گودهای زباله یزد با جلسه ساماندهی نمیشوند
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - فارس / ساماندهی گودهای زباله و مدیریت پسماند در استان یزد با جلسات اداری و ارائه پاورپوینت ممکن نیست؛ آنچه امروز ضرورت دارد، اقدام میدانی، جذب سرمایهگذار، استقرار فناوریهایی نوین و عبور از کاغذبازیهای اداری است.
در سراسر استان یزد 29 مرکز دفع زباله شهری و روستایی وجود دارد و طبق آمار منتشر شده توسط مسئولین مربوطه، به طور متوسط در هر روز حدود 600 تن زباله عادی تولید میشود.
بازار ![]()
در گزارش پیشین، از جمله چالشهای اساسی حوزه مدیریت پسماند وضعیت نگرانکننده گودهای زباله، نبود نظام تفکیک از مبدأ و دفن پسماندهای ویژه و خطرناک در محلهای غیرمجاز عنوان شد.
به دلیل اهمیت موضوع بار دیگر به ابعاد جدید این مسئله میپردازیم؛ چراکه این وضعیت نهتنها سلامت شهروندان را تهدید میکند، بلکه تبعات جبرانناپذیری برای محیطزیست و اقلیم منطقه به همراه دارد.
از دیگر سو، حضور سگهای ولگرد، پرندگان و زباله گردها در اطراف زبالهگاهها، با پخش زبالهها و انتقال آلودگی، تهدیدی جدی برای محیطزیست محسوب میشود؛ زیرا این آلودگیها بهراحتی به مناطق اطراف گسترشیافته و میتوانند برای سالهای طولانی چشماندازهای طبیعی و ظرفیتهای محیطی را تخریب کنند.
باید این را در نظر داشت که گودهای زباله یزد با جلسات متعدد و ارائه پاورپوینت سامان نمییابند؛ راهکار مؤثر به اقدام میدانی، تسهیل مسیر برای سرمایهگذاران و استقرار فناوریهای نوین مدیریت پسماند و مطالعات علمی گره خورده است.
مدیریت پسماند امری حیاتی
حسن اکبری، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان یزد پیرامون این موضوع مطرح کرد: مهمترین منبع آلودگی خاک، پسماندها هستند و باید با برنامهریزی دقیقتری مدیریت شوند.
وی گفت: مناطق مختلف، بهویژه جاهایی که با آلودگی هوا مواجه هستند، از جمله در محور یزد_عقدا، همچنین آتشسوزیهای ناشی از زبالهها میتواند به شدت آلودهکننده باشد و بر آلودگی هوای شهرها تأثیر بگذارد.
اکبری افزود: از سال 92 باید تمامی مراکز شهرستانهای استان یزد زبالههای خود را بهصورت تفکیکشده جمعآوری میکردند تا زبالههای خشک بازیافت شوند با این حال، هنوز بسیاری از زبالههای شهری بهصورت مخلوط و بدون تفکیک جمعآوری و در نهایت، این زبالهها به بیرون از شهر انتقال پیدا کرده و ذخیره میشوند.
وی گفت: زبالهگاههای یزد با مشکلات زیادی مواجه است، برخی از زبالهگاههای استان وضعیت خوبی ندارند، البته در زبالهگاه شهر یزد، پردازش و تفکیک انجام میشود، در برخی از شهرستانهای استان بهدرستی مدیریت نمیشوند و مشکلات محیطزیستی زیادی بهدنبال دارند.
سوزاندن غیراصولی زباله سلامت مردم را به خطر میاندازد
همچنین باید در نظر داشت، سوزاندن زباله توسط افراد عادی و در معابر عمومی و مسکونی، بدون استفاده از روش استاندارد، فوقالعاده خطرناک است زیرا موجب آلودگی هوا به انواع خطرناک گازها مانند گازهای گوگردی، ازتی و منواکسید کربن میشود.
سوزاندن زباله به روش غیراستاندارد برای سلامتی مضر است و افراد را در معرض عوارض کوتاهمدت مانند تنگی نفس و سوزش چشمها و مشکلات پوستی و گوارشی قرار میدهد و در درازمدت خطر ابتلا به انواع سرطانها را در پی دارد.
هنگامی میتوان نتیجه خوبی از سوزاندن زبالهها گرفت که در هنگام سوختن زباله اولاً کار با احتراق کامل انجام شود، همچنین هیچگونه آلودگی در محیط اعم از اتمسفر، خاک، آب و... به وجود نیاورد و حتماً از دستگاههای مخصوص زبالهسوز استفاده شود.
-
يکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۸:۲۴
-
۱ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/726051/