خبر یزد

آخرين مطالب

اگر تلخی را تلخ‌تر حس می‌کنید، در معرض این بیماری‌ها هستید! علمي

اگر تلخی را تلخ‌تر حس می‌کنید، در معرض این بیماری‌ها هستید!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / برخی از افراد، طعم تلخی غذاها را بسیار شدیدتر از دیگران احساس می‌کنند. پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که این ویژگی ممکن است با برخی بیماری‌ها و انتخاب‌های غذایی خاص در ارتباط باشد.
ذائقه انسان نقش مهمی در انتخاب غذا دارد و انتخاب غذا هم به نوبه‌ی خود می‌تواند بر سلامت تأثیر بگذارد. یکی از ژن‌هایی که در این زمینه شناخته شده است، ژنی است که توانایی چشیدن مزه تلخ را کنترل می‌کند. بررسی این ژن می‌تواند به درک بهتر رابطه میان طعم، تغذیه و سلامت کمک کند. پژوهشگران در سال‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که عوامل ژنتیکی علاوه بر شکل دادن به سلیقه غذایی، ممکن است بر خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها نیز اثر بگذارند.
یکی از این ژن‌ها به نام TAS2R38 شناخته می‌شود. این ژن باعث می‌شود برخی افراد طعم ترکیبات تلخ مانند آنچه در کلم بروکلی یا کلم بروکسل وجود دارد را با شدت بیشتری احساس کنند. این احساس می‌تواند باعث اجتناب از برخی غذاهای مفید یا تمایل بیشتر به غذاهایی خاص شود. همین انتخاب‌های تکراری در طول زمان ممکن است بر سلامت کلی افراد اثر بگذارد و از این رو، شناخت این ژن برای درک بهتر تأثیر ژنتیک بر تغذیه و بیماری‌ها اهمیت دارد.
بازار
در همین راستا، گروهی از پژوهشگران از دانشگاه کوئینزلند استرالیا تحقیقی انجام دادند که در آن رابطه‌ی میان این ژن و سلامت عمومی مورد بررسی قرار گرفت. آن‌ها با تکیه بر داده‌های ژنتیکی جمعیت وسیعی از داوطلبان، به بررسی تأثیر این ژن بر عادات غذایی و سلامت روان و جسم افراد پرداختند.
پژوهش در دو بخش انجام شد: ابتدا داده‌های مربوط به حدود 500 هزار نفر در رده سنی 37 تا 73 سال از پایگاه اطلاعاتی انگلستان مورد بررسی قرار گرفت تا عادات غذایی افراد دارای این ژن مشخص شود. سپس داده‌های بزرگ‌مقیاس از مطالعات جهانی دیگر برای بررسی رابطه میان این ژن و بیماری‌های مختلف تحلیل شدند.
نتایج این تحقیق که در نشریه علمی European Journal of Nutrition منتشر شده‌اند، نشان دادند افرادی که نسخه‌ای از این ژن را دارند، معمولاً تمایل کمتری به مصرف موادی چون ترب کوهی، گریپ‌فروت و الکل دارند و همچنین کمتر به غذای خود نمک اضافه می‌کنند. در عوض، به خوردن خیار، طالبی و چای تمایل بیشتری دارند. این افراد به مزه شور حساس‌تر هستند، اما به طور کلی ممکن است در طول روز نمک بیشتری مصرف کنند، چرا که به غذاهایی با شوری متوسط علاقه دارند.
یکی از یافته‌های جالب این تحقیق، ارتباط میان داشتن این ژن و احتمال بیشتر ابتلا به اختلال دوقطبی بود. همچنین ارتباطی میان وجود این ژن و بروز بیماری مزمن کلیه دیده شد. از سوی دیگر، افرادی که دارای این ژن بودند، کمتر دچار التهاب‌های گوارشی می‌شدند که می‌تواند با تفاوت در باکتری‌های مفید روده‌ی آن‌ها در ارتباط باشد.
پژوهشگران دریافتند که این افراد به‌طور خاص دارای مقدار بیشتری از نوعی باکتری مفید به نام Parabacteroides در روده خود هستند که با سلامت بهتر گوارش و التهاب کمتر مرتبط است. این کشف می‌تواند راه را برای طراحی رژیم‌های غذایی متناسب با ویژگی‌های ژنتیکی افراد هموارتر کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/730432/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رد پای ستاره‌شناسان باستانی در گواتمالا؛ کشف 3 شهر مایایی با مراکز نجومی

