خبر یزد

آخرين مطالب

پشت پرده صادرات با کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک بار مصرف اقتصادي

پشت پرده صادرات با کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک بار مصرف
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایرنا /محدودیت های صادراتی با کارت های بازرگانی و بی توجهی به ضوابط در تسهیل صدور مجوزها از مهمترین دلایل پشت پرده ای صادرات با کارت های بازرگانی اجاره‌ای یا یک بار مصرف است که منجر به تخلف در حوزه تجارت و ایجاد مشکلات برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان واقعی می شود.
استفاده تجار یا صادرکنندگان از کارت‌های بازرگانی دیگران به روال عادی در عرصه تجارت تبدیل شده است هر چند این امر مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و اختلاف در آمارهای صادراتی کارخانه‌ای و گمرکی به وجود آورده است.
کارت بازرگانی مانند کارت ملی و شناسنامه‌ای، سند هویت تجار در حوزه صادرات و واردات به شمار می رود که تنها اختصاص به همان شخص دارد و غیرقابل انتقال و خرید و فروش است؛ از این رو استفاده از کارت‌های بازرگانی قرضی یا یک بار مصرف باعث ایجاد مشکلاتی از جمله نقض قوانین تجارت و گمرک، فرار مالیاتی، احتمال استفاده برای قاچاق کالا و عدم شفافیت در معاملات می شود اما این موضوع به خاطر منفعت در تقسیم سود تجارت مورد غفلت قرار گرفته است.
بازار
خرید و فروش کارت بازرگانی یک اقدام غیرقانونی و دارای عواقب سنگین حقوقی، مالی، و کیفری برای هر دو طرف (خریدار و فروشنده) است به گونه ای که در ماده 113 قانون امور گمرکی ایران، هرگونه استفاده غیرمجاز از کارت بازرگانی جرم محسوب می‌شود و مجازات‌هایی از جمله جریمه‌های سنگین مالی، ممنوعیت فعالیت تجاری، حبس و در مواردی، مصادره اموال در انتظار متخلفین خواهد بود اما گاهی مورد بی توجهی قرار می گیرد.
استفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف در صادرات فولاد
بر اساس گزارش های صورت گرفته، کارت های بازرگانی یک بار مصرف یا قرضی در حوزه های مختلف صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و خسارت به صنعت مورد نظر را در پی دارد.
استفاده از کارت بازرگانی یک بار مصرف صدای هشدار بهرام سبحانی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران را درآورده است؛ او با اشاره به اختلاف آمار صادرات محصولات فولادی ارائه شده توسط گمرک و کارخانه‌ها می گوید: وقتی آمارها اعلام می شود، آمارهای ارائه شده توسط گمرک بالاتر از میزان صادراتی است که کارخانه های تولیدکننده گزارش داده اند.
وی اضافه می کند: برخی تجار محصولات فولادی را از کارخانه یا کف بازار خریداری می کنند و با استفاده از کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف، کالاهای خریداری شده را صادرات می کنند که این نوع آمارها در گزارش کارخانه ها ثبت نمی شود اما در گزارش گمرک ثبت می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید می کند: استفاده از کارت بازرگانی یک بار مصرف تبعاتی را در حوزه تولید و صادرات به همراه دارد به گونه‌ای که اصلا مشخص نیست آیا ارز حاصل از این صادرات به کشور بازمی‌گردد یا خیر! همچنین باید بررسی شود که آیا این صادرکنندگان دارای هویت تجاری هستند یا خیر!
سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی یک فاجعه در صنعت فولاد است
وی بیان می کند: تجاری که از کارت بازرگانی دیگران یا یک بار مصرف استفاده می کنند به دنبال سود زیادی هستند چرا که این افراد ارز حاصل از صادرات را در بازار آزاد با نرخ بالا می فروشند یا با آن کالا وارد کشور می کنند که به نفع زیادی دست پیدا می کنند حتی می توانند محصولات فولادی را با نرخ پایین تر از کارخانه در بازار عرضه کنند.
سبحانی با بیان اینکه سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک فاجعه در صنعت فولاد است می گوید: سوءاستفاده از این کارت ها نه تنها در بازار داخلی به ضرر تولید و عرضه است بلکه در بازارهایی جهانی نیز مشکلاتی را به وجود می آورد و منجر به قیمت شکنی می شود.
این فعال صنعت فولاد ادامه می دهد: به عنوان مثال یک کارخانه دار محصول خود را به یک قیمت مشخص صادر می کنند اما صادرکننده غیر رسمی چون همان محصول را از بازار خریداری کرده است، برای منفعت در سود حاصل از ارز، حاضر است تا آن محصول را با قیمت پایین تر در عرصه جهانی معامله کند که منجر به قیمت شکنی و به ضرر تولیدکننده و صادرکننده واقعی است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اضافه می کند: این نوع قیمت شکنی و بازار شکنی ها در بازار جهانی با عنوان «دامپینگ» معروف است.
