تواند خطر ابتلا به اندوکاردیت عفونی (IE)، یک عفونت جدی در پوشش داخلی قلب یا دریچه‌ها را افزایش دهد. این وضعیت معمولا زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌های دهانی وارد جریان خون شده و در نواحی آسیب‌دیده قلب ساکن می‌شوند.
افرادی که از قبل ناهنجاری‌های دریچه‌ای، دریچه‌های مصنوعی یا نقص‌های مادرزادی قلب دارند، آسیب‌پذیرتر هستند. برای بیمارانی که دریچه‌های مصنوعی یا بیماری‌های قلبی خاصی دارند، دندانپزشکان حتی ممکن است قبل از انجام اقدامات خاص، آنتی‌بیوتیک تجویز کنند تا خطر ابتلا به اندوکاردیت عفونی را به حداقل برسانند. اندوکاردیت عفونی نیاز به درمان طولانی مدت با آنتی‌بیوتیک یا در برخی موارد، جراحی دارد.
مطالعات اپیدمیولوژیک از این ارتباط دهانی-قلبی پشتیبانی می‌کنند. افراد مبتلا به بیماری لثه به طور قابل توجهی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند. در حالی که این مطالعات همیشه نمی‌توانند علت مستقیم این ارتباط را اثبات کنند، این ارتباط حتی پس از در نظر گرفتن عوامل خطر مشترک مانند سیگار کشیدن، دیابت و رژیم غذایی نامناسب قوی است.
یک مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به پریودنتیت در مقایسه با افرادی که لثه‌های سالمی دارند، تا دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب هستند. مطالعات دیگر به اثر «شدت بیماری» اشاره می‌کنند. هرچه بیماری لثه شدیدتر باشد، خطر بیماری‌های قلبی عروقی بیشتر است.
میکروبیوم دهان
سیگار کشیدن، رژیم‌های غذایی ناسالم، مصرف بیش از حد الکل و دیابت، همگی در سلامت ضعیف دهان و دندان و بیماری قلبی نقش دارند. تنباکو بافت لثه را تضعیف کرده و عملکرد سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند. الکل می‌تواند دهان را خشک کرده و میکروبیوم دهان را مختل کند. و دیابت کنترل نشده، گردش خون را مختل کرده و روند بهبودی را کند می‌کند و بیماری‌های پریودنتال و قلبی عروقی را بدتر می‌کند.
تحقیقات نوظهور همچنین نشان می‌دهد که بهداشت دهان و دندان ممکن است از طریق تغییرات در میکروبیوم بدن بر سلامت قلب تأثیر بگذارد. دهانی که به خوبی نگهداری نشود، به باکتری‌های مضر اجازه می‌دهد تا بر میکروب‌های مفید غلبه کنند. این می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را مختل کرده و به التهاب مزمن و تصلب شرایین کمک کند.
چگونه سلامت دهان و دندان ممکن است با سلامت قلب و مغز مرتبط باشد؟ به طور واضح، بهداشت خوب دندان به تنهایی خطر بیماری قلبی را از بین نمی‌برد. ژنتیک، رژیم غذایی، ورزش و بیماری‌های زمینه‌ای همگی نقش‌های حیاتی ایفا می‌کنند. اما حفظ سلامت دهان و دندان یک بخش ساده، مؤثر و اغلب نادیده گرفته شده از مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، مراجعه منظم به دندانپزشک و درمان سریع بیماری لثه، همگی می‌توانند خطر عوارض سیستمیک را کاهش دهند.
متخصصان قلب تشویق می‌شوند که در مورد سلامت دهان و دندان سوال کنند و دندانپزشکان نیز ترغیب می‌شوند که عوامل خطر قلبی عروقی را در طول معاینات در نظر بگیرند. این رویکرد یکپارچه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام، مراقبت شخصی‌تر و نتایج بلندمدت بهتر برای بیماران شود.
دهان چیزی فراتر از آغاز سیستم گوارش است و نقش حیاتی در سلامت کلی ایفا می‌کند. ارتباط بین سلامت دهان و دندان و بیماری قلبی، لزوم توجه به مراقبت از دهان و دندان را به عنوان بخش اساسی پزشکی پیشگیرانه نشان می‌دهد. با تقویت عادات خوب، افراد می‌توانند نه تنها از زیبایی لبخند خود محافظت کنند، بلکه از قلب خود نیز مراقبت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/720176/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیمار «ایلان ماسک» در یوتیوب ویدئو ساخت

