بارساییها دیوانه نیستند که اینطور دوپینگ کنند!
ورزشی
بزرگنمايي:
خبر یزد - به گزارش “ورزش سه”، نیکو میهیچ، پزشک سابق باشگاه رئال مادرید که به مدت هفت سال در این سمت فعالیت میکرد و همچنان به عنوان مشاور پزشکی با این باشگاه همکاری دارد، چند روز پیش اظهاراتی تند و کنایه آمیز درباره بازیکنان بارسلونا و استفاده از بانداژ در مسابقات مطرح کرد که بدون هیچ گونه مدرکی بود.
«شاید دارند بازیهای استراتژیک طراحی میکنند، زیاد فوتبال دستی بازی میکنند یا تاندونیت دارند… درست مثل این که ممکن است به نگریرا رشوه نداده باشند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نمیدانم چه اتفاقی دارد میافتد اما نکتهای که میخواهم بگویم این است که هر پزشکی میداند اگر بخواهی دسترسی وریدی راحتتری داشته باشی، این دست و مچ دست است که اهمیت دارد. این حرف سنگینی است اما من نمیفهمم چرا چنین کاری میکنند و چرا انکارش میکنند. بگویند نه، ولی نشان دهند که دارند چه میکنند. چه رازی پشت این ماجراست؟ چون زیاد فوتبال دستی بازی میکنند نیست، نه؟ من به مد اعتقادی ندارم. من معتقدم بازیکنی تجهیزات یا پوششی را استفاده نمیکند که منجر به آسیب یا نقصی شود، مگر این که هدفی خاص در کار باشد. این که برای خوشتیپتر بودن باشد را نمیپذیرم.»

به گفته این گروه از متخصصان این اظهارات کاملاً نابجا بوده است. فرانسیسکو فیگوئرا، متخصص پزشکی ورزشی، توضیح میدهد: «به خصوص برای کسی که به عنوان متخصص سلامت تجربه کار در حوزه ورزش را دارد.»
میسائل ریواس، پزشک سابق باشگاههای آلمریا و اسپانیول و رییس فعلی بخش پزشکی باشگاه راپید بخارست، پا را فراتر میگذارد و این سخنان را غیرمسئولانه و نشاندهنده بیاحترامی به همکاران میداند. او میگوید: «اگر کسی بخواهد چنین ادعایی مطرح کند، اول باید مدرک داشته باشد و دوم این که آن را عمومی نکند، بلکه به مراجع ذی ربط گزارش دهد.»
آنخل بیگاس، یکی دیگر از پزشکان ورزشی، اضافه میکند: «به نظر میرسد او دنبال جلب توجه و ایجاد جنجال است اما آنچه میگوید اصلاً منطقی به همراه ندارد.»
در مورد دلیل استفاده از بانداژ هم اتفاق نظری میان کارشناسان وجود دارد. به گفته میسائل ریواس، این بانداژها اغلب برای پوشاندن دستبند، تتو یا حتی صرفاً بهخاطر خرافات استفاده میشوند. او میگوید: «چند بازیکن را میشناسم که دلیلشان همین بوده است. در واقع، گاهی اوقات برای اولین بار به دلیل مصدومیت یا پوشاندن یک زیورآلات استفاده میکنند و اگر در آن بازی نتیجه خوبی بگیرند، در بازیهای بعدی هم دوباره استفادهاش میکنند، صرفاً از روی خرافات.»

از نظر کارشناسان، ادعاهای میهیچ مبنای منطقی ندارد. آنخل بیگاس میگوید: «اگر کسی واقعاً بخواهد ریسک دوپینگ را به جان بخرد، با توجه به کنترلهای دقیق و عواقب آن راههای دیگری را انتخاب میکند. چرا باید این کار را در نقطهای این قدر قابلمشاهده انجام دهد؟ اگر کسی چنین کاری کند، دلیلی ندارد آن را علنی نشان دهد. برعکس، باید پنهانش کند.»
میسائل ریواس هم اظهار داشت: «در دنیای ورزش حرفهای خطرات یک نتیجه مثبت خیلی بالا است. براساس تجربهام باید بگویم که اغلب تلاشها در جهت جلوگیری از استفاده از مواد یا روشهای دوپینگ است، نه برعکس.»
-
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰:۱۷
-
۲ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/721369/