دامپینگ درتجارت بین المللی به نام بازارشکنی یا قیمت‌شکنی شناخته می شود که در تعریف آن آمده است: فروش یا صادرات یک کالا با قیمت کمتر از هزینه‌های تمام شده یا به عبارتی دیگر فروش کالا در خارج به قیمتی کمتر از قیمت داخلی می گویند هر چند در معانی دیگر به رقابت مکارانه و مخربی که به دنبال انحصارطلبی است نیز یاد شده است.
ندیر پورجم نائب رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا می گوید: اعمال برخی سیاست های صادراتی منجر به سخت شدن تجارت شده است؛ به عنوان مثال بازرگانی که 30 سال سابقه کار دارد تنها می تواند 500 هزار دلار صادرات داشته باشد در حالی که یک تاجر در هفته پنج میلیون دلار صادرات دارد و باید به تعهدات خود در قبال شرکای خارجی متعهد باشد.
وی ادامه می دهد: این تاجر مجبور است به خاطر محدودیت های صادراتی از کارت های سایر تجار استفاده کند تا بتواند به تعهد خود عمل کند در غیر این صورت از عرصه رقابت خارج می شود.
نائب رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه محدودیت منجر به بروز تخلف شده است می گوید: برای کارت های صادرات محدودیت قرار دادند هر جا که تجارت روان باشد هیچ تخلفی صورت نمی گیرد بلکه باید نظارت ها دقیق صورت بگیرد.
وی عنوان می کند: در سال 1400 قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارها مصوب شد بر اساس این قانون یک سامانه با عنوان درگاه ملی با نام مجوزها راه اندازی شد، هر کسی داخل آن ثبت نام می کند مرجع صادر کننده مکلف است که بر اساس شرایط اولیه، مجوز کسب و کار را صادر کنند این در حالی است که این گونه مجوز صادر کردن ها منجر به بروز مخاطرات عدیده می شود.
افرادی با قرض دادن کارت‌ها و یا استفاده یک بار مصرف از کارت بازرگانی می توانند مشکلاتی از جمله فرار مالیاتی، عدم بازگشت ارز صادراتی و سایر موارد را ایجاد کنند.
پورجم تاکید می کند: بارها به مسئولان مربوطه توضیح داده و اعتراض کردیم که صدور کارت بازرگانی از ماهوی با سایر مجوزها فرق دارد؛ کسی که وارد عرصه تجارت می شود باید اهلیت داشته باشد و سنجیده شود این در حالی است که در قانون تسهیل صدور مجوزها بر روی نظارت پسینی تاکید و نظارت پیشینی برداشته شده است.
وی اضافه می کند: گاهی افرادی که کارت بازرگانی می گیرند، حتی نمی دانند که تجارت با کدام «ت» نوشته می شود این افراد با قرض دادن کارت ها و یا استفاده یک بار مصرف از کارت بازرگانی می توانند مشکلاتی از جمله فرار مالیاتی، عدم بازگشت ارز صادراتی و سایر موارد را ایجاد کنند.
نائب رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه تجار واقعی به تجارت و کارت بازرگانی نگاه یک بار مصرفی ندارند، می گوید: کسی که دارای کارت بازرگانی است، مستمر صادرات انجام داده، پس یک بار مصرف نیست.
وی بیان می کند: کارت بازرگانی در سه گروه کالایی صادر می شود و تجار می توانند تمام کالاهای مجاز که از سوی صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است را صادر کنند و هیچگونه ممنوعیت و محدودیتی نیست.
مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور
پورجم با اشاره به مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور می گوید: یکسری مصنوعات فلزی و فولادی هستند که تولیدکنندگان آن را صادر نمی کند و افراد دیگری صادر می کنند که خلاف قانون و انحصار نیست.
وی می گوید: امکان اینکه تشخیص داده شود که تجار از کارت یک بار مصرف یا کارت دیگری استفاده می کند غیر قابل تشخیص است این امر نیاز به نظارت و اهلیت تجار دارد به عنوان مثال تجاری که در صنایع غذایی مشغول به کار است وقتی یک دفعه اقدام به صادرات مصنوعات فولادی می کند شبه برانگیز است هر چند دلیل حقوقی و منطقی برای توقف صادرات این فرد نیست.
نائب رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید می کند: هر تاجری که کالایی صادر می کند باید ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگرداند در غیر این صورت تولیدکنندگان دچار چالش می شود ضمن اینکه کسانی که از کارت بازرگانی یک بار مصرف استفاده می کنند، تاجر نیستند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/726816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش جالب نیمار و ژاوی سیمونز

به جا مانده از جشن استقلالی‌ها؛ مجتبی جباری توسط جوما خاک شد!