توقیف 3 کامیون با راننده نوجوان در محور یزد ـ میبد

حمایت از ورزش، سرمایه‌گذاری اجتماعی است

خداحافظی پرسپولیس با شبکه 3؟! +عکس

برگزاری جلسه تخصصی فدراسیون جانبازان و توان‌یابان با حضور وزیر ورزش

پخش فوتبال‌های خاطره‌انگیز در تلویزیون

عضو شورای شهر: از توان بانوان در ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده شود

قیمت عمده فروشی انواع میوه و صیفی اعلام شد

نخستین گواهی سپرده خودرو به زودی در بورس رونمایی می‌شود

رشد قابل توجه 37 درصدی تقاضای مصرف برق در کشور

تورم ترکیه در پایین‌ترین سطح سه سال اخیر قرار گرفت

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

روش جدیدی برای قابل اعتمادتر شدن مدل‌های هوش مصنوعی در موقعیت‌های حساس

اقدام دانشمندان برای بررسی میزان‌آلودگی ماهواره ها

مونتاژ موشک ماه ناسا به رغم تلاش ترامپ برای لغو برنامه آن

آغاز رسمی جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا 2025

کشت فراسرزمینی ایران در افغانستان

سایت‌های تلفن همراه تهدیدی برای سلامت مردم نیستند

هاشمی: بودجه فدراسیون‌ها 50 تا 100 درصد افزایش پیدا می‌کند

افزایش 50 تا 100 درصدی اعتبارات فدراسیون‌ها در 1404

بیوگرافی محراب فاطمی (زندگی و دستاوردهای یک چهره مطرح)

تعویق مسابقات واترپلو جام باشگاه‌های آسیا به میزبانی ایران

تعویق مسابقات واترپلو جام باشگاه‌های آسیا

برداشت از خودپرداز هم پولی شد!

پشت پرده انتقاد مقامات روسی از هندوانه‌های ایرانی چه بود؟

هشدار وزیر ارتباطات از شکل‌گیری بازار زیرزمینی رمزارزها

برگزیدگان جایزه «پولیتزر» معرفی شدند

«سیاه‌چاله» منتشر شد

سوگیری‌های هوش مصنوعی به اندازه انسان‌هاست

یک کشف جدید برای درمان ناباروری

وقتی دهان می‌تواند قاتل قلب باشد

تخفیف شهریه و اعطای رایگان خوابگاه به دانشجویان برتر المپیاد ورزشی

افزایش 50 تا 100 درصدی اعتبارات فدراسیون‌ها در سال 1404

برگزاری جلسه امضاء تفاهم‌نامه مالی با فدراسیون‌های ورزشی/ هاشمی: بودجه فدراسیون‌ها 50 تا 100 درصد افزایش یافت

ناگفته‌های یک تصمیم جسورانه؛ چرا رونیکس وارد دنیای 40 ولت شد؟

هشدار درباره خریدآنلاین طلا؛ توجه به جزئیات قانونی ضروری است

ماندگارترین معلم شما چه کسی بود؟

نشست شورای اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

امیدآفرینی و ایجاد نشاط به پیشرفت کشور کمک خواهد کرد

تشریح برنامه‌های «نشر شاهد» در سی و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

سیاست‌گذاری‌ها و راهبردهای اطلاع رسانی در بنیاد شهید و امور ایثارگران باید خاص باشد

شیراز، خال رخ هفت کشور؛ شهری که «هی شعر تر انگیزد»

آغاز ثبت‌نام بن‌کارت‌های دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی

ثبت اولین تصویر از «اتم‌های بُرد آزاد»

پیام شاعرانه گل‌گهر برای قهرمانی تراکتور

برد بدون حتی یک شوت!

غیبت جیمز در مراسم مت گالا به دلیل مصدومیت

دلیل حمله نکردن قهرمان جوانان جهان به رکورد دنیا

ساعت‌شمار خداحافظی رونالدو از فوتبال با شکوفایی پسر