خبر یزد

آخرين مطالب

رقابتی شدن کارمزد بانکی اقتصادي

رقابتی شدن کارمزد بانکی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - دنیای اقتصاد /بانک‌مرکزی دو بخشنامه مهم را با هدف به‌‌‌روزرسانی نظام خدمات بانکی کشور ابلاغ کرد. یکی از بخشنامه‌ها مربوط به تغییر کارمزد‌های خدمات بانکی و دیگری مربوط به افزایش سقف انتقال وجه به شبکه بانکی کشور بود.
 براساس بخشنامه بانک‌مرکزی، از این پس بانک‌ها می‌‌‌توانند تخفیف‌‌‌های 30 تا 100درصدی در کارمزدهای بانکی برای مشتریان خود داشته باشند.
 به نظر می‌رسد رهاورد این دو بخشنامه علاوه بر ارتقای کیفیت خدمات بانکی و حمایت از اقشار خاص و شرکت‌های نوآور، ایجاد رقابت بین بانک‌ها در خدمت‌رسانی به مشتریان باشد.
تغییرات کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی
بازار


براساس بخشنامه بانک‌مرکزی در خصوص بازنگری کارمزدهای خدمات بانکی، با توجه به شرایط اقتصادی کشور و ضرورت تطابق خدمات بانکی با تغییرات قیمت‌‌ سایر خدمات، بانک‌مرکزی اقدام به بازنگری در تعرفه کارمزدها و افزایش حدود انتقال وجه در سامانه‌‌‌های ملی پرداخت کرده است. در این بخشنامه تاکید شده است که این تغییرات هماهنگ با هیات عالی بانک‌مرکزی و براساس پیشنهادهای دریافتی از شورای هماهنگی بانک‌ها و کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی بوده است.
بانک‌مرکزی تقریبا هرساله کارمزدهای جدید مربوط به خدمات شبکه بانکی را تعیین و ابلاغ می‌کند. نکته قابل‌توجه در ابلاغ کارمزدهای جدید امکان در نظر گرفتن تخفیف برای مشتریان بانک‌هاست. براساس بخشنامه بانک‌مرکزی، بانک‌ها می‌توانند تا سقف 30‌درصد برای کلیه مشتریان خود در کارمزدها تخفیف قائل شوند. این تخفیف برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد تا 100‌درصد و برای شرکت‌های دانش‌بنیان تا 40‌درصد می‌‌‌تواند لحاظ شود. بانک‌مرکزی در این بخشنامه تاکید کرده است که بانک‌ها موظف به اطلاع‌‌‌رسانی دقیق و اجرای بخشنامه در کلیه واحدهای ذی‌‌‌ربط هستند و دریافت هرگونه کارمزد خارج از بخشنامه بانک‌مرکزی ممنوع است.


دریافت وجه نقد کارمزد دارد؟
از نکات قابل‌توجه در بخشنامه بانک‌مرکزی، مشمول کارمزد شدن برداشت وجه نقد است. از آخرین ابلاغ بانک‌مرکزی در خصوص کارمزد برداشت وجه از خودپرداز (تیرماه 1402) که در آن تاکید شده بود کارمزدی برای برداشت وجه از خودپرداز‌های عضو شتاب دریافت نمی‌شود، هیچ‌کس فکر نمی‌‌‌کرد که بالاخره در اردیبهشت 1404 برداشت وجه نقد از خودپرداز مشمول کارمزد شود. براساس بخشنامه بانک‌مرکزی، دریافت وجه نقد خودپرداز (البته از بانکی غیر از صادر‌کننده کارت) به میزان 0.5‌درصد مبلغ تراکنش با کف 200تومان کارمزد خواهد داشت. همچنین دریافت وجه نقد از شعب بانکی غیر از بانک صادر‌کننده مشمول کارمزدی ثابت به مبلغ 1750تومان خواهد شد.
کارمزدهای انتقال وجه به‌روز شد
از دیگر کارمزدهای مهم به‌روزشده می‌‌‌توان به انتقال وجه شتابی کارت به کارت (انتقال وجه کارت به شبا) اشاره کرد که حداقل 900تومان برای انتقال مبالغ تا یک‌میلیون تومان است. براساس بخشنامه بانک‌مرکزی به این مبلغ (900تومان) به ازای هر یک‌میلیون تومان مازاد، مبلغ 320تومان اضافه می‌شود. به عبارت دیگر با شروع خردادماه به ازای 10میلیون تومان کارت به کارت مبلغ 3780تومان از حساب فرد کسر خواهد شد.
تغییرات در سقف و کف انتقال وجه سامانه‌‌‌ها
براساس بخشنامه بانک‌مرکزی، از ابتدای خردادماه سال‌جاری، کف انتقال وجه در سامانه ساتنا از 50میلیون تومان به 100میلیون تومان افزایش خواهد داشت. همچنین در سامانه پایا سقف در هر انتقال از 100میلیون تومان به 200میلیون تومان افزایش می‌‌‌یابد. از طرفی در سامانه پل (غیر حضوری)، سقف روزانه انتقال (که تنها 5دستور پرداخت در روز به ازای هر حساب در روز است) از 10میلیون تومان به 50میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/720710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازآموزی مغز، امید تازه‌ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می‌زند

