خبر یزد

آخرين مطالب

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران اقتصادي

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - فارس / با افزایش تنش دو کشور همسایه هند و پاکستان و اعلام حمایت بی‌درنگ رژیم صهیونیستی از مواضع هند، این احتمال بر سر زبان‌ها افتاده است که پیامدهای جنگ تجاری چین و آمریکا، خود را در ناامنی کریدور اقتصادی چین-پاکستان نشان داده است.
اوایل اردیبهشت ماه، سه مهاجم که دهلی‌نو می‌گوید، پاکستانی بودند به گردشکران در منطقه کشمیر هند حمله کردند و 26 نفر را کشتند؛ پس‌از آن، دهلی‌نو از معاهده آب ‌78 ساله‌ای که 80 درصد مزارع پاکستان را آبیاری می‌کند، خارج شد و اسلام‌آباد هم این تصمیم را یک «اقدام جنگی» خواند. پس از تعلیق معاهده‌ آب‌های رود سند برای بستن آب به روی مزارع پاکستان حالا دهلی‌نو ورود کالاهای پاکستانی به کشورش را هم ممنوع کرده است. شب گذشته (16 اردیبهشت) نیز هند و پاکستان وارد نزاع جنگی شدند که تاکنون کشته و تلفات سنگینی داشته است. بلافاصله پس از شروع حمله دیشب هند به پاکستان، سفیر اسرائیل در هند عنوان کرد که از حق هند برای دفاع از خود حمایت می‌کند و تروریست‌ها باید بدانند که جایی برای پنهان شدن وجود ندارد. سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی موساد نیز در توییتی عنوان کرد که این رژیم در کنار هند ایستاده است.
بازار



حال حمایت شتاب‌زده رژیم صهیونیستی گمانه‌ها را به سمت آن‌ها برده است. قضیه این است که پس از اعمال تعرفه‌ 145 درصدی ترامپ بر محصولات چینی و تنش‌های دریایی این دو کشور در تنگه مالاکا، جریان تجاری چین در حال انتقال به سمت مسیرهای زمینی است. در ماه می 2017، رهبران چین و پاکستان امضای تفاهم جدیدی را امضا کردند که چین متعهد به سرمایه‌گذاری 46 میلیارد دلاری برای کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) شامل شبکه‌ای از زیرساخت‌های راه آهن، جاده و انرژی شده بود.

خبر یزد

در واقع، چین که درگیری‌های دریایی با آمریکا داشت، راه تجاری خود را به وسیله همسایه غربی خود پاکستان به سمت بنادر گوادر و کراچی این کشور عوض کرد که بتواند تنگه مالاکا را دور بزند.
این کریدور که یکی از 6 شاخه ابتکار کمربند-راه چین (BRI) است، از منطقه مورد مناقشه هند و پاکستان یعنی کشمیر می‌گذرد و از طرفی چین و هند دو رقیب اقتصادی دیرینه محسوب می‌شوند. با حمایت زودهنگام اسرائیل از مواضع هند در این نزاع، این گمانه به وجود می‌آید که این رژیم در به دعوا انداختن دو کشور همسایه دست دارد که بدون هم‌فکری با آمریکا ممکن نیست.

خبر یزد

به گفته کارشناسان، آمریکا که در چندین سال گذشته در حال تماشای از دست رفتن قدرت یک‌جانبه خود بوده است، رو به کارهای سلبی و خرابکارانه آورده است که نمونه بارز آن جنگ روسیه و اوکراین در سال 2022 است. حسن کریم‌نیا، کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت، عنوان کرد که بالا گرفتن نزاع دو کشور یک پیامد منفی و یک پیامد مثبت در حوزه کریدورها برای ایران دارد. وی اظهار کرد: این نزاع یکی از بهترین راه‌های همکاری ایران و چین هم در حوزه حمل‌ونقل و هم در حوزه انرژی که در زمین پاکستان رخ می‌دهد، را از ایران می‌گیرد که فقط دو گزینه افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی برای ایران و اتصال اقتصادی به چین باقی می‌مانند. این کارشناس افزود: این نزاع علاوه بر مشکلات مهاجرتی و درگیر کردن مرزهای استان سیستان و بلوچستان می‌تواند تمایل هند را به استفاده از چابهار برای تجارت خود با افغانستان و آسیای مرکزی بیشتر کند که بندر چابهار رونق بیشتری می‌گیرد. کریم‌نیا اظهار کرد که هند پس از امضای قرارداد اپراتوری با بندر چابهار ایران تنها 6 تا دستگاه جرثقیل در این بندر پیاده کرده که به گفته فعالان بندری آن، فقط یکی از آن‌ها در سرویس است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/720811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرط مهم چلسی برای ستاره مغضوب یونایتد

درخشش برانسون، نیویورک را به بازی ششم کشاند

برد یاران یخچالی در اولین بازی فینال لیگ بسکتبال آلمان

چالش جالب نیمار و ژاوی سیمونز

به جا مانده از جشن استقلالی‌ها؛ مجتبی جباری توسط جوما خاک شد!

