خبر یزد

آخرين مطالب

اگر زادوولد متوقف شود، چه مدت طول می‌کشد تا انسان منقرض شود؟ علمي

اگر زادوولد متوقف شود، چه مدت طول می‌کشد تا انسان منقرض شود؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / از آنجا که تعداد بسیار کمی از افراد بیش از یک قرن عمر می‌کنند، اگر دیگر هیچ کسی بچه‌دار نشود، احتمالا ظرف 100 سال انسانی روی زمین باقی نخواهد ماند.
حتی اگر همه زاد و ولدها ناگهان متوقف شود، کاهش جمعیت انسان‌ها روی کره زمین به‌طور تدریجی آغاز خواهد شد. در نهایت، جمعیت جوان کافی برای انجام کارهای ضروری وجود نخواهد داشت و این موضوع باعث فروپاشی سریع جوامع در سراسر جهان خواهد شد. کاهش توانایی بشر در تولید غذا، ارائه خدمات بهداشتی و انجام سایر فعالیت‌هایی است که همه ما به آن‌ها وابسته‌ایم، به روند کاهش جمعیت کمک خواهد کرد. با وجود کاهش جمعیت، تامین غذا همچنان با مشکل مواجه خواهد شد و کمبود مواد غذایی رخ خواهد داد.
چنانچه فرزندآوری متوقف شود، احتمالا ظرف 70 تا 80 سال تعداد زیادی از انسان‌ها باقی نخواهند ماند و به دلیل کمبود غذا، آب پاک، داروهای تجویزی و سایر نیازهای اساسی که امروزه به راحتی قابل تهیه هستند و برای بقا ضروری‌اند، جمعیت به شدت کاهش خواهد یافت و تعداد ناچیزی از افراد به سن 100 سالگی خواهند رسید.
بازار
چنین تغییر ناگهانی می‌تواند پس از یک فاجعه رخ دهد.
توقف ناگهانی زاد و ولد بسیار بعید است مگر اینکه یک فاجعه جهانی رخ دهد. کرت وانه‌گت در رمان «گالاپاگوس» به یک سناریوی احتمالی پرداخته است: بیماری بسیار واگیرداری که می‌تواند تمامی افراد در سن باروری را عقیم کند به طوری که هیچ کس دیگر قادر به فرزندآوری نخواهد بود.
احتمال دیگر می‌تواند جنگ هسته‌ای باشد که هیچ‌کس از آن جان سالم به در نبرد. این موضوع در بسیاری از فیلم‌ها و کتاب‌های ترسناک مورد بررسی قرار گرفته است. بسیاری از این آثار علمی‌تخیلی نیز شامل سفرهای فراوان فضایی هستند. برخی دیگر نیز تلاش می‌کنند آینده‌ای واقعی‌تر و زمینی را پیش‌بینی کنند که در آن مردم دیگر به‌راحتی قادر به تولیدمثل نیستند و این وضعیت منجر به ناامیدی جمعی و از دست رفتن آزادی‌های فردی برای کسانی می‌شود که هنوز توانایی بچه‌دار شدن دارند.
کتاب «سرگذشت ندیمه» نوشته مارگارت اتوود، نویسنده کانادایی و «فرزندان بشر» نوشته پی‌.دی. جیمز، نویسنده بریتانیایی، از کتاب های معروف در این زمینه هستند. این آثار داستان‌های آخرالزمانی هستند و در آینده‌ای ناخوشایند و پررنج و آشوب اتفاق می‌افتند. هر دو کتاب به سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌ تبدیل شده‌اند.
بیشتر بخوانید
هشدار دانشمندان: نرخ زاد‌ و‌ ولد فعلی نمی‌تواند از فروپاشی جمعیت انسان جلوگیری کند
در دهه‌های 1960 و 1970، بسیاری از مردم نگران بودند افزایش بیش از حد جمعیت زمین موجب انواع مختلفی از فاجعه‌ها شود. این سناریوها نیز به موضوع اصلی کتاب‌ها و فیلم‌های با محوریت ویران شهر تبدیل شدند.
مجموعه «آخرین مرد روی زمین» مجموعه تلویزیونی کمدی پسا‌آخرالزمانی آمریکایی است که درباره اتفاقاتی است که ممکن است پس از شیوع ویروس کشنده‌ای رخ دهد که بخش عمده‌ای از مردم جهان را از بین می‌برد.
در مسیر رسیدن به 10 میلیارد نفر
درحال‌حاضر جمعیت جهان رو به افزایش است، گرچه سرعت این رشد کاهش یافته است. طبق پیش‌بینی کارشناسانی که تغییرات جمعیتی را بررسی می‌کنند، جمعیت کل جهان در دهه 2080 به اوج 10 میلیارد نفر خواهد رسید، در حالی که این رقم در حال حاضر 8 میلیارد و در سال 1974 حدود 4 میلیارد بوده است.
