رقم عجیب دزدی برق در کشور، 3 هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایرنا / وزیر نیرو میزان مصرف برق به صورت انشعاب غیرمجاز را بیش از سه هزار مگاوات برآورد کرد و گفت: امسال به دلیل گرمای بیسابقه هوا و کاهش 40 درصدی ذخایر آب سدها، محدودیتهای برق زودتر از سالهای گذشته آغاز شده است.
عباس علیآبادی روز دوشنبه در جمع مدیران ارشد صنعت برق و مقامهای ارشد دستگاه قضایی کشور در ستاد بحران مدیریت شبکه برق ایران با تأکید بر اینکه حفظ پایداری شبکه اولویت اصلی صنعت برق است، افزود: پیش بینی می شود حدود 3 هزار مگاوات از مصرف برق کشور توسط انشعابات غیرمجاز برداشت می شود که این مسئله یکی از چالشهای جدی شبکه برق است و نیاز به همراهی حقوقی و قضایی برای یافتن راهکارهای پایدار و قانونی دارد.
وی صنعت برق ایران را یکی از صنایع پرافتخار کشور برشمرد که نه تنها در تولید، بلکه در حوزههای مهندسی طراحی و ساخت تجهیزات نیز جزو کشورهای برتر منطقه و حتی دنیا بهشمار میرود و هماکنون بخش قابلتوجهی از تجهیزات فنی و توان مهندسی این صنعت به کشورهای منطقه صادر میشود.
وزیر نیرو درباره شرایط ویژه سال جاری ادامه داد: شبکه برق کشور در فصل گرم سال با افزایش تقاضای ناگهانی مواجه میشود که بیش از 30 هزار مگاوات از آن صرفاً مربوط به تجهیزات سرمایشی است. امسال با گرمای بیسابقهای که در بسیاری از مناطق تا 6 درجه بالاتر از میانگین بلندمدت بوده و کاهش 40 درصدی ذخایر آب سدها که نیروگاههای برقآبی را از مدار خارج کرده، محدودیتهای برق زودتر از سالهای گذشته آغاز شده است.
علی آبادی خاطرنشان کرد: تأخیر در اجرای تعمیرات دورهای برخی نیروگاههای حرارتی به دلیل فشار کاری بالا در زمستان و همچنین استمرار دوره تعمیرات در نیروگاه اتمی بوشهر، از دیگر عوامل تشدید ناترازی در اردیبهشت ماه است. با این حال، هدف ما حفظ پایداری شبکه و جلوگیری از قطع سراسری برق است؛ چراکه برخلاف خاموشیهای برنامهریزیشده قطع سراسری هزینههای اقتصادی و اجتماعی بسیار سنگینی دارد و بازگشت کامل شبکه ممکن است تا یک هفته زمان ببرد. ایران افتخار دارد که در بیش از 22 سال گذشته هیچ قطعی سراسری را تجربه نکرده است.
وی گفت: در اردیبهشتماه امسال بیش از 6 هزار مگاوات نسبت به مدت مشابه سال گذشته برق بیشتری تولید شد. با این حال، تقاضای مصرف در همین مدت 11 هزار مگاوات رشد داشته است. همچنین بهدلیل محدودیت در استفاده از نیروگاههای برقآبی، بیش از 3 هزار مگاوات از این ظرفیت با هدف ذخیره سازی برای استفاده در ماه های تیر و مرداد در دسترس نیست و این فشار مضاعف را ایجاد کرده است.
وزیر نیرو در باره رشد پرشتاب مصرف برق در سالهای اخیر خاطرنشان کرد: در دهه 80 و اوایل دهه 90، رشد مصرف سالانه برق حدود 4.5 درصد بود، اما سال گذشته در اوج بار مصرف نسبت به سال 1401 حدود 7.5 درصد افزایش یافت. امسال پیشبینی میکنیم این عدد به بیش از 9 درصد برسد و بر همین اساس، وزارت نیرو از ماهها قبل برنامهریزی برای پاسخگویی به این رشد را آغاز کرده است.
علیآبادی ادامه داد: در قالب 14 مگاپروژه تعریفشده برای عبور از اوج بار سال 1404، توسعه ظرفیت تولید، بهینهسازی مصرف و ارتقاء زیرساختهای پایش مصرف در دستور کار قرار گرفته است. یکی از مهمترین اقدام ها، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است. تاکنون 5 میلیون کنتور نصب شده و این عدد تا پیک تابستان به 6 میلیون خواهد رسید. این کنتورها امکان مدیریت هوشمند مصرف و اعمال محدودیت فقط برای مشترکان پرمصرف را بدون آسیب به دیگران فراهم میکند.
وی به مسئله مصرف غیرقانونی برق توسط استخراجکنندگان رمزارز اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از 250 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده که مصرفی بالغ بر یک هزار مگاوات داشتهاند. تخمین زده میشود در حال حاضر بین 2 تا 3 هزار مگاوات برق کشور بهصورت غیرقانونی در این حوزه مصرف میشود. برای مقابله مؤثر با این پدیده، نیاز به همکاری تنگاتنگ با قوه قضاییه و جرمانگاری صریح این رفتار داریم.
بازار


تشکیل کارگروه مشترک برای مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارز بهکار میگیرد
وحید میرحسینی معاون دادستان کل کشور نیز در این نشست گفت: دستگاه قضایی و دادستانی کل کشور آمادگی کامل برای همکاری با وزارت نیرو بهمنظور ارتقای وضعیت صنعت برق و بهبود خدمترسانی به مردم را دارد. اجرای دقیق قوانین میتواند بسیاری از چالشهای این حوزه را کاهش دهد و همه بخشها باید در اجرای مسئولیتهای قانونی خود نسبت به تأمین پایدار این کالای حیاتی اهتمام داشته باشند.
وی با تأکید بر نقش حیاتی برق در زندگی روزمره مردم تصریح کرد: ضروری است تعامل وزارت نیرو با مردم، بهویژه در حوزه اطلاعرسانی و آگاهیبخشی تقویت شود.
معاون دادستان کل کشور، عدالت در توزیع برق و اعمال عادلانه محدودیتها و اطلاعرسانی دقیق درباره زمان خاموشیها را مورد تاکید قرار داد و افزود: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی دقیق در خصوص مدیریت مصرف به ویژه در شبکههای اجتماعی از جمله موضوعات مهمی است که باید مورد توجه همکاران صنعت برق باشد.
وی با اشاره به موضوعات مشترک وزارت نیرو و دستگاه قضا گفت: مقابله با انشعابات غیرمجاز و کشف ماینرهای غیرقانونی از اولویتهای مشترک ماست و دادستانی نهایت تلاش خود را برای مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارز بهکار خواهد گرفت.
معاون دادستان کل کشور در پایان تصرح کرد: تشکیل یک کارگروه مشترک میان وزارت نیرو و دادستانی کل کشور و برگزاری جلسات منظم برای مقابله با این تخلفات میتواند اثربخشی بیشتری در برخورد با جرائم حوزه برق ایجاد کند.
در پایان این نشست، بر لزوم تداوم همکاری دستگاه قضا و وزارت نیرو برای مقابله با جرائم حوزه انرژی، کاهش تخلفات در مصرف، و کمک به حفظ پایداری شبکه ملی برق تأکید شد. مسئولان قضایی نیز ضمن اعلام حمایت از برنامههای وزارت نیرو، بر تسهیل فرآیندهای حقوقی برای برخورد با متخلفان و حمایت از زیرساختهای حیاتی کشور تأکید کردند.
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۸:۵۶
-
۵ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/722012/