هشدار به حریفان؛ مسی به اوج برگشت

تصاویری از جشن بی پایان هواداران استقلال در خیابان‌ها بعد از قهرمانی در جام حذفی

حاشیه نگاری خبرنگار صداوسیما از دیدار فینال جام حذفی بین استقلال و ملوان

نفتکش‌های روس در تله ناتو؛ راه نجات پوتین از ایران می‌گذرد

کوشکی: خدا هوای من را داشت

چرا ستاره ژرمن‌ها بایرن را نخواست؟

تاج: منتظر اعلام رای بیرانوند باشید

کنون ای سخن گوی بیدار مغز...

ظهور و افول مرغ فیلی؛‌ چه بر سر بزرگ‌ترین پرنده تاریخ آمد؟

شادی استقلالی‌ها در خرم آباد پس از قهرمانی در جام حذفی

بیرانوند نمی‌تواند از شرایط ویژه سربازی استفاده کند

داستان محمد دانشگر؛ مذاکره با استقلال، تمدید با سپاهان!

بی اطلاعی مالک شمس آذر، از زمان قرارداد سید مهدی رحمتی!

تصویر باورنکردنی از یک هوادار در دیدار استقلال - تراکتور

زنگ انشا عبدالله روا؛ می‌خواهم در آینده ایجنت شوم، چون پول دلالی خیلی خوب است!

واکنش های عبدالله روا به دغدغه های صاب تایتل

تقدیم هفته به علیرضا بیرانوند، برای انجام بهترین مصاحبه قرن

قصه شب عمو روا برای امیر قلعه نویی و پسرش

سمپدوریا فعلا در سری B ماندنی شد!

گواهینامه پایه یک افتخاری جلالی، جایزه قهرمانی

اشک شوق مهدی فنونی‌زاده از قهرمانی استقلال

پایان خوش استقلال در سال سخت

کوشکی: خوشحالیم فصل با قهرمانی تمام شد

زبیر: فکر نمی‌کردیم هواداران این‌گونه حمایت کنند

کونسیسائو از میلان اخراج شد!

باشگاه ناپولی با انتشار ویدیویی خبر از ادامه همکاری با آنتونیو کونته را داد

آنخل دی‌ماریا به خانه برگشت!

رضاوند: جهرمی شیرموز دوست داشت، با موز آمدم!

زمان اعلام سرمربی استقلال مشخص شد

واکنش مجتبی جباری به اظهارات مازیار زارع در خصوص داوری

نظر کلاتنبرگ در مورد جنجالی ترین صحنه فینال جام حذفی

مجتبی جباری: با نیت درست توانستیم این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذاریم

تاج : بهترین زمین برای بازی انتخاب شد جای هیچ اعتراضی نبود

مازیار زارع: آقای بنیادی‌فر و کوبل داوری! اگر همه هم‌نظر بودند که آرمین سهرابیان باید اخراج می‌شد و شما نگرفتید، حلالت نمی‌کنیم

مازیار زارع: دوست داشتند استقلال قهرمان شود که موعود بنیادی فر را داور بازی امشب گذاشتند

جمله کنایه‌آمیز مجتبی جباری: نه من آمادگی سرمربیگری استقلال را ندارم!

مازیار زارع: وقتی بعد از دربی روزبه چشمی می‌گوید چرا بنیادی‌فر را داور نمی‌گذارید و امروز این اتفاق می‌افتد، من شک می‌کنم

رقص و شادی بازیکنان استقلال داخل اتوبوس هنگام ترک ورزشگاه امام خمینی اراک

صحبت‌های نظری جویباری در مورد سرمربی فصل بعد استقلال

صحبت‌های ابوالفضل جلالی بعد از قهرمانی در جام حذفی

مازیار زارع سرمربی ملوان: من تیمم را قهرمان می دانم؛ تمام تلاشمان را انجام دادیم

صحبت‌های روزبه چشمی بعد از قهرمانی در جام حذفی

تحمل کردن من سخت است، مخصوصا وقتی استقلال نتیجه نگیرد

مازیار زارع: عوامل فوتبالی دوست نداشتند ملوان قهرمان شود

نظری جویباری: انتظار هواداران استقلال را برآورده می‌کنم

ویکی پدیاجستجو