هفت قایق ایران راهی فینال مسابقات قهرمانی آسیا شدند

نفرات برتر روز سوم مسابقات کاراته قهرمانی کشور در اردبیل معرفی شدند

٩ دلیل صداوسیما برای پخش دیدار استقلال-چادرملو از شبکه نسیم

حضور تنیسور ایرانی در تیم قاره آسیا

موضع جدید استقلال: بازی ما را پخش نکنید!

سپاه الغدیر یزد، هزار و 300 میلیارد ریال صرف آبرسانی به روستاها کرد

آتش‌سوزی منزل مسکونی در یزد با 6 مصدوم

زمینه جذب 4200 میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ورزش بوشهر

وزیر کار: دریافت تسهیلات برای مشاغل خانگی آسان تر می‌شود

سکه صعودی شد؛ ورود دلار به کانال 83 هزار تومان

گفتگوی با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در مورد ناترازی گسترده انرژی و فساد در قراردادها

پزشکیان: اتصال شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها یک رویداد برد-برد است

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

کتابی در حوزه خط مشی‌گذاری عمومی منتشر شد

شاید سیارک «وستا» تکه‌ای از یک سیاره منظومه شمسی باشد

حاشیه‌های جام‌تختی از حضور نماینده جهانی تا استقبال تماشاگران

آغاز رسمی جام بین‌المللی کشتی در شهر گنبدهای فیروزه‌ای

رقابت 700 بانوی تکواندو کار کشور در گنبدکاووس آغاز شد

قهرمانی به قیمت از دست دادن ریش!

دعوت از 20 بازیکن برای تکرار قهرمانی ایران در جهان

جام را دادند اما مثل قهرمان‌ها تشویق شدند!

ورزش مرهمی بر زخم عصبانیت

کری خوانی و متلک سنگین وزیر سابق پرسپولیسی به استقلالی ها!

جهش بیت‌کوین به 99 هزار دلار؛ سقف تاریخی جدید در راه است؟

طلای جهانی دوباره افزایشی شد

اولین کتابی که در غرفه آثار رهبر انقلاب به فروش رفت چه کتابی بود؟

تأثیر شگفت‌انگیز ریاضیات بر رشد ذهنی کودکان

فصل استثنایی رقیب ستاره ایرانی خراب شد

تغییر نام تور جهانی تنیس 15 هزار دلاری به «خلیج فارس»

تمرین تیم ملی منتظر تنها لژیونر ایران در سری‌آ

آغاز رسمی جام بین‌المللی کُشتی در شهر گنبدهای فیروزه‌ای

ادای احترام معتمدیان به شهدا و بازدید از پروژه‌های عمرانی در اسلامشهر

کمبود دارویی در استان یزد وجود ندارد

هوای خنک برای یزد تا فردا

ورزش بادهای نسبتا" شدید بر روی دریا و گرد و غبار در هرمزگان

دلیل افزایش بی‌رویه قیمت موز در بازار

دیدار با سیدعلی صالحی در نمایشگاه کتاب

خلیج فارس در نمایشگاه کتاب؛ چه کتاب‌هایی درباره خلیج فارس پیدا می‌شود؟

پایداری پیوند داده کوانتومی در مسافت 18 کیلومتری

آرنولد برای بازی کردن در رئال عجله دارد!

بازگشت سینر با پیروزی در تمرینات رُم

لیست ورودی پرسپولیس، تمام و کمال برای کارتال

کارلوس ساینس در اندیشه ریاست FIA

رقابتی شدن کارمزد بانکی

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با قائم مقام کنسرسیوم مرکز فناوری سلامت

بخشی از کتاب/ پایان‌های ضروری

هشتمین جدال حنیف و استقلال آرام‌تر از همیشه

بازار خودرو در سراشیبی رکود؛ نوسان محدود قیمت‌ها

پای تاجیک‌ها بعد از پایتخت به چابهار باز شد