هشدار به حریفان؛ مسی به اوج برگشت

تصاویری از جشن بی پایان هواداران استقلال در خیابان‌ها بعد از قهرمانی در جام حذفی

حاشیه نگاری خبرنگار صداوسیما از دیدار فینال جام حذفی بین استقلال و ملوان

نفتکش‌های روس در تله ناتو؛ راه نجات پوتین از ایران می‌گذرد

کوشکی: خدا هوای من را داشت

چرا ستاره ژرمن‌ها بایرن را نخواست؟

تاج: منتظر اعلام رای بیرانوند باشید

کنون ای سخن گوی بیدار مغز...

ظهور و افول مرغ فیلی؛‌ چه بر سر بزرگ‌ترین پرنده تاریخ آمد؟

شادی استقلالی‌ها در خرم آباد پس از قهرمانی در جام حذفی

بیرانوند نمی‌تواند از شرایط ویژه سربازی استفاده کند

داستان محمد دانشگر؛ مذاکره با استقلال، تمدید با سپاهان!

بی اطلاعی مالک شمس آذر، از زمان قرارداد سید مهدی رحمتی!

تصویر باورنکردنی از یک هوادار در دیدار استقلال - تراکتور

زنگ انشا عبدالله روا؛ می‌خواهم در آینده ایجنت شوم، چون پول دلالی خیلی خوب است!

واکنش های عبدالله روا به دغدغه های صاب تایتل

تقدیم هفته به علیرضا بیرانوند، برای انجام بهترین مصاحبه قرن

قصه شب عمو روا برای امیر قلعه نویی و پسرش

سمپدوریا فعلا در سری B ماندنی شد!

گواهینامه پایه یک افتخاری جلالی، جایزه قهرمانی

اشک شوق مهدی فنونی‌زاده از قهرمانی استقلال

پایان خوش استقلال در سال سخت

کوشکی: خوشحالیم فصل با قهرمانی تمام شد

زبیر: فکر نمی‌کردیم هواداران این‌گونه حمایت کنند

کونسیسائو از میلان اخراج شد!

باشگاه ناپولی با انتشار ویدیویی خبر از ادامه همکاری با آنتونیو کونته را داد

آنخل دی‌ماریا به خانه برگشت!

رضاوند: جهرمی شیرموز دوست داشت، با موز آمدم!

زمان اعلام سرمربی استقلال مشخص شد

واکنش مجتبی جباری به اظهارات مازیار زارع در خصوص داوری

نظر کلاتنبرگ در مورد جنجالی ترین صحنه فینال جام حذفی

مجتبی جباری: با نیت درست توانستیم این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذاریم

تاج : بهترین زمین برای بازی انتخاب شد جای هیچ اعتراضی نبود

مازیار زارع: آقای بنیادی‌فر و کوبل داوری! اگر همه هم‌نظر بودند که آرمین سهرابیان باید اخراج می‌شد و شما نگرفتید، حلالت نمی‌کنیم

مازیار زارع: دوست داشتند استقلال قهرمان شود که موعود بنیادی فر را داور بازی امشب گذاشتند

جمله کنایه‌آمیز مجتبی جباری: نه من آمادگی سرمربیگری استقلال را ندارم!

مازیار زارع: وقتی بعد از دربی روزبه چشمی می‌گوید چرا بنیادی‌فر را داور نمی‌گذارید و امروز این اتفاق می‌افتد، من شک می‌کنم

رقص و شادی بازیکنان استقلال داخل اتوبوس هنگام ترک ورزشگاه امام خمینی اراک

صحبت‌های نظری جویباری در مورد سرمربی فصل بعد استقلال

صحبت‌های ابوالفضل جلالی بعد از قهرمانی در جام حذفی

مازیار زارع سرمربی ملوان: من تیمم را قهرمان می دانم؛ تمام تلاشمان را انجام دادیم

صحبت‌های روزبه چشمی بعد از قهرمانی در جام حذفی

تحمل کردن من سخت است، مخصوصا وقتی استقلال نتیجه نگیرد

مازیار زارع: عوامل فوتبالی دوست نداشتند ملوان قهرمان شود

نظری جویباری: انتظار هواداران استقلال را برآورده می‌کنم

نظری جویباری: مجتبی جباری یکی از گزینه های سرمربیگری استقلال است

نظری جویباری: از فردا نقل و انتقالات استقلال را شروع می کنیم

مهدی تاج: از میزبانی اراک راضی بودیم و اتفاق خاصی هم نیفتاد