دانشمندان رمزگشایی کردند: مغز چگونه تفاوت بین رویا و واقعیت را تشخیص می‌دهد؟

چه می‌شود اگر بیگ بنگ آغاز جهان نبوده باشد؟

پنگوئن‌های امپراتور سریع‌تر از حد تصور در مسیر انقراض پیش می‌روند

لیگ ملت‌ها؛ پایان خوش ریو و ماراکانا برای برزیل

یک رایانه بدون سیلیکون ساخته شد

از وعده تا واقعیت؛ آیا ترامپ می‌تواند رویای مریخی خود را محقق کند؟

برترین گل‌های آرسنال در فصل 25-2024

بازیکن قرضی استقلال: ملوان شایسته قهرمانی بود

برترین گل‌های ستاره‌های سابق زیر 21 سال اروپا!

بدون باخت و صدرنشین مطلق

گتوزو سرمربی تیم ملی ایتالیا شد

توزیع بیش از 31 هزار وعده غذا غدیریه در استان یزد

یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد

صندوق‌های درآمد ثابت در بورس، امروز فعالند

پیش‌بینی تولید 254 هزار تن مرغ تا پایان خرداد

مهاجرانی: خسارات به مردم مطابق قانون پرداخت می‌شود

بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد

بهبود فضای کسب و کار در گرو اصلاح سیاست های وزارت اقتصاد است

پیش بینی قیمت طلای جهانی؛ بازی با آتش در خاورمیانه اونس جهانی را صعودی کرد

تامین کالاهای اساسی در فروشگاه ها و میادین میوه و تره بار؛ خبری از کمبود نیست

این دستگاه برداشت آب بدون برق یا فیلتر کار می‌کند

تحول در کنترل آنتی‌بیوتیک‌ها با استفاده از نور

تیم ملی والیبال نوجوانان ایران فینالیست کاوا شد

حجاج یزدی از مرز عراق به کشور باز می‌گردند

پیش‌بینی وزش باد و افزایش ابر در یزد

تمدید لغو پروازها تا بامداد دوشنبه

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی: کمبودی در تامین مواد غذایی وجود ندارد، مردم نگران نباشند

زمان پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه

برنامه مدنی‌زاده برای تحول در محیط کسب‌وکار

آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه؛ از فردا

نحوه حمایت از کارگران در شرایط بحرانی و جنگ

اگر تلخی را تلخ‌تر حس می‌کنید، در معرض این بیماری‌ها هستید!

سکوت کثیف نهادهای بین‌المللی ورزشی در پی شهادت ورزشکاران ایرانی

والیبال ایران این تیم را الگو قرار دهد

تاج: با سرمربی تیم ملی به جمع‌بندی رسیدیم که از روانخواه استفاده کنیم

معاون وزیر کشاورزی: اختلالی در بازار برنج نداریم

وزیر نفت ساعاتی پیش از انبار نفت ری بازدید کرد

تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی تا بامداد دوشنبه

عملکرد قابل توجه یک واکسن در از بین بردن سرطان لوزالمعده

ماروتا: متاسفانه طارمی را از دست دادیم!

چهار ستاره، دیوانه بازی برای بارسلونا!

مخالفان و موافقان جام جهانی باشگاه‌ها

4 ورزشکار طی حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند

ستاره اول ژاپن: خیلی راضی و خوشحالم

آغاز غرور‌آفرین تیم ملی واترپلو جوانان با بوسه بر پرچم ایران

امتحانات 25 و 26 خرداد دانشگاه یزد لغو شد

رئیس کل گمرک: ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است

بنادر کشور در آماده‌باش برای تخلیه کالاهای اساسی

اتاق اصناف: ذخایر کالاهای اساسی کافی است