جمعیت کنونی ایالات متحده حدود 342 میلیون نفر یعنی 200 میلیون نفر بیشتر از دهه 1930 است. گرچه این جمعیت زیاد است، اگر تعداد مرگ‌ومیرها از تعداد تولدها بیشتر شود، هم در سطح جهانی و هم در ایالات متحده، این اعداد می‌توانند به تدریج کاهش یابند.
در سال 2024، حدود 3٫6 میلیون نوزاد در ایالات متحده به دنیا آمدند که این رقم نسبت به 4٫1 میلیون نوزاد سال 2004 کاهش یافته است. در همین حال، حدود 3٫3 میلیون نفر در سال 2022 فوت کردند که این تعداد نسبت به 2٫4 میلیون فوتی 20 سال قبل، افزایش داشته است.
یکی از موارد مهم در تغییر الگوهای جمعیت، حفظ تعادل میان جمعیت جوان و سالمند است، زیرا جوانان معمولا موتور محرکه جامعه هستند. آن‌ها اغلب کسانی هستند که ایده‌های جدید را اجرایی می‌کنند و همه آنچه را که ما استفاده می‌کنیم، تولید می‌کنند .علاوه‌بر‌این، بسیاری از افراد مسن به کمک افراد جوان‌تر در انجام فعالیت‌های روزمره مانند آشپزی و لباس پوشیدن نیاز دارند. همچنین، بسیاری از مشاغل به‌طور معمول برای افراد زیر 65 سال مناسب‌تر هستند تا کسانی که به سن معمول بازنشستگی رسیده‌اند.
کاهش نرخ تولد
در بسیاری از کشورها، زنان در طول دوران باروری خود تعداد فرزندان کمتری نسبت به گذشته به دنیا می‌آورند. این کاهش در چندین کشور از جمله هند و کره جنوبی بسیار بارز و چشمگیر است.
کاهش نرخ تولد که امروزه شاهد آن هستیم، عمدتا ناشی از تصمیم افراد برای نداشتن فرزند یا داشتن فرزندان کمتری نسبت به نسل‌های گذشته است. این نوع کاهش جمعیت ازطریق مهاجرت از سایر کشورها قابل مدیریت است، اما ملاحظات فرهنگی و سیاسی اغلب مانع تحقق این امر می‌شود.
هم‌زمان، بسیاری از مردان به دلیل مشکلات باروری درحال از دست دادن توانایی داشتن فرزند هستند. اگر این وضعیت به طور قابل‌توجهی وخیم‌تر شود، می‌تواند به کاهش شدید جمعیت منجر شود.
نئاندرتال‌ها منقرض شدند
گونه ما یعنی هومو ساپینس یا انسان خردمند دست‌کم به مدت 200٬000 سال وجود داشته است که مدت زمان زیادی به‌نظر می‌رسد اما نباید فراموش کنیم که ما نیز مانند تمام جانوران روی زمین، درمعرض خطر انقراض قرار داریم.
به آنچه برای نئاندرتال‌ها گونه‌ی نزدیک هومو ساپینس رخ داد بیاندیشید. آن‌ها دست‌کم 400٬000 سال پیش ظاهر شدند. اجداد انسان‌های امروزی مدتی با نئاندرتال‌ها هم‌زمان بودند، اما جمعیت نئاندرتال‌ها به تدریج کاهش یافت و آن‌ها حدود 40٬000 سال پیش منقرض شدند.
برخی از دانشمندان شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های مدرن در افزایش جمعیت خود نسبت به نئاندرتال‌ها موفق‌تر بوده‌اند. این موفقیت زمانی رخ داد که انسان خردمند توانست بهتر از نئاندرتال‌ها برای خانواده‌های خود غذا فراهم کند و همچنین تعداد فرزندان بیشتری داشته باشد.
اگر انسان‌ها منقرض شوند، فرصت‌هایی برای شکوفایی سایر گونه‌های حیوانی روی زمین فراهم خواهد شد. از سوی دیگر، رفتن انسان‌ها غم‌انگیز خواهد بود، زیرا در این صورت تمامی دستاوردهای بزرگ بشری در زمینه‌های مختلفی نظیر هنر و علم، از بین خواهد رفت.
ما انسان‌ها باید دست به اقداماتی شامل کنترل تغییرات اقلیمی و جلوگیری از جنگ‌ بزنیم تا آینده‌ای طولانی و پایدار روی سیاره خود داشته باشیم. از سوی دیگر باید به این واقعیت نیز توجه کنیم که تنوع گسترده‌ای از حیوانات و گیاهان، سیاره را برای همه موجودات، ازجمله گونه خودمان، سالم و پایدار نگه می‌دارد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/731241/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

از نقل و انتقالات پرسپولیس چه خبر؟

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

تغییر شکل پازل بازار کار ایران

فرودگاه‌های کشور به جز تبریز و اصفهان بازگشایی شد

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

جزئیات زیرساخت‌های کارآفرینی دیجیتال و کشف استعدادها در هوش مصنوعی

وقتی ویدیوها را با سرعت بالاتر از حالت عادی تماشا می‌کنید، چه اتفاقی برای مغز می‌افتد؟

ماندگاری هوای گرم در استان یزد

قیمت گوشت قرمز در بازار

کوچ سرمایه به دارایی‌های امن

تنفس مصنوعی در روزهای قرمز بورس

ماهواره هواشناسی اروپا با موشک «فالکون 9» راهی مدار زمین شد

رافا مارین از ناپولی به ویارئال پیوست

ترسناک از لیگ ملت‌ها؛ صعود ایران شبیه معجزه شد!

بازگشت علی دایی به پرسپولیس

دروازه‌بان ملوان در آستانه حضور در استقلال

دلیل سرعت بالا و تصادف ژوتا مشخص شد

برگزاری یک‌هزار و 500 نشست تبیینی محرم در یزد

نقص فنی قطار کرج _ مشهد حوالی سمنان؛ مشکل رفع شد

پایان قیمت‌گذاری دستوری راه نجات بازار

سامانه‌ای نوآورانه برای افزایش اثرگذاری داروهای شیمی‌درمانی

هیجان در انگلیس؛ وقت خرید ستاره رئال است!

هشدار جدی به آرنولد؛ کارواخال از تو بهتر است

تجمع بزرگ عاشورائیان در یزد

اَجَغه زنی، سنتی قدیمی در بافق

گوشی دلخواه‌تان را امروز بردارید؛ تا 50 میلیون وام بدون ضامن و اقساط 12 ماهه

افتتاح کانون دانش آموزی شمشیر بازی در یزد

بیرون کشیدن گرافن و هیدروژن پاک از دل پسماند نفتی

روپایی زدن ژابی آلونسو در تمرینات رئال مادرید؛ توجه ویژه سرمربی اسپانیایی به کیلیان امباپه

صعود روسیه به یک چهارم نهایی جام جهانی 2018 با غلبه بر اسپانیا در ضربات پنالتی

سیاوش اکبرپور سرمربی جدید بعثت کرمانشاه

تاکتیک جدید پپ گواردیولا در منچسترسیتی چه خواهد بود؟

نیاز فوری به پول:؛ بارسا آماده فروش ستاره آکادمی

چابرادزه و اولین جام؛ 6 روز بعد از ذوب آهن!

راه اندازی قطارهای فوق‌العاده برای زائران اربعین

عکس روز ناسا از یک نواختر در دل آسمان

جنگ ولاهوویچ با یووه؛ بازی هم ندهید، نمی‌روم!

شرط رضایت پرسپولیس در ماجرای بیرانوند؛ بازگشت ترابی یا اتفاقی دیگر؟